Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1.dubna 2009 má napadnou počítače a internet vir

1.dubna 2009 má napadnou počítače a internet vir  

1. 1. 1.dubna 2009 má napadnou počítače a internet vir

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

ja si myslim, ze nevim proc zrovna 1.4. :D zrovna nejak napadne zrovna na Aprila :D. Navic ja jsem pomerne pevne presvedcen, ze memu pocitaci ikdyby neco takoveho bylo se vyhne :) precejenom na linux moc viru nejni..

Odesláno
Původně zaslal: vendi.stejskal

Ať je to tak nebo tak,už jsem hlasoval za 1)

a basta,domluvil sem :D:D:D

Taky na to spléhám. Jistota je jistota!!:myslim;)

Odesláno
Původně zaslal: OK406

V tisku proběhly různé oznámení o možném napadení počítačů 1.4.2009 virem. Otázkou je, zda-li se nejedná o aprýl a nebo o zkutečnost.

No, hlavně neblbnout, oni toho v mediich nakecaj. A aprýl to teda určitě nebude, když už tak apríl:roll:D Teda snesu hodně a taky dělám chyby ale tohle je děs, tu \"zkutečnost\" bych ti ještě odpustil, ale \"aprýl\" teda už ne:bojim

[upravil dne 31/3/09 Radek Hurvajz]

Odesláno

Podle mě hoax... A i kdyby ne a i kdyby se někdo dobýval do mého compu... tak co si na mě vezme... Pár obrázků, pár hesel na nějaký weby... No a co... Podle mě se normální user, kterej používá mozek ničeho bát nemusí. Jak známo, největším problémem děravosti počítačových systémů, kódů, bank... jsou samotní uživatelé... Nakonec i legendární enigma byla fektivně rozluštěna jen díky třem základním chybám uživatelů. ;-)

Odesláno

Podle mě spíš klesá prodejnost antivirových programů, a např Eset hodil reklamu do TV. No a když se vypustí taková pěkná fáma o viru tak se prodá o něco víc antivirů, protože lidi dostnaou strach a utikaji si nějakej koupit

Odesláno

Podle mě se nejedná o planej poplach (hoax/apríl apod). Ale určitě to média přeháněj. Každej že 1. dubna to vypukne a to vlastně nemusí bejt úbec pravda. 1. dubna začne červ kontrolovat víc stránek, takže už nebude tak jednoduchý ho mít pod kontrolou. A autor mu může přikázat klidně až v půlce měsíce aby něco udělal. Na druhou stranu čím dýl tím větší proti němu bude obrana v podobě antivirů.

Určitě je důležitý mít aktivní antivirák a aktuální windows. Nevím jestli tento červ funguje i na Linuxu ale určitě by měli být trošku víc na pozoru všichni. Tzn. neotvírat zprávy od neznámých odesilatelů, nechodit na \"nebezpečné stránky\" apod. Zda je stránka bezpečná se můžete dozvědět >>zde<<

PS.: Jaký používáte antivirák?Eset Smart Security a jsem naprosto spokojen. Slováci, dobrá práce :super

[upravil dne 31.3.2009 dolly1010]

Odesláno

Problém je inde, tu nejde o Jožka Mrkvičku a jeho obrázky alebo heslá. Tie keby niekto chcel tak už ich má a nemusí to robiť hromadne prvého apríla. Napadnuté počítače tvoria sieť botov, ktoré sú schopné cielene vykonávať nejakú činnosť typicky útok typu DOS, čo sa už aj v minulosti stalo v menšom meradle.

Odesláno
Původně zaslal: dolly1010

PS.: Jaký používáte antivirák?Eset Smart Security a jsem naprosto spokojen. Slováci, dobrá práce :super

[upravil dne 31.3.2009 dolly1010]

No já taky ESS, ale zase bych ty slováky tak nechválil, s verzí 4 se moc nevytáhli, musel jsem se vrátit k verzi 3. Verze 4 má chybu kterou mi potvrdili přimo na tech podpoře, posílá falešný pakety do sitě a schodí tak celý připojení k internetu, takže dochází k výpadkům, a já skoro sežral mýho providera. To jen tak na okraj.

Téma o tom kdo jakej používá antivirák tu máme;)

Odesláno

No, hlavně neblbnout, oni toho v mediich nakecaj. A aprýl to teda určitě nebude, když už tak apríl:roll:D Teda snesu hodně a taky dělám chyby ale tohle je děs, tu \"zkutečnost\" bych ti ještě odpustil, ale \"aprýl\" teda už ne:bojim

Chybička se holt vloudila. Snad není tak zle:myslim. Jsou horší případy:(

[upravil dne 31/3/09 OK406]

Odesláno

Od doby, co jsem antivirodinstaloval nemám jediný problém... :-D Jooo... eset je v pohodě. Jenže mě docela zdržoval compa. A když sem tam našel nějakej nesmysl, tak ta moje instalce stejně nedovolila s tím něco udělat. Takže já dávám spíše na vlastní opatrnost. Není to dokonalé, ale... AVG mi nesmí do compu. Dvakrát jsem ho zkusil, dvakrát mi zcela vědomě zablokoval compa. Avast zase nahlásíkdejakej nesmysl. Ještě snad Nortony... ale s těma jsem se zase nějak nesžil.

Odesláno

Aktualizace Windows, které brání útoku viru Conficker jsou na světě už od října 2008. Takže trochu nafouknutá bublina. Bohužel ale ne všichni mají aktualizovaný systém a chovají se \"mravně\" - zejména ti, kteří ho mají nelegálně a bojí se stahovat aktualizace.

Na druhou stranu - už se o mě párkrát pokoušel a bohužel i na naši podnikové síti, nepřipojené do internetu. Přenos flash disky bez interakce uživatele je docela účinný.

Odesláno

Dneska jsem si vzpoměl na tu zprávu o tom, že číňané \"špioní\" v okolních zemích po servrech různých institucí. Na skypu mi totiž přišla nějaká spamová zpráva od číňana, tak jsem si hned říkal, hele je kur... už lezou i ke mě a číňana jsem zablokoval :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...