radim.1008 Odesláno 4. květen Odesláno 4. květen (upraveno) Kamarádi, přátelé, sledující, známí i neznámí, dovolte mi představit Vám můj splněný sen, který jsem dlouho plánoval a vybíral. Začalo to nevinně, léta páně na nějakém Emotion Day od Peugeotu ČR. Zamiloval jsem se do Magnetic Blau na Peugeotu 308 T9. Místní uživatel mě nabízel svoje GT, které nakonec se na fóru ukázalo znovu. Má i tady svoje vlákno. Jenže jak šel čas, přibývaly našetřené kováky, začal jsem pátrat a koukat po inzercích u nás i v raichu. Jenže najít kombinaci všeho a vhodného motoru pro mé využití a používání, začalo směřovat jiným směrem. Dokonce chvíli i k jiné značce. Néé, vtip. Později jsem uvažoval dokonce o nové 208 v modré Vertigo. Jenže za tolik peněz tak malé auto, které v budoucnu, která je možná docela blízko, nahradí mého stařečka Pažouta 306. a mohlo by zastávat i funkci rodinného vozu. Zavrhl jsem tedy i 208 a zbláznil se chvilkově do modelu 508, na kterou jsem se vypravil podívat na vybraný konkrétní kus za zajímavé peníze do Bystřice ke Kopeckému. Motor 1.6 Plug-in Hybrid 225, verze GT Pack. Všechno zajímavý, jen kdyby nebyla tak nízká a já neměl problém se do ní nasoukat a nepraštit se do hlavy o rám střechy. Zavrhl jsem i tu. Moc nízký a i moc velký na denní používání. Čas běžel dál, kováky přibyly, oslavil jsem narozeniny a tak trochu jsem se rozloučil s představou, že si k 40.narozeninám nadělím pořádný dárek. Mezitím jsem hltal @Veverka zkušenosti a komunikoval s ním a dospěl jsem k tomu, že Plug-in nechci. A potom to přišlo, objevil jsem v ojetých vozech na stránkách Peugeotu zajímavou 308 v bílé barvě a u Emila Freye dá se říct identickou v modré Avatar mladší, s panoramou navíc oproti bílé. Projel jsem obě Cebií a u Avatara se nestačil divit. Škodní událost za cca 140tis.Kč na levý zadní roh, o které prodejkyně při telefonické konzultaci nevěděla. Dostal jsem se po pár telefonátech až k faktuře za opravu a dál jsem už zájem o auto nejevil. A takhle možná složitě jsem se dostal teď už k mému novému Peugeotu 308 SW GT Hybrid 136 e-DCS6, i když někde je uváděn typ 145. Ano, vím není modré, není to Vertigo, které se bohužel ve verzi SW nedělalo, není to Avatar, který je za mě víc zelený než modrý. Je to bílá Okenite, kdo jste četl vlákno o kontrole VIN, tak už jste možná tušili. GéTéčko neboli Bělásek, jak ho doma pokřtili, se narodil v červenci 2024, s motorem objemu 1.2 a výkonem 100kW, se šesti stupňovou automatickou převodovkou s vloženým elektromotorem, na 18"kolech pro Peugeot ČR. Objevil se k prodeji u prodejce Auto Wozar v Lednici. A kdo čte pořádně a pamatuje si, tak tam jsem koupil i náš rodinný autobus 5008. Asi osud nebo náhoda? A potom už to šlo skoro raz dva. Pár telefonů a nakonec auto rezervované na prohlídku. Vše za mě v pořádku, důkladně vysvětleny moje dotazy a po pár dnech rozhodnuto, že ho beru. V mezičase provedena oprava na svolávačku. V pátek jsme si udělali s rodinou výlet na jižní Moravu a v sobotu jsem si "nové" auto dovezl domů. Při koupi mělo najeto 33 996km. Jak jsem psal, je to verze GT s AGR sedačkami s masážemi a elektrickou pamětí, kterou si musím uložit na svůj posez a svůj klíč. Audio Focal, Visio Park s 360°kamerami, Proximity, bezklíčkový přístup do auta, navigací, zatmavená zadní okna, elektrické otvírání 5.dveří a spoustu dalšího. GéTéčko je ještě v záruce s možností prodloužení. Pár fotek pro představení. První ráno v novém bydlišti. 05/26 - 33 996 km Koupen Peugeot 308 SW GT 136 e-DCS6 05/26 - 34 274 km Instalace plašiče kun 05/26 - 34 400 km Instalace palubní kamery Navitel R10 05/26 - 34 776 km Prodloužení záruky do 27.6.2029 a 60tis.km Upraveno 31. květen uživatelem radim.1008 Veverka, Schreek, pavelu96 a 19 další ohodnotil 22 Citovat
Veverka Odesláno 4. květen Odesláno 4. květen Wau! Ať dělá radost Hepy brzděj, pane! radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 4. květen Autor Odesláno 4. květen Díky @Veverka, za tvoje zkušenosti, rady a tvůj čas, že s námi sdílíš svoje nabité zkušenosti. Pro představu modrá Vertigo v Bystřici. Kde jsem se byl podívat na tu 508 1.6 Plug-in Hybrid 225. Veverka ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 4. květen Odesláno 4. květen No konečně je to veřejné Gratuluji k novému vozu, ať slouží stejně jako ostatní a podle poslední fotky to vypadá, že máš málo parkovacích míst na to kolik máš vozidel... Pepito, Radek Hurvajz a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
radim.1008 Odesláno 4. květen Autor Odesláno 4. květen Díky @pavelu96. Neboj, redukce je v procesu. První je na řadě cabrio , které je tedy na tom nejlepším místě v garáži. Ještě ten inzerát i tady. Další redukce hrozí příští rok v březnu. Pepito, pavelu96 a Radek Hurvajz ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 4. květen Odesláno 4. květen už ve 40 poznáš, že je auto nízké ?? tak ať ti to jezdí bez problémů, je to mladé auto, tak by mělo , je tam už ten motor s řetězem ? Milan+, Radek Hurvajz a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. květen Odesláno 4. květen Gratulace k Běláskovi, snad nenaklade vejce aby se z nich vylíhnuli housenky a všecko sežrali Hlavně ať nezlobí radim.1008 a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Pepito Odesláno 4. květen Odesláno 4. květen PARÁDA Velká gratulace. Krásný vůz. Tak ať slouží k plné spokojenosti a najezdíte s ním mnoho šťastných kilometrů. Těším se že jej uvidím na srazu. A to že jsi ho kupoval opět v Lednici je asi osud. A my s Radunkou zrovna příští týden jedeme na prodloužený víkend do Lednice na wellness jako tradičně každý rok. radim.1008, ozzy56 a pavelu96 ohodnotil 3 Citovat
BubakGS Odesláno 4. květen Odesláno 4. květen @radim.1008 Krásná kára, ať jen jezdí - a tu záruku prodluž! radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 4. květen Autor Odesláno 4. květen Díky @BubakGS. To se ví, že ji prodloužím. před 26 minutami, Pepito napsal: PARÁDA Velká gratulace. Krásný vůz. Tak ať slouží k plné spokojenosti a najezdíte s ním mnoho šťastných kilometrů. Těším se že jej uvidím na srazu. A to že jsi ho kupoval opět v Lednici je asi osud. A my s Radunkou zrovna příští týden jedeme na prodloužený víkend do Lednice na wellness jako tradičně každý rok. Díky @Pepito, asi to je osud. Užijte si víkend a wellness. před 26 minutami, Radek Hurvajz napsal: Gratulace k Běláskovi, snad nenaklade vejce aby se z nich vylíhnuli housenky a všecko sežrali Hlavně ať nezlobí Vejce? jako, že by jich mohlo být víc? Díky Radku. Před hodinou, ozzy56 napsal: už ve 40 poznáš, že je auto nízké ?? tak ať ti to jezdí bez problémů, je to mladé auto, tak by mělo , je tam už ten motor s řetězem ? Poznám. Přijel jsem 5008 a nepočítal jsem, že tu hlavu musím opravdu ohnout, abych se dostal dovnitř. Díky a ano, je to motor s řetězem. Jiný jsem nechtěl. Řemen nepřipadal v úvahu v žádném modelu, naftu jsem nechtěl, navíc jen 1.5HDi a čistou elektriku nemám z čeho krmit. Proto jsem i upustil z Plug-inu. ozzy56, BubakGS, Radek Hurvajz a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Pe.Tr Odesláno 5. květen Odesláno 5. květen gratulace a uživejte ve zdraví ! radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. květen Odesláno 5. květen Zrovna jsem chtěl napsat, zda to už nemá řetěz. Takže paráda radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 5. květen Odesláno 5. květen Konečně má dušička (alespoň na chvíli) pokoj Tak velká gratulace Ať slouží a dělá radost minimálně tak dlouho, jako 306. Tahle motorizace je fajn (když pomineme "houkání" "epřevodovky") a jezdit se s tím dá za pár litrů. Určitě budete spokojení Edit: Konečně budeš mít správnou RZ radim.1008 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
radim.1008 Odesláno 5. květen Autor Odesláno 5. květen Díky @MJSytic. Zvuky z převodovky jsou někdy zajímavý. RZ bude možná vyměněna, až někomu bude vadit, že byla přinýtovaná. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Zabak22 Odesláno 5. květen Odesláno 5. květen Daj si ppf fóliu na hranu strechy, prahy a rozšírenia zadných blatníkov. Inak to budeš mať všetko obité, nerob tú chybu čo ja . BubakGS, ozzy56, radim.1008 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
radim.1008 Odesláno 5. květen Autor Odesláno 5. květen @Zabak22 díky za radu. Které místo máš na mysli rozšířením zadních blatníků? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 5. květen Odesláno 5. květen (upraveno) No já myslím že blatník za zadními dveřmi dole od prahu až tak do půlky výšky dveří. Některý auta to tam mají originál přelepený průhlednou samolepou, například to měli Oktávky co vím Upraveno 5. květen uživatelem Radek Hurvajz radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 5. květen Autor Odesláno 5. květen První vylepšení. Kun.ě nedám šanci. Pepito, Milan+ a pavelu96 ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 5. květen Odesláno 5. květen (upraveno) Ale máš to špatně nasměrované,to musí jít směrem pod auto. Upraveno 5. květen uživatelem Milan+ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.