wooody Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 tak si dneska jedu takle po vesnici a najednou vidim placacku, tak se kouknu pas mam, svitim a jedu neco pod 50, rikam si co chtej tak zastavim....... nevim co tomu policajtovy kdo udelal, ale mel naladu ze bych ho nejradsi zastrelil na miste, prolez mi snad uplne cely auto, byl sem zrovna v miste kde je v zime povina zimni vybava, asi nemeli cas tak je tam ta znacka porad a zkousel to na ze mam mit zimaky jakto ze jedu na letnich atd. to sem, se s nim zacal hadat, pak sem mu musel vyndavat zarovky ze svetel, ze prej se mu zda ze mam xenony (mam elty), ale ze to sou 100w si nevsim, pak mi prolez komplet cely auto, bohudik nic nenasel a nakonec si vlez pod auto a zmeril mi tlak v rezerve, mel sem 1.6 baru a zacal neco ze mam malo baru ze to budu mit za 500 atd atd, tak sem se s nim hadal, prej se to bude resit pres nejakou komisy nebo co, tak se ptam je ,mozny dostat pokutu za nizky tlak v rezerve????? tu pokutu sem samozrejmne nezaplatil a opsal sem si cislo odznaku, tim sem ho uplne vytocil..... [upravil dne 17/5/09 wooody]
subin Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 před x lety jsem dostal pokutu za rezervu taky,byla píchlá,ale jestli je ve vyhlášce co je dostatečný tlak nebo není nevím
AnotherOne Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Za nízky tlak je možná pokuta. Mal si sa však vyhádať, že na nej sa ešte dalo ísť. Na koľko sa ti hustia kolesá?
vix Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Rezerva má být nahuštěna na nejvyšší tlak pneumatiky, která je na autě. takže, máš-li přední/zadní 2.0/2.2 bar, tak na 2.2 bar. Jinak, prázdná rezerva je ti asi víš na co (pokud nemáš pumpičku). A ty se mu divíš, provokatére ? P.S.: Když někomu ujde na parkovišti kolo, je lepší, než sundáte to ušlé, zkontrolovat tlak v rezervě. Většinou si ušetříte spoustu práce
Edison Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Ve vyhlášce je napsáno něco v tom smyslu, že tlak vzduchu v rezervě musí být nejéně jako je nejvyšší předepsaný na vozidle. Upustit podle předepsaného tlaku požadovaného pro danou pozici se dá vždy. A co je v předpisu je i pokutovatelné. :-(
Radek Hurvajz Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Nj, a měl ten měřák kalibrovanej a měl k němu o ty kalibraci protokol? Se vsadím že něměl, a byl by kde, no v pr...
Edison Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Netřeba kalibračního protokolu. Měřidlo musí býti označeno stanoveným způsobem, z označení musí být patrna návaznost na příslušný kalibrační záznam (např. protokol), ten musí být uložen v místě evidence měřidel. Dále musí z označení být zřejmé případně omezení platnosti kalibrace, např. kalibrovaný rozsah, datum expirace kalibrace, příp. nejistota měření.
marko306 Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 niektore 306 maju na stitku (ten na A stlpiku)s tlakmi pneu aj predpisany tlak v rezerve. A suhlas s tym, ze by mala byt nahustena na najvyssi tlak ktory ma mat pneumatika. A ak je to v zakone a ty to tak nemas, tak pokuta je mozna.
vix Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Původně zaslal: P607Olda Tlak se měří v Pa. Tlak se měří - lhostejno zda v kPa, bar, psi, librách na čtvereční palec ...
wooody Odesláno 17. květen 2009 Autor Odesláno 17. květen 2009 Tak to sem netusil ze to muze bejt fakt pokutovatelny, jinak s tema 100w sem to koupil a popravde rozdil mezi klasikou a temahle sem nevidel, dokonce bych rek ze sviti i o trosku hur minuli mesic sem byl na stk a ok..
dolly1010 Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Už za ty letní gumy by mě asi šlehlo. Zejtra si zkontoluju tlak v pneu Takovýhle hovada by neměli bejt policajti. By mě zajímalo jesli měl on na autě zimní
Radek Hurvajz Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Původně zaslal: Edison Netřeba kalibračního protokolu. Měřidlo musí býti označeno stanoveným způsobem, z označení musí být patrna návaznost na příslušný kalibrační záznam (např. protokol), ten musí být uložen v místě evidence měřidel. Dále musí z označení být zřejmé případně omezení platnosti kalibrace, např. kalibrovaný rozsah, datum expirace kalibrace, příp. nejistota měření. No budiž, ale měřák kalibrovanej asi neměl, určitě ho vytáh z jejich služebního povozu:D
vix Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 woody : chce to číst vyhlášku, pravidla - prostě, kluci pomáhají a chrání Neznalost neomlouvá!
Edison Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Nojo, no. Viz Zákon o přestupcích. U každého přstupku proti některému z uvedených zákonů, v tomto případě přestupky na úseku pozemní dopravy (nebo jak to tam je), je vždy mimo konkrétně uvedených porušení předpisu uvedeno ještě poslední písmeno, kde je napsáno něco ve smyslu, že přestupku se dopustí ten, kdo jiným způsobem poruší dotčený předpis, v tomto případě Zákon o provozu na pozemních komunikacích. A k tomu odpovídající sazba. To znamená, že co není konkretizováno v přestupkovém zákoně, na to se vztahuje toto jeho obecné ustanovení. Převedeno obráceně, pokutovatelné je naprost všechno, co je uvedeno v příslušném zákoně. [upravil dne 17.5.2009 Edison]
Medvěd Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Vidím to asi tak: 1) policajt v neděli v práci už od přírody nemůže bejt příjemnej 2) pokud Tě zastavil, tak to bylo proto, aby měl čárku = vytrhaný nějaké bločky (což si mu většinou jakž takž fungujících věcí pořádně ztěžoval). 3) kdyby si všimnul těch silnějších žárovek na rezervu by nedošlo a pro většinu z nás by Tvé potrestání bylo spravedlivější 4) já bych mu tvrdil, že jsem měnil kolo proto, že bylo podhuštěné - je ve vyhlášce (pardon zákonu) něco o tom, že bych po výměně defektu neměl pokračovat v cestě byť se zcela rozervanou rezervou?
subin Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Původně zaslal: vix woody : chce to číst vyhlášku, pravidla - prostě, kluci pomáhají a chrání Neznalost neomlouvá! To také netvrdím,pokutu jsem mlčky uhradil a nehádal jsem se,byl jsem si vědom svého provinění,každopádně rozdíl kterej byl v předpisu a skutečnosti se jistě dal řešit domluvou!
marko306 Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Původně zaslal: Medvěd já bych mu tvrdil, že jsem měnil kolo proto, že bylo podhuštěné - je ve vyhlášce (pardon zákonu) něco o tom, že bych po výměně defektu neměl pokračovat v cestě byť se zcela rozervanou rezervou? a keby ma dojazdovku ako mam dajme tomu ja?
Recommended Posts