MirasCC Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 Nebude se platit za kilometry. Stejně jako dosud zůstane zachovanej systém ročních, měsíčních, či týdenních známek. Stávající ceny by měly zůstat zachovaný, \"krabička\" by měla bejt zadara. Jedninej rozdíl oproti papíru je tedy to, že by mělo fungovat dobíjení z telefonu či bankomatu. Citovat
Kurt Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 Původně zaslal: Medvěd Možná jsi mě trošku rozhodil, ale slyšel jsem, že ty krabičky budou spolupracovat s mýtnými branami, tak si má hlava logicky odvodila, že to bude fungovat podobně jako mýto - A TO BY PŘECE BYLO SPRAVEDLIVÉ. Někdy Ti ten optimismus až závidím. Citovat
AnotherOne Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 Inak teda nechápem výhody toho riešenia. Monitorovanie dopravy? Kamery to bežne riešia. Úspora nákladov na nálepky? A čo náklady na zariadenie, opravy atď. Platba mobilom? Na to stačí ŠPZ. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 Ja nevim, ale dialnicnu znamku mam prenosnu i teraz :D Staci si kupit tu foliu, co sa dava na mobilne telefony. Na nu, nalepite dialnicnu nalepku, a potom tu foliu nalepite do auta. Ta folia sa da kedykolvek odcucnut od skla a dat na druhe auto. Pri kontrole Policajtami to neni vobec videt, a ani niked neni zakon ze to tak byt nesmi Takto sme najskor riesili iba rakusku dialnicnu, teraz uz tak mam aj slovensku... Citovat
pastorek Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 Nikde som čítal že by to malo evidovať prejdené kilometre ako vraví Medvěd. Tentoraz je jeho optimizmus na mieste. Má to byť ako alternatíva k riešeniu ako je napríklad v Chorvátsku. Aspom takto bol prezentovaný systém ktorý má byť u nás. Citovat
Fusion Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 Původně zaslal: Lubk0 Ja nevim, ale dialnicnu znamku mam prenosnu i teraz :D Staci si kupit tu foliu, co sa dava na mobilne telefony. Na nu, nalepite dialnicnu nalepku, a potom tu foliu nalepite do auta. Ta folia sa da kedykolvek odcucnut od skla a dat na druhe auto. Pri kontrole Policajtami to neni vobec videt, a ani niked neni zakon ze to tak byt nesmi Takto sme najskor riesili iba rakusku dialnicnu, teraz uz tak mam aj slovensku... A vy nevyplňujete SPZ u ročních? U nás je nálepka bez SPZ považovaná za neplatnou. Citovat
Medvěd Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 Původně zaslal: Trundik Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: Kurt Původně zaslal: Medvěd platit se bude za konkrétně najeté km, nikoli za rok či měsíc, kdy budeme moci poo dálnici ujet třeba 20 km Předsedo, máš skutečně správné informace? Možná jsi mě trošku rozhodil, ale slyšel jsem, že ty krabičky budou spolupracovat s mýtnými branami, tak si má hlava logicky odvodila, že to bude fungovat podobně jako mýto - A TO BY PŘECE BYLO SPRAVEDLIVÉ. Co jsem slyšel a četl, tak nikoliv. Bude to za roční poplatek (resp. 14ti měsíční). Spolupracovat s mýtnými branami to bude pouze do té míry, že budou monitorovat hustotu provozu (alespoň to tvrdí). To je podle mě špatně !!! S krabičkou, jako takovou, souhlasím - aspoň nebudu muset kupovat na každé auto v mém vlastnictví známku za 1000,- Kč, abych mohl někdy vjet na dálnici. Je to krok správným směrem - proč ale, dop*ele, neudělali ještě ten malý krůček a neumožnili z krabičky odečítat na mýtných branách impulsy, které by se dotyčnému automobilu z kreditu krabičky odečítaly??? Mýtné brány už dálnice hyzdí pár let, tak kde je tedy problém??? Přijde mi to stejně nespravedlivé jako povinné ručení, které se z bůhvíjakého důvodu platí zcela nesmyslně z obsahu motoru. Podle mě by jednoznačně bylo spravedlivější, kdyby se povinné ručení platilo podle délkypraxe a množství zaviněných nehod či spáchaných vážných dopravních přestupků řidiče - proč mám platit za x aut, když mám jen jeden zadek, jednu hlavu, dvě ruce - tzn. že mohu ovládat pouze jedno auto??? Fuj, to jsem si zase zvednul adrenalin. [upravil dne 22/8/2008 Medvěd] Citovat
Kurt Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 Původně zaslal: Trundik Co jsem slyšel a četl, tak nikoliv. Bude to za roční poplatek (resp. 14ti měsíční). Spolupracovat s mýtnými branami to bude pouze do té míry, že budou monitorovat hustotu provozu (alespoň to tvrdí). No a to ještě navíc zřejmě tenhle systém nebude fungovat od ledna, nýbrž od února. Co má dělat ten, který letošní známku nemá a na příští rok plánuje její pořízení mi zatím vůbec není jasné. Že by dostal od ledna igelitovku a tu mu vyměnili v únoru za krabičku? Nebo si prostě bude muset koupit měsíční na leden a v únoru pak tu škatuli (což by zase nesedělo se současnou praxí, tj. platností 14 měsíců)... Citovat
Escaper Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 Ja jsem v teto souvislosti zase cetl za pry maji brany evidovat i krabicky ktere nemaji nabity kredit a okamzite infotmovat policii ze tam jede auto bez kreditu. Jen me zajima jedna vec, co kdyz nebudu mit v aute zadnou krabicku? Brana me nezjisti a policii nic nenahlasi.... Citovat
Guest Scratch Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 jinymi slovy opet kocourkov, jako vzdy, kurva kurva kurva....... Citovat
buml Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 Medvede, ja nevim ze se hned rozcilujes aniz by sis o tom neco precet. S placenim dle ujetych km se samozrejme pocita, akorat ne od pristiho roku. Citovat
OK406 Odesláno 22. srpen 2008 Autor Odesláno 22. srpen 2008 Jak se píše v článku: Výrobní cena této krabičky se pohybuje kolem 500 korun. \"Přesto řidiči zřejmě dostanou elektronické kupóny s roční platností bezplatně. Za ty s měsíční či desetidenní platností však asi budou muset skládat kauci 400 korun, kterou po vrácení krabičky dostanou zpět,“ řekl Právu dobře informovaný zdroj. Takže opět bude platit stejný systém jako je nyní u klasické známky + 400,- Kč navíc jako záloho. Takže Já vlastně na to, ženapř. pojedu jednou či dvakrát za půl roku do Po dálnici musím mít 200+400,-Kč , ikdyž mi bude vráceno 400,-Kč!! To je ale pěkná blbost!! Citovat
Guest servisman Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 OK406 co naděláš já to využiju jen když jedu k rodičům a to pokud tam pojedu po dálnici či pokud tam pojedu.Nebo pak jed vesničkama a oklikama.Prostě zde na jihu máme dálnic že je zatím nevidno;) Citovat
vix Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 hele, když pojedu po I/23 z ČB do Brna, tak oproti D1 ztratím jen 20-25 minut. A rozbitý je to stejně Nechápu, proč D1 je značená jako dálnice ? (možná proto , že má na úseku 0- 21 km 3 pruhy - polní cesta+ vymĺácená silnice + alespoň trochu slušný asfalt.) Nějakých 200-400,- Kč za připitomělou krabičku + návod \"Jak na ni\" beru jako další zpoždění Citovat
Guest servisman Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 vix to s tebou souhlasím i když jezdím o kousek dál po dálnici ,a nehledě každou chvilku nějaká DN na D1 Citovat
Freeman Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 Muze mi nekdo vysvetlit, proc se musi kupovat krabicky? Stejne to musi na dalnici sledovat i kamery, tak to mohly rovnou rozpoznavat SPZky a z databaze vyhodnocovat, zda si ta dana SPZka zaplatila dalnicni poplatek. Nebo to rovnou udelat jako pise Medved, proste nic neplatit predem a jenom rocne posilat fakturu za pouzite dalnicni useky. Ja z toho nejsem vubec nadseny, auto mam jen jedno a dalsi krabicka co se mi vali v aute a muze provokovat ruzna individua ... sice pry bude zablokovatelna PINem, ale vysvetlujte to smazce ve 3 rano .... Citovat
vix Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 Krabičky budou proto, prortože Orgáni nejsou schopni uhlídat placení/neoprávněné používání dálnice a krabičky jsou dalším levelem \"Velkého bratra\" Prostě, za silnici dálničního typu (tankodrom) alá D1budeš platit od kilometru, ať se ti na ni auto rozsype nebo ne. Proč mají Němci označené dálnice značkami 100 km/h a vyjeté koleje a v ČR tohle znamená tzv. hezčí úsek D1??? Douuška: Němci mají pro osobáky dálnice gratis a v ČR chtějí bumážku za 1000,- Kč A teď navíc ještě nejakou krabičku ? Citovat
jurash Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 asi mam dlouhy vedeni, ale porad mi nejak nedochazi jaka je pro me jako pro beznyho obcana vyhoda ze budu mit misto znamky krabicku?? at to beru z jakyhokoli konce, tak je to zas jen dalsi nastroj jak me muze aparat fizlovat... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. srpen 2008 Odesláno 23. srpen 2008 Původně zaslal: Fusion Původně zaslal: Lubk0 Ja nevim, ale dialnicnu znamku mam prenosnu i teraz :D Staci si kupit tu foliu, co sa dava na mobilne telefony. Na nu, nalepite dialnicnu nalepku, a potom tu foliu nalepite do auta. Ta folia sa da kedykolvek odcucnut od skla a dat na druhe auto. Pri kontrole Policajtami to neni vobec videt, a ani niked neni zakon ze to tak byt nesmi Takto sme najskor riesili iba rakusku dialnicnu, teraz uz tak mam aj slovensku... A vy nevyplňujete SPZ u ročních? U nás je nálepka bez SPZ považovaná za neplatnou. ne ne U nas proste kupis rocnu nalepku, jednu cast nalepis na sklo, a druhu cast, zvysok ustrizku musis nosit v dokladoch. To preto, aby ti ju nekdo neukrad z okna. Ked ta zastavia, musis ukazat akurat kontrolny ustrizok. Inac sa tam ziadna SPZ napise Takze mame nejakou tu vyhodu. Pouzivam to hlavne pre to, lebo na dlhsie trasy jazdim otcovim accentom A on dialnicnu nema, tak si tam davam z mojho auta A podla mna, je maximalna hlupost platit od kilometra. Sice to bude pre niekoho dobre, tj pre toho, kdo prejde po dialnici 3 krat za rok par km. Ale co to bude znamenat pre tych, ktory napriklad byvaju v Trnave tak ako ja, a pracuju v hlavnom meste v Bratislave, a cesta tam vedie uz po takto prepchatej D1 tkovej dialnici, alebo starou cestou na ktorej stravite v rannych zapchach cca 1 az 2 hodiny. (pritom usek ma nejakych 45 km) To ked bude niekto jazdi 20 krat v mesiaci po dialnici 100 km, tak to je nejakych 2000Km mesacne a za rok to bude nejakych 24 000km. To by bola slusna palka. Jedine uz len kupit motorku a chodit mimo dalnice. .... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.