Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Záchrana laku po nájezdu sídlištní \"inteligence\"

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem sám na sebe poněkud naštván.

Po dlouhé době (přiznávám, že v podstatě donucen Helčou a tím, že si kamarádka pořídila též 406ku a ta naše by vedle ní vypadala jako šmudla) jsem se dnes odhodlal nechat si auto ručně umýt. Myčku navštěvuji velice zřídka a tak jsem dnes s hrůzou v oku koukal na to, jak mám v podstatě celé auto podrápané (oboje levé dveře, kapotu motoru, pravý zadní blatník, ...). Přemýšlím, jestli se dá za rozumné prachy nějak udělat lehký přestřik nebo zda mám to auto zase co nejrychleji ušpiit, aby ty škrábance nebyly tolik vidět.

P.S.

Škrábance jsou výsledkem ročního parkování na sídlišti na okraji Prahy, když jsem bydlel na Letné, tak mé auto (krom zlomené antény v době konání fotbalu) nedoznalo žádné větší škody - holt na sídlišti bydlí opravdu výkvět inteligence.

[upravil dne 14/3/2009 Medvěd]

Odesláno

A to jsou nějaký hluboký škrábance od klíčů? Nebo jen od bund takový lehký škrábance? (Fotka by pomohla).

Já jen, jestli by to nešlo rozleštit...

A nebo vzít tu tužku a zaplnit škrábance opravnou tužkou a přeleštit.

Lehčí přestřik - aby to k nečemu vypadalo, tak asi spíš celý dveře, nebo tu horní polovinu...

Odesláno

Záleží od toho aké sú hlboké tie škrábance. Keď len vrchná vrstva laku tak to pôjde buď ručne alebo elektricky rozleštiť. Keď však zasahujú až do farby alebo nebodaj až základnej potom ak to nie je veľkého rozsahu existujú korekčné origo tužky s farbou a lakom. Inak už len striekať.

Odesláno

medo jedine tuzku, ale tou to bude videt, pokud bys delal rozstrik, tak je to vzdy na jeden dil, protoze by to jinak bylo taky videt :-(

Odesláno

Za sebe taky přidávám: co nejdříve zamazat a zapomenout. Dnes jsem myl a voskoval. A přesně jsem pak chodil kolem auta a \"sakra co je todle a kde sem nabral tyhle rejhy...\" do bílého podkladu. A místo abych měl radost z čistého auta tak... Vrať se k nemejt a jezdit :super

Odesláno

Pokud ty škrábance nejsou až na plech nebo na tmel pod barvou tak to jde rozleštit..

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Lakovat jsou zbytecne vyhozene penize. Maximalne tuzka a rozlesteni, vzdyt uz to auto stejne nema hodnotu, a kazdou chvilku dostane dalsi skrabanec

O hodnotě mého auta bych polemizoval - myslím si, že nějakou cenovku ještě stále má.

Co se týče dalších škrábanců, myslím si - vzhledem k brzkému stěhování zpět domů na Letnou (konečně!!!!!) - že by se už na autě další objevovat nemusely.

Ale jak píšeš, celolak je blbost - myslel jsem spíš nějakou jemnou vrstvu, která by překryla Ty nejhorší vrypy. Nevím, co je to \"tužka\" (krom té, kterou jsem používal ve škole), asi se někdy zastavím na kus řeči a radu.

Odesláno

tužka je bud vosk, kterým vleštíš barvu do skrábance, ale pak třeba po 10umytích se smyje

nebo je tužka formou barvy, kdy to funguje jako lak na nechty, stim ze pak to mysto prelestis -srovnas s puvodnim lakem.

dalsi moznost je nechat si auto prelepit folii cena okolo 10tis.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: oddie

Lakovat jsou zbytecne vyhozene penize. Maximalne tuzka a rozlesteni, vzdyt uz to auto stejne nema hodnotu, a kazdou chvilku dostane dalsi skrabanec

O hodnotě mého auta bych polemizoval - myslím si, že nějakou cenovku ještě stále má.

Co se týče dalších škrábanců, myslím si - vzhledem k brzkému stěhování zpět domů na Letnou (konečně!!!!!) - že by se už na autě další objevovat nemusely.

Ale jak píšeš, celolak je blbost - myslel jsem spíš nějakou jemnou vrstvu, která by překryla Ty nejhorší vrypy. Nevím, co je to \"tužka\" (krom té, kterou jsem používal ve škole), asi se někdy zastavím na kus řeči a radu.

Má, zhruba tak srovnatelnou s cenou profi celolaku... proto nemá cenu to lakovat.

Tužku bych připodobnil spíš k laku na nehty nebo tak, prostě něco, co barvou přemázne ten škrábanec. Dejme tomu spíš fixa. Taky se dá namíchat decka barvy a udělat to vlasovým štětečkem, ale s tímhle se dělá líp a vyjde to levnějc.

Odesláno

hmm, stejnou situaci jsem loni řešil, když jsem po 6 letech naTempoval ten svůj lak.

Výsledek?

236 škrábanců z toho 7 vážných. A hle, dnes po půl roce nikdo nic nepozná a nikdo nic nevidí. Ani hlídka PČR. (a ta má ostříží oči)

Medvěde, vybodni se na řešení starého laku u starého auta!

P.S.: Nechtěla tím Helča říci, že by ti (jí) slušelo nové auto ? ;)

Odesláno

Trochu laku ti namíchají dle odstínu auta, ale musí se to většinou co nejdříve spotřebovat, protože to jinak samo i uzavřené ztvrdne. Takže očistit místa škrábanců, odmastit, nechat namíchat barvu dle auta a pak to zamatlat (jako lak na nehty). Většinou ti to daj do té nádobky se štětečkem (fakt to vypadá jak lak na nehty).

Odesláno
Původně zaslal: jirka639

tužka je bud vosk, kterým vleštíš barvu do skrábance, ale pak třeba po 10umytích se smyje

nebo je tužka formou barvy, kdy to funguje jako lak na nechty, stim ze pak to mysto prelestis -srovnas s puvodnim lakem.

dalsi moznost je nechat si auto prelepit folii cena okolo 10tis.

8lety auto prelepit folii????? a na tohle moudro si prisel kde??:bojim

Medvede v tvym pripade zaspinit a neresit;)

Odesláno

Lehčí škrábance rozleštit, hluboké zatřít a po zaschnutí rozleštit. Barvu koupit v peugeotu podle kódu na nálepce na sloupku. Prodávají sadu barva + ochranný lak. Ve víčku je štěteček, uvnitř nádobky kulička na dobré promíchání. Cena asi 230,- Kč. Kupoval jsem to u Federal Cars v Kloknerce na Chodově.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...