Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

6.4 hod je na demontáž - montáž hlavy na tomhle motoru. 
0.7 potřebuješ na seštelování ventilových vůlí.

Hlavy já osobně vozím výhradně k Auto Pejšek u Slaného.... to zmamená 2 hodiny ji tam odvést a 2 hodiny ji tam přivést, když je Praha volná.

Pak musíš vyčistit soustavu od oleje, olej od vody.. to znamená 4-5 průplachů chladící soustavy.. to jsi na 4-5 hod jak vyšitej.

Výplach olejem, druhá výměna oleje, tec.. to jsi na další min 1,5 hod.

A to se bavíme o časech, kdy to půjde vše povolit a vyndat. Ale jak je známo, tak např štefty na výfukových svodech dolů nemusí jít vůbec...  a to tam jsi klidně plus 3-5 hodin.

Takže ano ve výsledku je ten tvůj čas odpovídající

Odesláno

Pokud je to v jinak dobrém stavu, tak bych šel do opravy . Hlavně ze dvou důvodů, které vyvrací ty další dvě možnosti.

A: druhý motor. Samotný je asi levnější, ale zaplatit přehození, olej, rozvody... V součtu opět kolem 20 tisíc a nevíš, co a kolik toho má za sebou. 

B: jiné auto. Za 15 to bude bouda, která vezme dalších aspoň 15 aby aspoň dva roky vydržela.

Odesláno

No ale to přece nemá za mák cenu vyměnit jen těsnění. Protože tím závadu neodstraníš jen posuneš řešení v čase na později. A za x týdnů to budeš dělat znova a platit znova práci která bude stejná jako při první výměně pokud jen prohodíš těsnění. Ano dá se to ale musí to mít nějaké logické opodstatnění u jednoho zákazníka jsem to taky udělal na 1,4 benzínu ale to auto v okamžiku výměny toho  těsnění mělo před sebou 9 měsíců legálního života ( platnost STK) a pak ho majitel chtěl stejně sešrotovat ale nechtěl do toho cpát víc než bylo nutné. A vydrželo to nezlobit 8 měsíců co potřeboval to odjezdil a pořídil si pak něco jiného ale taková " oprava " má smysl fakt jen u auta které má před sebou pár měsíců života. 

Odesláno

No my vlastně ani nevíme, proč ho chce měnit.... Tlakuje? Voda v oleji? Olej ve vodě? Olej teče po bloku? Jak dlouho trvalo, než jsme se vůbec dozvěděli, že to je 1,8.... :roker 

A jak píšeš, dá se to ošulit za poměrně hodně levno.... Ale v tom případě samozřejmě bez záruky....

Odesláno

Že to je 1.8 jsem psal hned na začátku. To že nereagují okamžitě je tom že jsem pracovně v Rusku a internet mám jen jak zastavím na parkovišti. A nikde jsem nepsal že chci jen vyměnit těsnění. Ale to prdele pánové tady jste dělali machry že je to za hodinu a půl klidně na parkovišti před obchodakem a najednou prd že. Každej má velkou hubu a skutek utek. Jasné jsem napsal že za to jsem ochotnej dát 10. 15 je cena toho auta. Od okamžiku co jste zjistili že jsem od Prahy tak jste otočili. Jenže já nejsem Pražák a nenechám se prostě ojebat jak Pražáci. Děkuji všem za komentáře. Je vidět že se na českém národů hodně podepsala ta rymicka. Už jste moc dlouho doma.

Odesláno

@Fana kovarnakolego, nikde jsi nenapsal, ze je to 1.8. Napsal jsi jen, že je kolem motoru spousta místa a to je dle meho subjektivniho nazoru jen a pouze kolem motoru 1.4, no a snad i 1.6 16v. Na 1.4 to udelam za 2-3h a nebudu menit nic jineho nez to těsnění,  protoze u 1.4 se ta hlava neohyba. Ale 1.8 je jiná story, svody vyfuku vzadu,  méně mista u rozvodů,  hlavy se ohybaji a ventily seřizuji podlozkama.

Odesláno

U 1.8 že není místo? Já mám 125 kg a můžu vedle motoru tancovat. Možná bude lepší podívat se do jiného auta . Tady je motor z vysavače proboha.. Nicméně pánové už to nereste já ho hodím na vrakac a koupím něco jiného.

Odesláno

Jak otočili? Jasně jsem ti psal, že pokud je to 1.4 tak se to dá za 10ku udělat... poté co jsme se konečně dozvěděli, že je to 1.8, tak jsem ti jasně a zřetelně napsal, že 15 je adekvátních, protože na tom motoru je to všechno jinak ;) Na to už ty jsi pouze oponoval, že je to cena auta a jedeš svojí... není to o tom, že jsi od Prahy.. možná by jsi sehnal levnější broušení hlavy o 2-3 stovky, ale to je tak vše.

Hlav mám za sebou relativně dost od starých TU, až po dnešní nové 1.2 Puretech, popř 1.5 HDi, jako hromada kolegů tady, tak nerozporuj naše zkušenosti, kde ti jasně píšeme jak dlouho to trvá a co to stojí... 

Odesláno (upraveno)
před 58 minutami, Fana kovarna napsal:

Že to je 1.8 jsem psal hned na začátku. ...

dotaz na tesneni jsi napsal v utery ve tri odpoledne, ze je to motor 1,8 jsi napsal vcera ve ctvrtek v pul desaty vecer, takze uplne na zacatku to fakt jako nebylo. A v podstate, jak uz psal i Hafity, jsi ani nenapsal, proc je vlastne nutne to tesneni menit, cim se zavada projevuje, takze ono se pak tezko nejak kvalifikovane radi a je to spis jen takova bezcenna hospodska diskuze, ze jeden povidal tohle a tamten si zas mysli neco jineho, takze ano, ve finale skutek utek, ja pises, ale za to nemuzeme my.

A BTW, jediny, co bylo jasne od zacatku, tak ze jsi z Hovorcovic, to jsi mel od zacatku napsano v podpisu, takze to nikdo tady nezjistil az dodatecne, ze by te chtel ojebat jako prazaka. Prestan ublizene fnukat a vyskakovat jak jsou vsichni proti tobe, jak nejakej Babis, ta rymicka se asi podepsala predevsim na tobe.

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno

A co teprve, když JENOM vyměníš těsnění, nenecháš zkontrolovat palici a ono to za pár týdnů začne tlakovat znova, páč bude hlava ruplá? 

Odesláno (upraveno)

Hele kulantně napíšu že jsi dost narazil. Já osobně teda hlavy nedělám jak na běžícím pásu ale několik málo jsem jich už udělal. Aby jsi neměl dojem že tě chceme ojebat jako Pražáka tak jsem si dopoledne když jsem měl chvilku podle VINka vytáhnul ty díly z AK a dal jsem je do toho přehledu za ceny AK napsal jsem že by se daly sehnat i levněji ale že si myslím že jsem na dost věcí i zapomněl. Víceméně můj orientační rozpočet nikdo z kluků nerozporoval jako přehnaný ani co se týče časové náročnosti. Já se okolo oprav aut pohybuju intenzivně posledních 4-5 roků a předtím jsem si na autech dělal téměř všechno sám a mám za sebou i pár štací v autodílnách takže si troufnu napsat že zkušeností mám dost. @ChouLu se servisováním aut PSA koncernu živí spoustu let @Hafitypokud se nepletu svého času provozoval autodílnu a teď ještě občas v autodílně pomáhá @Ferry je ve zdejší komunitě uznávaný jako mechanik a troufnu si napsat že věci které umí a udělat a jak je umí udělat nedokáže leckterý profesionální mechanik. @David 106s16 toho osobně neznám ale z jeho příspěvků je taky patrné že se v dané problematice vyzná. @Medvěd  se sice nevyzná v autech ale zná lidi který se ti tady snažili nějakým způsobem vysvětlit že cena kterou po tobě chtějí není aby tě okradli ale je víc než reálná a na pražské poměry bych napsal až podstřelená. Takže se ani nedivím že jsi za odpoledne nabral červených bodů jako málokdo před tebou. 

Co se týče toho kolik je místa okolo motoru tak nevím osobně jsem 1,8 v Berlingu asi neviděl ale svého času jsem servisoval C Picasso se stejným motorem a vím kolik místa bylo tam a protože jsem jezdil Berlingo tak vím jak velký je motorový prostor takže to že by se okolo motoru tam dalo tancovat je dost mimo mísu. 

Ano  to že jsem na začátku této diskuze nabídnul Choulákovy svoji dílnu aby to tady spáchal mělo i postranní úmysl to neskrývám protože bych se býval něco málo mohl od ChouLu přiučit a to že jsem chtěl za to (1500 Kč ) si myslím za pronájem slušně vybavené dílny navíc s pomocnýma rukama není vůbec přehnané. Holt nejsem sociálka. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Guest Petr 3008
Odesláno
Před hodinou, Fana kovarna napsal:

já ho hodím na vrakac a koupím něco jiného

No přesně to jsem ti už chtěl napsat, předběhl jsi mě. Ideální řešení - na vrakáč a za těch 15 jinej vysavač

Odesláno

Tak jsem to vzal od začátku. Je fakt že na začátku je tam něco takového zmiňováno jakože výměna těsnění pod hlavou je otázka pár hodin i s občerstvovací přestávkou. Ale bohužel asi se špatně podíval na to ze kdy jsou ty správně chlubící příspěvky.  Protože z těch lidí sem chodí jen ozzy56 a ten se navíc do probíhající debaty ani snad nezapojil.

Odesláno
V 18. 3. 2021 at 16:32, Fana kovarna napsal:

A najde se zde někdo kdo to do 10000 dokáže. Praha a okolí. Furt tu čtu jak je to jednoduché tak jsem zvědav.

na základě tohoto příspěvku jsem se odmlčel, asi jsem nejdříve poznal, že je to debil :roker

pozdější příspěvky to jen potvrdily

Odesláno

@Vena garážmistr víš jak, s některými je to marné... A můžeš vysvětlovat horem dolem 

Na autech dělám sám tak 95 procent věcí, ale zrovna těsnění pod hlavou jsem před dvěma lety nechal dělat a stálo to asi 10 a taky na autě, které už něco pamatuje, ale řekl jsem si, že už to auto znám, je tam udělaných x věcí, tak jsem do toho šel. Bylo to na 406 2.0 RFV (benzín).

1.8 8V jsem viděl zběžně akorát na vrakovišti, ale nic jsem z toho auta nebral, tak jsem to detailně neprohlizel.

@Fana kovarna ještě to můžeš dát na bazoš, třeba za 5 tisíc, budeš mít příspěvek na další stroj, ale k tomu jsem se vyjádřil ráno.

Mmch, už jenom koupě auta  pro běžného uživatele je neekonomická a opravy stejně tak....

Odesláno (upraveno)

No ty ceny a machrování je z roku 2010. 

Styl tupého burana s jakým sem @Fana kovarna vstoupil a jak se prezentuje, celkem odpovídá jeho hodnocení...  "Tady na stole mám 10k a ukažte se!"

Myslím, že jeho rozhodnutí hodit to na vrakáč je celkem rozumné - v rámci možností...

Edit: @ozzy56 je bůh :super:D

Upraveno uživatelem pavelu96

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...