Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Novinky, jezdete bezpecne - pozice za volantem

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Šalda

Fusion, tak to bych si zasukoval ruce:aut

Zdá se, ale jakmile si zvykneš tak je ti jedno v jaké poloze je volant protože máš cit pro směr předních kol.

Tady drží volant často spíš ve spodní polovině http://www.youtube.com/watch?v=oClbHvIikpI

F1 Monaco http://www.youtube.com/watch?v=FtoUZxspGEA

Nemám rád když se to takto zobecňuje jako v pův. odkazu. Zezačátku ano, ale postupně ať si každej vytvoří svůj vlastní styl, při kterým se cítí bezpečně a dokáže dobře auto ovládat.

Odesláno

\" Palce mají být uvnitř věnce volantu s jedinou výjimkou – pokud jedete v off-roadu v těžším terénu, tam palce položené na věnci volantu zaručí při překonávání terénních záludností větší cit. \" autor clanku je asi odbornik:blicismajlik

Odesláno

Já s rukama v poloze 3 - 9 jezdím už hodně dlouho, jak na závodech, tak i normálně (pokud teda zrovna držím volant oběma rukama :)). Ze začátku jsem se snažil držet autoškolní pozici 2 - 10, ale není mi to pohodlný a bolí mě z toho ruce, takže se časem zcela přirozeně posunuly níž. Je to taky pohodlnější při jízdě smykem, nebo při rychlém manévrování. :)

Odesláno
Původně zaslal: farky

\" Palce mají být uvnitř věnce volantu s jedinou výjimkou – pokud jedete v off-roadu v těžším terénu, tam palce položené na věnci volantu zaručí při překonávání terénních záludností větší cit. \" autor clanku je asi odbornik:blicismajlik

Keď budeš jednou rukou šoférovať z lesa do nemocnice aby ti napravili vykĺbený palec tak zistíš prečo. :D

• O 5 let později...
Odesláno (upraveno)

Město mě naučilo řídit levou a pravou na řadící páce nebo někde poblíž ovšem záleží na situaci na silnici a hlavně si myslím že každý by měl řídit tak jak mu to vyhovuje protože tím pádem má pak nejlepší cit v řízení a může nějakou krizovou situaci zmáknout lépe jako někdo kdo se třeba za každou cenu snaží jezdit tak jak se někde píše ale není to pro něj úplně ono :) 

Upraveno uživatelem Nick406
Odesláno

Keď budeš jednou rukou šoférovať z lesa do nemocnice aby ti napravili vykĺbený palec tak zistíš prečo. :D

na tohle byla dobrá vejtřaska, modří jistě vědí (přeražený palec nebyl u začátečníka výjimkou :D )

jinak já držim volant v pozici čtvrt na deset, zkoušel sem třičtvrtě na tři, ale nebylo to ono, protože nemůžu mít loket na okýnku  :roker 

Odesláno

Přiznám se, že vůbec netuším jak volant držím - a vůbec mě to netrápí. Zatím jsem TÉMĚŘ vždy dojel tam, kam jsem potřeboval a tak ho asi držím dobře.

Odesláno

V dobách kdy jsem jezdil s náklaďáky tak jsem měl na každém volantu kouli většinově kvůli couvání měl jsem ji i v nakladači a jeden čas i v osobáku ve Š120 a ve feldě dokud jsem s ní jezdil sám jak jsme se o ni začali střídat s tehdejší přítulkou tak jsem ji sundal. Na náklaďácích byla někde mezi 8-11 hodinou.  V osobácích byla nad příčkou volantu. A jezdilo se s tím bezvadně. Dnes už to nepoužívám neb v práci vozy dost střídám a na 807 bych neotočil volantem pře pupek. Jinak většinou držím volant za mezi 8-10 nebo na levé straně za příčku.

Odesláno

Přiznám se, že vůbec netuším jak volant držím - a vůbec mě to netrápí. Zatím jsem TÉMĚŘ vždy dojel tam, kam jsem potřeboval a tak ho asi držím dobře.

u osobáku jo, ale u náklaďáku  bez serva a v terénu bys změnil rychle názor :) , ovšem po nějakém roce si ty pracky zvyknou i na ten větší volant--jde jen o to, nedržet ho křečovitě jako lopatu ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...