Přejít na obsah

Fakir

Uživatel
  • Počet příspěvků

    2 497
  • Registrace

Vše od uživatele Fakir

  1. Fakir

    Jaky olej do 1.6 16V?

    Já tam liju Quartz 9000 a funguje to skvěle.
  2. Fakir

    5.1 coax na 5.1 cinch

    Spíš receiver, jak píše Edison. Je přece nesmysl to zbytečně tahat analogově. Ale neumím si představit receiver bez digitálních vstupů...
  3. Fakir

    5.1 coax na 5.1 cinch

    Pokud má tvoje domácí kino digitální vstup na konektoru cinch, tak je to v pořádku, protože tahle norma se označuje zkratkou \"coax\". Ta značí přenos digitálního zvuku po metalickém koaxiálním kabelu. Pokud ne, tak budeš muset trochu upřesnit, čím je vybavený ten přehrávač a čím tvůj receiver.
  4. Fakir

    Aké brzdy na 206-ku

    lacek206: třmeny a 283 mm kotouče z 206 RC nebo 307 HDi na 206 1.6 16V (r.v. 2002 a novější, u starších nevím) pasujou bez úprav. Nevím jak u 207, ale hodně bych se divil, kdyby nebyly stejné. Porovnej si typy kotoučů a destiček na jakémkoliv e-shopu, jesli jsou na RC stejné, jako na 207.
  5. Fakir

    Sbírka invalidů

    Helé, nehaňte Volvo jen proto, že s ním nějakej lempl z Trnavy (pokud jsem dobře interpretoval značku) neumí zaparkovat, jó?
  6. Fakir

    Jak konvertovat audio na MC do PC ?

    Hezký návod. Ale nahrávat audiokazetu kvantizací 32 bit float, to mi přijde trochu drsné. To je jako měřit rozměry místnosti mikrometrem. Audiokazeta není žádný kvalitativní zázrak, obzvláště s mluveným slovem. Normálně bych to nahrál do 16 bitů a vůbec bych se s tím nijak nepatlal.
  7. Fakir

    Snížení hlavy motoru

    Přesně tak, nádherná práce. Škoda, že to je prodané, mít ty peníze, tak ho chci.
  8. Fakir

    Snížení hlavy motoru

    Snížením hlavy se skutečně zvýší kompresní poměr, tlaky ve válcích a tím pádem i točivý moment. Ne o moc, protože pro snižování hlavy je především u 16v motorů celkem malá rezerva. Tak jako tak, je to spíš takovej bastl, profi úpravci používají pro závodní atmosférické motory speciální kované písty s vyšší kompresí (nejsou rovné, ale uprostřed zvýšené a tvarované). \"Snížené\" písty (tj. takové, které mají uprostřed vybrání) samozřejmě taky existují a tyto naopak kompresi snižují. Používají se při přestavbách atmosférických motorů na přeplňované, přičemž představují tu \"správnou\" možnost snížení komprese (ta \"levná\" možnost je speciální podložka pod hlavu). Tak nebo tak, snížení hlavy je hrubý a nevratný zásah do motoru, který málokdy přinese víc užitku, než problémů. Každopádně to samo o sobě ze slabýho benzínu neudělá použitelný benzín, ale nefunkční benzín.
  9. Fakir

    Ako doliat aditivum

    AnotherOne: dík za objasnění. straki007: moje Volvo.
  10. Fakir

    Ako doliat aditivum

    No už se stalo. Svolávali to do servisů na update softwaru s jinou strategií těch regenerací, protože se při častějším městském provozu spouštěly moc často a olej přibýval opravdu vydatně. Jen mě právě ze zvědavosti zajímalo, proč někdo používá systém s aditivem a někdo bez. Měl jsem za to, že aditivum je starší systém a novější motory ho už nepoužívají... ale jak vidím, tak to jsou dva systémy a někdo používá to a jinej zase to druhý. Každopádně pardon za OT a díky za info.
  11. Fakir

    Jaký externí USB disk

    No, zas tak málo ne... stačí, když s tím nebudeš za provozu hejbat a při přenášení s tím nebudeš moc mlátit a není důvod se čehokoliv obávat. [upravil dne 14/9/10 od Fakir]
  12. Fakir

    Ako doliat aditivum

    Proč vůbec francouzi používaj tenhle systém, do kterýho se leje aditivum? Má to nějaké výhody? Jde to i bez toho - moje Volvo splňuje Euro5, taky má filtr pevných částic, ale neleje se do toho nic, kromě nafty. K regeneraci filtru mu stačí přidat trochu víc nafty.
  13. Fakir

    Jaký externí USB disk

    Nevím, neřešil jsem to, postavil jsem si to sám podle svých potřeb. Sériová výroba HTPC podle mě nemá smysl, každý chce jiný design, jiné vybavení, a každý taky pochopitelně snese i jinou cenovku.
  14. Ano, to je celkem odpovídající čas.
  15. Fakir

    Jaký externí USB disk

    John_Ice: Limit velikosti souboru u FAT32 je 4 GB, což by vadilo jen v případě HD ripů, které mívají v průměru 6 - 10 GB. Neznám ale zařízení, které umí přehrávat Matrosku a ještě k tomu v HDčku s DTS zvukem, takže to vlastně až takový problé není. Ta podpora velkých disků (nad 137,4 GB) je umožněna díky 48-bitové LBA adresaci - OS pro PC to dneska umějí všechny, ale opět, na ty integrované jednočipy ve spotřební elektronice bych nesázel. Pokud je na disku víc oddílů, je otázka, jestli zařízení uvidí všechny, nebo jen ten první. A to je furt něco. Mě osobně přijdou limity těchto jednoúčelových zařízení příliš otravné... ty funkce sice vypadaj pěkně v katalogu, ale v praxi je to jen málokdy použitelné. MMMMM: Já osobně těmhle zařízením nevěřím, přijde mi to stejné, jako ty DVD přehrávače. Tváří se to, že to umí přehrát všechno, ale variant zdrojových souborů je tolik, že se mi tomu moc nechce věřit. Já mám klasické HTPC - prostě tiché PC v bedně s designem AV přístrojů... Core 2 Duo, 2GB paměti, 160 GB disk (filmy mám na síti), integrovaná grafika s HDMI výstupem, integrovaná zvukovka s optickým digitálním výstupem, na tom Windows 7 a na tom modifikovaný Windows Media Center. Je s tím sice trochu víc \"s*aní\", než s jednoúčelovýma krabičkama, ale neexistuje věc, kterou by to neumělo. Procházet YouTube, nebo třeba stanice na ShoutCastu pomocí dálkového ovladače je parádní věc.
  16. Fakir

    Jaký externí USB disk

    MMMMM: ne, to varování je jen informace, že přístroj je USB Host (hostitel), tzn. že USB periferie lze připojovat k němu, ale není možné přístroj připojit k jinému hostiteli, jako například k PC. Z technického hlediska je USB port buď hostitel (tj. zařízení se připojují k němu), nebo periferie (tzn. lze ho připojit jen k hostitelskému portu, nejde na něj připojit nic jiného). Nikdy není oboje. Proto jsou taky dva základní typy USB konektorů - typ A (plochý) pro hostitele a typ B (hranatý) pro periferie, aby to nešlo zapojit obráceně. Jinak bych taky doporučil disk s externím napájením. Specifikace USB sice povoluje 500 mA na port pro high-power zařízení, ale nedodržují ji ani mnozí výrobci notebooků, takže by bylo naivní věřit tomu, že to dodrží výrobci spotřební elektroniky. P.S.: Taky jsem laboroval s \"chytrými\" DVD přehrávači s externím diskem a přišel na to, že to vždycky neumí buď tohle, nebo támhleto... a skončil jsem u HTPC, které umí všechno.
  17. Fakir

    Akú autobatériu?

    Souhlas s P09, taky jí mám ve 206ce a startuje na brnknutí v létě i v zimě.
  18. Fakir

    Sequencer

    Může být, jak říká punkac. Já bych ještě doplnil open-source projekt Ardour (který vypadá na open-source až překvapivě našláple), pak třeba velmi schopný software Reaper, který stojí pro nekomerční účely směšných 40 USD a rychle nabírá na oblibě... nebo pokud bys měl náhodou k dispozici nějakou zvukovku od M-Audia, tak ProTools M-Powered. Existují i další systémy, ale ty už jsou pro domácí použití přiliš drahé a zbytečně složité.
  19. Fakir

    stojíte na stopce?

    Otázka je položená příliš obecně, záleží, kde ta STOPka je. Vzhledem k obrovskému množství špatně umístěného, nelogického, buzeračního, nebo dokonce zapomenutého dopravního značení v naší zemi jsem si vypěstoval zvyk se řídit zdravým rozumem a značky jsem začal vnímat spíš jako doporučení. Jsou místa, kde na STOPce nestavím a dám jen přednost a na druhou stranu, třeba zrovna na železničních přejezdech dávám zatracenýho majzla, bez ohledu na to, jestli tam je STOPka, nebo ne. [upravil dne 2/9/10 Fakir]
  20. Fakir

    Mixážní pult

    Y2K: tak to je klasickej DJ mixpult. To může být například třeba tohle: http://www.muzikant.cz/dj-3/dj-mixpulty-70/numark-m-4-13423.php . Je to tříkanál + mikrofon, což se hodí, když budeš chtít někdy kromě gramců připojit ještě třeba počítač, nebo CDčko. Nebo tenhle: http://www.muzikant.cz/dj-3/dj-mixpulty-70/behringer-vmx200usb-2276.php . Je to dvoukanál + mikrofon, s VCA crossfaderem a vestavěnou USB zvukovkou, která umí přehrávat i nahrávat. Možností je spousta.
  21. Fakir

    Mixážní pult

    Nejdůležitější je, co od toho chceš a za kolik. Předně se musíš rozhodnout, jestli chceš mixpult pro DJe, nebo pro ozvučení. Liší se celkem dost: - DJský pult má většinu přípojných míst řešenou nesymetrickými linkovými vstupy a výstupy (-10 dBV) přes konektory typu cinch, má dva až osm stereo kanálů, z toho jeden, nebo dva s mikrofonním předzesilovačem. Navíc má crossfader (říkejme tomu česky třeba prolínač ) a obvykle bývá vybaven RIAA předzesilovači pro gramofon. Na všech kanálech bývá jednoduchý dvou až třípásmový ekvalizér, který nebývá příliš kvalitní, jelikož se stejně většinou používá jen na efekt. - Pult pro ozvučení (uvažuju-li nějaký malý) má 4 až 16 vstupů, téměř všechny jsou mono a mají mikrofonní předzesilovače; dva až čtyři kanály bývají stereo a bez předzesilovače. Všechny kanály mají dvou až čtyřpásmový ekvalizér, který je už o něco málo kvalitnější, než u DJských pultů. Veškeré připojení je řešené symetrickými linkovými vstupy a výstupy s \"profi\" signálovou úrovní +4 dBu, obvykle přes konektory typu 1/4\" TRS, nebo jak říkáme my češi, velkej jack. Propojení se spotřební elektronikou je možné a po mechanické stránce jednoduché (redukce existují a jsou levné), ale je třeba si ohlídat signálovou úroveň na výstupu z pultu, protože nesymetrické vstupy spotřební elektroniky na to nejsou stavěné a při neopatrném zacházení může ten pult odpálit vstup připojeného zařízení (což bude nejspíš zesilovač). Některé pulty umějí přepnout výstupní úroveň na \"spotřební\" -10 dBV, ale není to pravidlo; profi zesilovačům s patřičnými vstupy žádné riziko samozřejmě nehrozí, to se týká jen spotřební elektroniky s konektory cinch. Víc ti k tomu teď neřeknu, potřeboval bych vědět, co přesně s tím chceš dělat a co přesně do toho chceš připojit (ideálně konkrétní zařízení, typ přehrávače, mikrofonu, zesilovače, atd.). P09: dík za referenci. [upravil dne 31/8/10 Fakir]
  22. Hledej v sekci 206, před časem se to tam řešilo, dával jsem tam i schéma.
  23. Fakir

    zelená energie

    Ámen.
  24. Fakir

    nejde sundat olejavá vana

    Jinak 1.6 16V má vanu přichycenou i k převodovce a dva šrouby jsou tam hodně schovaný. Taky mi to dalo dost práce jí sundat. Budhas: není to lepený silikonem, tenhle motor tam má gumové těsnění. [upravil dne 24/8/10 Fakir]
  25. Zkoušels vyčistit klapku včetně volnoběžného ventilu?
×
×
  • Vytvořit...