jirka639 Posted July 24, 2010 Share Posted July 24, 2010 dneska jsem byl v našem malém městě nakoupit a všiml jsem si, že na jedné lampe před vchodem(na parkovišti) chybí kryt na VO. chtěl bych se Vás zeptat, zda byste chybějící kryt nahlásili třeba na Policii ČR nebo někam jinam? já osobně bych to zavolal na PČR, jelikož se jedná o trestný čin obecného ohrožení a měli by najít majitele VO a zajistit okamžitou opravu. (ty hasiče tam dávám jen pro zajímavost, jim se přece hlásí i kočka na stromě) [upravil dne 24/7/10 jirka639] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted July 24, 2010 Share Posted July 24, 2010 Zaleží komu patří veřejné osvětlení, pokud městu tak stačí na městský úřad, pokud to nahlasiš na policii tak to muže bejt sice dobře ale mužou se na to vykašlat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jirka639 Posted July 24, 2010 Author Share Posted July 24, 2010 no to je právě to, komu patří? nálepka majitele tam neni. podle mýho to musí vyřešit, když se jedná o obecný ohrožení. vykašlat se na to když tam chodí i děti se mi nechce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laďa Posted July 24, 2010 Share Posted July 24, 2010 Před vchodem na jaké parkoviště? Před obchoďákem? - patří společnosti (99%). Někde ve městě? - patří městu, to znamená bude se starat nějaká firma (něco jako Technické služby). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Durko Posted July 24, 2010 Share Posted July 24, 2010 ak je to v obchodnom centre tak má správcu. ak to nahlásiš policii tak to nebudú riešiť alebo ešte ty budeš mať vetší problém ako zlodej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurt Posted July 24, 2010 Share Posted July 24, 2010 Nahlas to - buď na obec, nebo PČR. Nevíš, kdy si tam sáhne nějaký děcko.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY1 Posted July 24, 2010 Share Posted July 24, 2010 ako tu už bolo povedané, stožiare VO patria väčšinou obci/mestu, prípadne ked je to v areáli alebo na pozemku súkromnej/obchodnej spoločnosti tak danej organizácii. ked máš poznatok o takto poškodenom a nebezpečnom zariadení najlepšie spravíš ked to oznámiš na miestnom úrade alebo na mestskej polícii kde by mali prostredníctvom správcovskej spoločnosti daného VO zjednať nápravu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Šalda Posted July 24, 2010 Share Posted July 24, 2010 Nahlásil bych to na MÚ a počkal 2 dny, když by se nic nedělo tak bych zašel znovu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted July 24, 2010 Share Posted July 24, 2010 Když něco takovýho je tak volám na PČR, nemám čas hledat telefony na jiné instituce. Zatím to vždycky fungovalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vix Posted July 24, 2010 Share Posted July 24, 2010 souhlas s Kurtem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jirka639 Posted July 25, 2010 Author Share Posted July 25, 2010 jakožto zaměstnanec místního MÚ \"vím\", jak se takovéto záležitosti řeší. předá se to přes 5 lidí někomu kdo to pak asi vyřeší. dneska jsem to radši nahlásil na PČR, operační mi poděkoval a přislíbil vyřešení. Když pak příjde příkaz od policie k vyřešení problému tak se vše vyřeší \"okamžitě\". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 Nahlásit na 158. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medvěd Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 Jako otec trileteho ditete bych s nahlasenim nevahal, klidne i na ty policajty. Preci jen elektrika ve vztahu s ruckou smatralkou ............... P.S. Nemam rad majitele sberen, kteri vykupuji pochybne ziskany material [upravil dne 26/7/2010 Medvěd] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 Pánové když jsme u toho ( předpokládám, že původní téma se vyčerpalo ) tak máte nějaké zajímavé historky co kdo hlásil? Začnu: 1. jedu takhle svoji obvyklo trasu Planá nad Lužnicí - Týn. A ejhle koukám jako blázen - vyjedu z lesa, ze zatáčky a najednou se tam zvedají děti ze silnice. Říkám si sakra co tady blbnou a kouknu do zrcátka a všechny děti si zase za mnou lehly vedle sebe napříš silnice. Chápete to? Tak jsem zastavil vynadal jim a co nevidím když jedu dál, zase zalehly.. no tak jsem tam poslal policajty... nic moc hra... 2. jedu takhle svou každodenní z Kolodějů na Týn a tam uprostřed v serpentýně v 6 večer stojí srna, divně kouká a má nohy do X. Tak 10m před jí zastavím dám blikačky a přemýšlím co udělat no a ona se váhavým opileckým krokem rozešla ke mě stoupla vele řidičovejch dveří, opřela se o ně a padla... asi jí srazil někdo předemnou... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dolly1010 Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 Já jsem podobnou událost hlásil přímo na obec starostoj. Druhej den až tady byli ČEZáci. To koblih69 (1) - řazat, řazat a řezat takovýhle smrady. Kdyby někoho z nich srazilo auto, tak bych tipoval že ostatní budou říkat že šli na straně a odnes by to nic netušící řidič auta. Ještě mě tak napadlo jestli...ále, nechci aby to vyznělo rasisticky [upravil dne 26.7. 10 dolly1010] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millo Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 ja by som to nahlasil policii, mestskej, uz musia vediet to poriesit dalej predsa. som vzorny obcan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jirka639 Posted August 4, 2010 Author Share Posted August 4, 2010 takže jen pro uzavření tématu dodávám fotku jak to bylo vyřešeno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 Původně zaslal: koblih69 Pánové když jsme u toho ( předpokládám, že původní téma se vyčerpalo ) tak máte nějaké zajímavé historky co kdo hlásil? Začnu: 1. jedu takhle svoji obvyklo trasu Planá nad Lužnicí - Týn. A ejhle koukám jako blázen - vyjedu z lesa, ze zatáčky a najednou se tam zvedají děti ze silnice. Říkám si sakra co tady blbnou a kouknu do zrcátka a všechny děti si zase za mnou lehly vedle sebe napříš silnice. Chápete to? Tak jsem zastavil vynadal jim a co nevidím když jedu dál, zase zalehly.. no tak jsem tam poslal policajty... nic moc hra... 2. jedu takhle svou každodenní z Kolodějů na Týn a tam uprostřed v serpentýně v 6 večer stojí srna, divně kouká a má nohy do X. Tak 10m před jí zastavím dám blikačky a přemýšlím co udělat no a ona se váhavým opileckým krokem rozešla ke mě stoupla vele řidičovejch dveří, opřela se o ně a padla... asi jí srazil někdo předemnou... :xvulKoukám, že jezdíš skoro okolo mě . Jinak ohledně těch ,,serpentin na Kolodějě (samota Cihelny), tak tam bývá dost nehod. Jinak ohledně dětí, tak to si udělal dobře, že si zavolal. Jinak je třeba takovéto ,,flinky\" řezat:bacha jak je napsání v jiných příspěvcích!!!:bacha:bacha:bacha Nebyla ta srna ,,zblblá\" z řepky? [upravil dne 4/8/10 OK406] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubikpo Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 to koblih69: 2. S tou srnou by som radsej opatrne, ked ze bola pri tvojich dverach a bola nevladna, z dialky by to mohlo vyzerat ze sa ju snazis chytit a stiahnut do auta, no skoro pytliactvo. (joke) Mozno si uz pocul o pripadne ako jeden pan nasiel na kolajniciach zranenu srnu a chcel ju dat nabok, mimo trate, pritom ho videli a mal riadny pruser, obvyneni z pytliactva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts