Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Lentilka

stejně si ji na zimu zase koupim:roker

taky na ni ráda vzpomínám:super

ještě pořád se mi po ní stýská..:roll a už je to tak 5let..

Ukecávám kolegu v práci :bacha at\' už si koupí lepší auto a tu svou \"bílou\"120 mi prodá-ale nedá se:bojim Ted\' má po technické,(né na černo),a novou baterku.. :super No snad časem povolí:bacha:bacha:bacha:aut Na to popojíždění po městě by to stačilo a krom toho,už je třeba piškotka začít šetřit,protože jak to tady tak pročítám,tak na tak nákladné opravy časem asi nebudu mít..:roll

post-0-14109600725703_thumb.jpg

Odesláno

Marceli ono skoro kazde male a stedni auto z dob 70 a 80 neni moc bezpecne , a to ze 105 ma motor vzadu je spise vyhoda , vetsi a mekci deformacni zona , stejne jako Tatry 613.

Zakazat by se muselo kazde stare auto ktere neziska vic jak 2 nebo 3 hvezdicky ?

Odesláno

Nejen 70. a 80. léta. Ony ty 205kya 106ky taky nejsou zrovna etalonem bezpečnosti, že? Zvláště ne ty, které se prohánějí u nás - povětšinou bouřky splácaný v garáži.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Kdyby u 120 byl motor vepředu tak akorát proletí těm lidem hlavama.

Proboha, motor není bezpečnostní prvek.

Rakve jsou všechny škodovky, já ani Fábii příliš neveřím, Octy a Superby v pohodě.

Regata je nesmysl, ty hniou jak jablko v kompostu, 309 jedině zachovalá nebouraná, žigul je utopie atd.

Edit: jediný auto z těchto let sou starý bavoráky, to se soudruhům povedlo, především udělat z malé E30 fakt bezpečný auto.

[upravil dne 20/5/2008 Fusion]

No nevím, nechci tady obhajovat Škodofky, ale třeba konkrétně u Fóbie nesouhlasím a ono když srovnáš testy, tak mě nepřijde, že třeba konkrétně 307ka by byla nějaká lepší:myslim

http://www.e-autoskola.cz/prehled/crash-testy-aut.php

http://www.euroncap.com/tests/peugeot_307_2001/107.aspx

http://www.euroncap.com/tests/skoda_fabia_2000/75.aspx

Ono taky otázka čemu potom věřit, resp. mám na mysli to, že v dnešní době je celkem jedno, jaké je to auto (pokud to není úplný střep), záleží, jakou chce člověk výbavu a pak taky na tom, jak a hlavně do čeho bourá. Proti naloženému kamionu tě nezachrání celkem nic, pokud nejedeš v lokomotivě:mrk

Odesláno
Původně zaslal: Berkoff

neni nad to mit pred sebou aspon 2 metry cehokoli, ze Fussione? :)

S tímhle naprosto souhlasím, jediné, co je celkem účiné jsou dva metry místa a 6 litrový motor:D:D:D

Odesláno

Jo, ťukanec s Pasátem o tři generace novějším. :mrk

A zatímco kolega v Pasátu měl pomačkané plechy, zlomených pár ECU ... oprava bratru za cca 30-50 tKč, ten zoufalec z rozmašírovanou škodovkou si za 5-10 tKč koupil novou-starou. A tak 4 tKč, když byl šikovnej, se mu vrátily na druhotných surovinách.

Jo, pokud se nic nestane a jsou to jen plechy, je to sranda. Horší jsou žebra, hlava apod. Pak už se bedeme bavit o jiných částkách, že !?

Mmch, jakou si myslíte, že měl šanci v 50. letech takový kůň při srážce s osobním automobilem ?

P.S:: Kdysi jsem četl o crash testu Renaultu Modus (takové malé hopsadlo do města) při čelní srážce s 1,5t poctivé švédské oceli (Volvo 740). Mno, Volvo taky propadlo, bo bylo trochu starší. Takže malý Modus je oproti V740 bezpečnější, (ale už nenapsali, že V740 byla konstruovaná za jiných crash podmínek - jiný offset- a že ten Modus má skoro 1400 kg :( )

Doopravdy, souboj proti 1,5 t poctivé oceli.

Mmch: P205 - 850 Kg, P206 - 1050 kg, P205 - 1250 kg

Existuje i něco jako hybnost...

Odesláno

chlapi, vy tu zatracujete všetky škody a žiguli, ale aký bol každý hrdý keď si v 70-80 rokoch kúpil tuzexové žiguli alebo 120 GLS, treba si uvedomiť, kedy a za akých podmienok boli vtedy autá projektované a nie každý mal na mercedes alebo niečo podobné. Dnes je situcia iná, ja som sa učil jazdiť na 120 L a bol som rád že ju mám.

Odesláno

V tedobe jsme meli starci Citroeny DS tak opravdu nevim :) jen vim ze auto stalo tretinu co nova skodovka .

Ale co se tyka 105 a 120 jde spise o to ze ty auta jsou nebezpecne ted jak uz jsou rezave a ne jak byli nove .

Odesláno

NEjak tak.

Co sa tyka crash testov, tie vysledky su pre vas dost nepravdepodobne. Pretoze aka je sanca ze zo svojim autom naburas priamo do steny v 50 tke. No ver tomu ze keby si to spravil zo svojim peugeotom tiez by si bohvieako nedopadol, a keby si to spravil tak v 70 tke - 80 tke tiez by to bola asi pojazdna rakev....

Dalsia vec je ta, ze ked ides po ceste, a naburas do auta ktore ide rovnobezne s tebou, tak naburas len rychlostou, o ktoru ides viat nez to vozidlo pred tebou. Taktiez to auto dokazes posunut.

Pokial vletis v 50 tke do stojaceho auta, alebo odbocujuceho, tak sa deformuje aj to druhe auto, a takisto to druhe auto posune. Mur na ktorom si konane crash testy sa nezdeformuje a nepohne ani o jeden cm.

Proste pri naraze do ineho auta v beznej premavke je vysledok 100 percentne iny ako pri naraze do steny. Druhe auto dokazes odsunut, tiez ho zdeformovat a podobne. Takze viem, ze ked kolega naburaal se 105 tkou na krizovatke do auta, isiel asi 60, druhe auto sa tiez hybalo a mal len premacknuty naraznik a rozbitu prednu mriezku...

Odesláno

Jsem přesvědčenej, že ta škůdka je na tom s bezpečností opravdu srovnatelně jako 205ka, kterou tu spousta mlaďochů prohání a logicky na Preugeot fóru i chválí. Jediná šance kudy z toho ven je zařídit, aby všichni měli dostatek financí a mohli si každých 5 let koupit nové přibližovadlo - pak ale narazíme na problém co s těma staršíma 5ti roků?? A jak to těm lidem vlastně nařídit, aby nejezdili ve starých plečkách, když jejich provoz je ve srovnání z dnešníma autama přecpanýma elektronikou vlastně za hubičku???

Myslím si, že je to nereálné a když se podívám na výkřiky techniky z Číny nebo Indie, kde jediným hlediskem, jak vyrobit auto prodejné v Evropě je razantní snížení ceny (a v Čechách se lidi rozčiloujou, že se dovozu těchto \"rakví\" stát brání), je mi z toho všeho hodně smutno. Radši, ať lidi jezdí i ve 105ce, aspoň vědí, že jezdí ve střepu - koupí-li si ale nový čínský zázrak, tak se o nebezpečnosti toho střepu dozví až budou ležet ve špitále (pokud nebudou rovnou na krchově)

[upravil dne 21/5/2008 Medvěd]

Odesláno
Původně zaslal: PaloLM

súhlasím ale od čoho sú STK:myslim

To myslíš vážně???

Znáš někoho, kdo by odstavil auto proto, že by nemohl sehnat štempl z STK ??? Myslím si, že 90% aut starších 15ti let STK nevidělo ani z rychlíku, v ČR teda určitě.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: PaloLM

súhlasím ale od čoho sú STK:myslim

To myslíš vážně???

Znáš někoho, kdo by odstavil auto proto, že by nemohl sehnat štempl z STK ??? Myslím si, že 90% aut starších 15ti let STK nevidělo ani z rychlíku, v ČR teda určitě.

Souhlas s Medvědem, nevím jak u Vás, ale v čr rozhodně poměrná část na STK nejde a to nemluvím jen o osobácích, jsou to potom avie, v3sky, apod., kde to probíhá stylem \"jasně strejdo, bez problémů, doneste mi techničák a emisní knížku, dejte mi tři tisíce a ty známky si zvládnete nalepit sám, ne...\":aut:aut

Odesláno
Původně zaslal: Supersonic

Původně zaslal: Berkoff

neni nad to mit pred sebou aspon 2 metry cehokoli, ze Fussione? :)

S tímhle naprosto souhlasím, jediné, co je celkem účiné jsou dva metry místa a 6 litrový motor:D:D:D

Yoyo, ne ze by to bylo to nej, ale jelikoz s tim pres 100 km/h nejdu, pripadam si tam jak v obyvaku :)

Odesláno
Původně zaslal: Driver

Navíc u 30 let starý prorezlý škodovky už ty deformační zony jsou taky o něčem jiném než když byla nová.

Lidi, nedělejte si iluze! Znám jednoho staršího pána, kterej byl u crash testů Š105 a vyprávěl mi, že tenkrát se to dělalo tak, že to auto bylo poslaný proti betonový zdi, ale nejdřív se z toho vyndaly přední světla, protože jich bylo škoda. Po nárazu se zjistilo, že se kapota (na těch jejich pantech \"pojď na mě z boku\") zastavila o ramínka stěračů (resp.ty tyčky, na kterých ramínka drží) a soudruzi se usnesli, že to stačí. Články ve starých SM o smrtelných zraněních od př.kapoty bohužel dokazovaly pravý opak. Takže škodovka nebyla bezpečná ani když byla nová a kdo si ji koupil jako novou nebyl dvakrát chytrý člověk, protože už i za těch komančů se v 80.letech dalo koupit za stejný peníze mnohem lepší auto, třeba v Autobazaru n.p. Klenoty na Libeňáku, nebo v neformálním \"bazaru\" na Pankráci, příp.v inzerci ve SM.

A rozhodně taky nemůžu souhlasit, že na tom tenkrát byly ostatní auta stejně, takhle např. dopadla Samba Cabrio (obdoba Peugeotu 104, ale zdůrazňuju - CABRIO!!!) :

cab2.jpg

Odesláno

Supersonic: já sem nikdy ve vážné bouračce nebyl (ťuk ťuk) a ty testy moc nesleduju ale každopádně vím, že se ve Fábce se citím šíleně nebezpečně. Jezdil sem s ní mesíc a teď týden jezdím Octávou, dneska fičím do neměc tak pak udělám souhrn. A jediný auto se kterým můžu objektivně Fábiu srovnat je 306, kterou jsme měli a to je prostě nebe a dudy i přesto, že 306 byla rv 98 a Fába 06. Jedna věc je když do tebe vletí blázen a druhá věc je, když se to auto neumí chovat na silnici.

Berkoff: opancéřovanej obývák :papa

cts_20050710_001.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...