Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Krach slavné sklárny. Až 4000 nezaměstnaných

Recommended Posts

Odesláno

navaho: omlouvám se za slangový, ne všem známý výraz. Mít \"trojku v žíle\" znamená totéž, co mít \"tři promile alkoholu v krvi\". ;)

Odesláno
Původně zaslal: virnik

to je ako keby skrachoval mercedes

vím,jak to myslíš (české sklárny--rodinné,,stříbro\'\'),ale přece jen--

na toho mercedesa se půl roku čeká, což se o skle říct nedá,bohu-

žel...

a o těch ,,lidech\'\' co to vedou--nemá smysl psát :myslim

Odesláno
Původně zaslal: oddie

To je zas objev, vždyť už se to ví bezmála půl roku :nevim

A k tomu zájmu a výkřikům o české tradici - schválně, odkudpak třeba vy sami máte doma skleničky, talíře, porcelán, hm? Když 90% národa radši kupuje nevkusný čínský šunty v Ikea apod, tak se pak je čemu divit, že...

Jojo, oddieku, pravdu máš...většina lidí lamentuje, ale kdyby se podívala doma do kredence, moc pyšná by asi na sebe nebyla.... já mám třeba 90% věcí, co jsem si kdy koupila do kuchyně, z českých firem. Jasně, bylo by levnější nakoupit si čínské sr...ky, nebo v IKEA... ale já jsem v tomhle trochu nacionalista a radši jsem si připlatila za kvalitu... konkrétně všechny moje vázy, všechno sklo na nealko nápoje, víno, martini, šampusky... VŠECHNO made in Nový Bor. Dělaly se tam fakt krásné věci, byla jsem v květnu v jejich showroomu a odvezla bych si nejradši půlku domů...njn, ale holt smolík....:(

Odesláno
Původně zaslal: petr307

ozzy: jak to tady ctu, tak s tebou souhlasim. kdo si dnes koupi brousene sklenicky za tisice korun? to ze to u nas kupuji turisti, neznamena, ze vsechny sklarny budou prosperovat, nemluve o krizi, ktera vyrazne oslabila zahranicni kupni silu. svalovat to na EU mi prijde trosku mimo misu, kdo chce EU bit, hul.... :)

Hele, Peťo, a vlastně 2all... naše sklárny nejsou jen o broušených skleničkách (které nejvíc frčí u turistů)... jejich výrobní řady jsou fakt neskutečný, krásné moderní věci!!!

Odesláno
Původně zaslal: Netopýrka

A k tomu zájmu a výkřikům o české tradici - schválně, odkudpak třeba vy sami máte doma skleničky, talíře, porcelán, hm? Když 90% národa radši kupuje nevkusný čínský šunty v Ikea apod, tak se pak je čemu divit, že...

Jojo, oddieku, pravdu máš...většina lidí lamentuje, ale kdyby se podívala doma do kredence, moc pyšná by asi na sebe nebyla.... já mám třeba 90% věcí, co jsem si kdy koupila do kuchyně, z českých firem. Jasně, bylo by levnější nakoupit si čínské sr...ky, nebo v IKEA... ale já jsem v tomhle trochu nacionalista a radši jsem si připlatila za kvalitu... konkrétně všechny moje vázy, všechno sklo na nealko nápoje, víno, martini, šampusky... VŠECHNO made in Nový Bor. Dělaly se tam fakt krásné věci, byla jsem v květnu v jejich showroomu a odvezla bych si nejradši půlku domů...njn, ale holt smolík....:(

Tak teď jsi asi potěšila našeho bahňáka:)

Odesláno

1) Lidi ty skla nebudou kupovat věčně.

2) Já čumím, že ty velký firmy nemají nějakej ten \"plán B\" když se něco podobnýho stane. To je jejich problém.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Já čumím, že ty velký firmy nemají nějakej ten \"plán B\" když se něco podobnýho stane. To je jejich problém.

Bohužel to je většinou problém manažerů, kteří si nahrabou pod sebe a jdou jinam. Majitel menší firmy se musí snažit, aby mu firma vydělávala, ale ředitel velké firmy buď spoléhá na podporu státu (který přece nenechá padnout firmu, která zaměstnává hodně voličů) nebo platí věta první. Na prosperitě firmy jim nezáleží.

A pak tady jsou ještě státní molochy a to je další kapitola...

Odesláno

Byl jsem v minulém roce na dovolené ve Zlatých horách,tak jsem se stavil do skláren ,které jsou ve Vrbně pod Pradědem,chtěl jsem koupit nějaké sklo jenže jsem si lépe prohlédl zlacení a připasalo mi to jako made in China.Nakonec jsem si koupil skleničky od soukromníku ve stylu historického skla.

Odesláno

to ze tento stat 40let produkoval polointeligenty, kteri to sami chteli a nejsou schopni jit delat neco jineho, tak za to nikdo jiny nemuze. Ja to tu mam z prvni ruky, babku, ktera prisla na nedelni obed, vypila 1litrik cerveneho a ma tu reci o cihelne, jak to tam bylo super a ze mladi bychom takovou praci ani nezvladli....

Odesláno

Demo: Svým příspěvkem jsi se dostal na úroveň babky, dokonce jsi ji o fous předčil :D

Neřekl bych, že stát produkoval polointeligenty ... to zavání generalisimem

Spíše je to tím, že lidi jsou různí a líní + do toho sociální systém ;)

Mmch: V každém státě tvoří cca 30% lidí elitu (není vůbec závislé na vzdělání), která to posouvá dál. Pak máš zhruba 60% těch, co budou pracovat, chápou, že musí pracovat, a nějak s tím bojujou (podle sebe). Někteří dokonce pracují i rádi. Zbylých cca 10% prostě pracovat nebude.

A hádej, kam se přesunula většina z těch prvních 30% poté, co se otevřely hranice? (a proč sourcujeme lidi ze Slovenska, Maďarska, Rumunka, Bulharska apod.?) Nebude tím, že oni ve svých státech patří taky k těm horním 30% ?

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Domnívám se, že Cristalex vyráběl broušené sklo (nikoli užitkové) a to se v IKEA apod. až tolik neprodává - ale hádat se nechci, nejsem si 100% jist.

Borsky crystalex dela i nromalni linkove sklo, konfekci.

Odesláno
Původně zaslal: vix

(a proč sourcujeme lidi ze Slovenska, Maďarska, Rumunka, Bulharska apod.?) Nebude tím, že oni ve svých státech patří taky k těm horním 30% ?

Nejak tomu nerozumiem. To myslíš tých 30% rómov potom aká elita? Alebo naša 30% elita chodí k vám do práce?

[upravil dne 4.1.2009 AnotherOne]

Odesláno

no, jednou z velkych investic, kam tyto firmy musely utopit penize byly technologie pro zamezeni znecistovani zivotniho prostredi, a ze to nejsou male investice - vzdyt v ceskem skle je oproti jinym vysoky obsah olova a dalsich tezkych kovu. tezko se pak divit, ze nedokazi konkurovat Indii a Cine, kde se veci jako zivotni prostredi neresi a navic je tam levna pracovni sila...

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

no, jednou z velkych investic, kam tyto firmy musely utopit penize byly technologie pro zamezeni znecistovani zivotniho prostredi, a ze to nejsou male investice - vzdyt v ceskem skle je oproti jinym vysoky obsah olova a dalsich tezkych kovu. tezko se pak divit, ze nedokazi konkurovat Indii a Cine, kde se veci jako zivotni prostredi neresi a navic je tam levna pracovni sila...

Nerobí práve to olovo kryštál kryštálom?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...