pavelu96 Odesláno 14. březen 2021 Odesláno 14. březen 2021 Máme vestavěnou Elektrolux, vnitřní ovládání, když jede, tak dole svítí červené světlo a na konci cyklu se sama otevře a větrá. Myčky mají standardní rozměry a do linky se musí vejít. U nové myčky bude šablona na díry pro uchycení dvířek. A u Datartu se o to borci postarají a starou odvezou - super služba. Medvěd, Péťa a RichVa ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 14. březen 2021 Odesláno 14. březen 2021 Myčka objednána. Nakonec ne u DATARTu, kde bychom čekali až skončí vládní omezení, tedy do neurčito, ale v ELEKROCZ, kde nejen fungují bez omezení, ale dopravu i montáž a odvoz staré mají v ceně (cena stejná jako v DATARTu, tedy 16990 Kč) Citovat
OK406 Odesláno 14. březen 2021 Odesláno 14. březen 2021 Mám vestavěnou myčku nádobí Bosch SMV46MX03E. Trošíčku problém s montáží = návod ,,o ničem", ale nakonec se povedlo. Navíc dodán manuál k jinému typu myčky (správný jsem si stáhl z internetu). Ovládání je vnitřní. Provoz ukazuje červené svítí tečka na podlahu. Po skončení několikrát zapíská. Vnitřní vana je z nerezu (vyrobeno v Německu, pokud je plastová vana=vyrobeno v Polsku). Provoz je tichý, nádobí suché + dobře umyté. Jsem spokojen. Uvidíme, jak dlouho vydrží. Používám prostředky Finish (tablety, súl, leštidlo). Citovat
Medvěd Odesláno 14. březen 2021 Odesláno 14. březen 2021 (upraveno) Tak nám se celkem osvědčily polštářky s Jedovatým Aromatickým Rozpouštědlem. Upraveno 14. březen 2021 uživatelem Medvěd Péťa ohodnotil 1 Citovat
MotoMoto Odesláno 15. březen 2021 Odesláno 15. březen 2021 Chvíli jsme je používali, ale zjistili jsme, že nádobí je nějak cítit po chemii. Takže zpět k Finish a pohoda. Citovat
barenst Odesláno 15. březen 2021 Odesláno 15. březen 2021 už je hodne vestavenych mycek co umi promitat na zem veskere informace co mycka dela a kdy bude konec nebo odlozeni zacatku . automaticke otvirani a spousta dalsich veci . nebo wifi pro prenos danych veci do telefonu MotoMoto ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 15. březen 2021 Odesláno 15. březen 2021 (upraveno) Barenst - bez všech těch blbinek o kterých píšeš dokážu vcelku dobře žít. I myčka je jenom technické zařízení a tedy i u ní platí - čím víc zbytečných kravinek, tím snáz se může podělat a tím dražší bude servis (nebo potřeba koupit zase novou, páč stávající už nebude IN). Já budu spokojenej, pokud myčka nádobí umyje a usuší a vejde se do ní co nejvíc materiálu. Líbí se mi myčky s šufletem na příbory, to před 15ti roky nebylo (nebo jsem o něm aspoň nevěděl) Upraveno 15. březen 2021 uživatelem Medvěd Péťa a barenst ohodnotil 2 Citovat
MotoMoto Odesláno 15. březen 2021 Odesláno 15. březen 2021 A teď slovo do pranice: Máte napojeno na studenou a nebo teplou vodu? Citovat
MotoMoto Odesláno 15. březen 2021 Odesláno 15. březen 2021 My teplou a má to mnoho výhod. Tedy pokud zrovna nemáš ohřev TUV průtokovým ohřívačem a nebo velmi malý bojler. 1 ekonomičtější ohřev než je prostý elektrický 2 Rychlejší cyklus mytí, nemusí se čekat na ohřátí vody 3 a ten je hlavní, netrpí nádobí při prvním oplachu kdy horkou vodu vystřídá ledová a hodně trpí některé jemnější sklo a porcelán a i třeba střenky nožů 4 nádobí po skončení mytí je horké a tedy ruchle odpaří zbytky vody. Nevýhoda, větší spotřeba teplé vody i na oplachy. Citovat
Milan+ Odesláno 15. březen 2021 Odesláno 15. březen 2021 Také studenou a u té teplé je to polemika, protože říkají, nevím,nemám vyzkoušeno, že se zkrátí cyklus mytí s chemií, to nasvědčuje tomu jak jsi psal, protože ten jar trošku více pění,že ho pak cítíte. Jináč u nás se to občas střídá a žádné problémy. Citovat
MotoMoto Odesláno 15. březen 2021 Odesláno 15. březen 2021 Tak to mě nenapadlo, ale vyzkouším v létě až nebude ohřátá voda v bojleru. My k tomu museli přistoupit (ale už víc jak před 20 lety) protože nám praskalo tenké sklo, když to pustilo studenou vodu na horké nádobí. A od té doby pokoj. Citovat
OK406 Odesláno 16. březen 2021 Odesláno 16. březen 2021 Má připojenou studenou vodu. Na jemné sklo (skleničky na víno a pod.), má myčka program. Takže věřím, že výše uvedené nepříjemnosti daný program vyřeší. Ještě jsem nevyzkoušel. Přiznám se, že mám ,,strach" dát ,,napoleonky" a jim podobné skleničky do myčky. Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 16. březen 2021 Odesláno 16. březen 2021 I my studenou. zatím nikdy žádný problém. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 16. březen 2021 Odesláno 16. březen 2021 Já teda teplou. Neumím si představit ten kravál, kdyby do dřezu tekla jen studená Citovat
Dave_k Odesláno 16. březen 2021 Odesláno 16. březen 2021 Jen taková věcná k té teplé vodě. Kolik litrů spotřebuje myčka na cyklus? A kolik litrů vychladlé vody obsahuje přívodní hadice plus popřípadě potrubí mezi myčkou a zdrojem teplé vody, pokud není odtočeno (odložený start na ráno apod.), která do tý myčky nateče než dovalí opravdu teplá? Pe.Tr ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. březen 2021 Odesláno 17. březen 2021 V 15. 3. 2021 at 19:30, MotoMoto napsal: My teplou a má to mnoho výhod. Tedy pokud zrovna nemáš ohřev TUV průtokovým ohřívačem a nebo velmi malý bojler. 1 ekonomičtější ohřev než je prostý elektrický 2 Rychlejší cyklus mytí, nemusí se čekat na ohřátí vody 3 a ten je hlavní, netrpí nádobí při prvním oplachu kdy horkou vodu vystřídá ledová a hodně trpí některé jemnější sklo a porcelán a i třeba střenky nožů 4 nádobí po skončení mytí je horké a tedy ruchle odpaří zbytky vody. Nevýhoda, větší spotřeba teplé vody i na oplachy. Ja teda nevim, ale pokud by nadobi na konci cyklu bylo studeny je neco špatně. Mam připojenou studenou vodu a nadobi je na konci cyklu horký a suchý, už asi v 5. myčce za x let. Péťa a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Návštěvník Odesláno 17. březen 2021 Odesláno 17. březen 2021 Asi tak. Nedá se to ani hned uklidit protože to téměř pálí. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 17. březen 2021 Odesláno 17. březen 2021 No já teda nevím, ale u nás když skončí mycí program, skleničky jsou studené a uklizené ve skříňce... Citovat
Návštěvník Odesláno 17. březen 2021 Odesláno 17. březen 2021 @minimaxaŽe ty tam piješ nějaký vtipný pramen Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.