Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Nwn zda tam máte motor řady TU. Na TU1M+ ve 106  jsem normálně odpojil hadici dole vedoucí do chladiče. Ono, to asi bude nejrychlejší řešení, nakrásně na XUJP4 byl sice vypouštěcí šroub ale stejně jsem raději sundal onu hadici!

Upraveno uživatelem dýzl
doplnění
Odesláno

@dýzl co jiného by to bylo než TU ? :roll

Ale když na to koukám,  tak sundání hadice moc nepomůže,  vzhledem k tomu,  jak je navedená. 

Když jsem to potřeboval,  tak nejvíc vody vyteklo po sundání vodní pumpy,  ale to asi @Fisinka slyšet nechce :D

Ale jestli je někde nějaký výpustný šroub, to fakt nevím. 

Odesláno (upraveno)

Pumpu nechci davat dolu motor je po rozvodech nedavno 

před 2 hodinami, dýzl napsal:

Nwn zda tam máte motor řady TU. Na TU1M+ ve 106  jsem normálně odpojil hadici dole vedoucí do chladiče. Ono, to asi bude nejrychlejší řešení, nakrásně na XUJP4 byl sice vypouštěcí šroub ale stejně jsem raději sundal onu hadici!

Hadici jsem mel dole ale vyteklo docela malo vody proto se ptam jestli tam neni nekde nize vypustny sroub .

Upraveno uživatelem pavelu96
Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit" nebo + multicitace!
Odesláno (upraveno)

protekal chladic tak jsem dal novy ale kapalina byla zluta a bylo mi receno ze se nesmi michat ze tam ma prijit modra .

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj přímo předchozí příspěvek!
Odesláno (upraveno)

Tak nejlepší je koupit originál,  myslím,  že tahle je i pro tenhle motor - ale v Peugeotu ti to řeknou přesně.  

Jdu se podívat do knížky,  jestli najdu nějaké informace o tom výpušťáku.

Jo a necituj celé přímo předchozí příspěvky,  stačí buď odpovědět nebo označit přes "zavináč" někoho konkrétního. 

EDIT: tak v "Jak na to" o výpušťáku fakt píše,  ale z obrázku vůbec moudrý nejsem - mělo by to být "B", ale vůbec se neorientuju. Možná @Vena garážmistr bude vědět. 

20260210_185957.jpg

20260210_190010.jpg

20260210_191431.jpg

Upraveno uživatelem PaKr
Odesláno

Ten šroub je podle obrázku na bloku těsně u převodovky. Lepšímu vypuštění občas pomůže i otevření všech odvzdušňovacích míst....

Odesláno

@PaKr o vypoustaku jsem cetl v knizce taky ale zadny tam neni na bloku, kapalina pruhledna je napsana ze by mela byt do novejsich motoru  ale uz mam koupenou modrou ale diky za rady .

83a14bcf16f67b0f2d1d750272e4c940.jpg

Diky za rady asi na to kaslu proplachnu to destilkou a pak jen pridam chladici .

Odesláno

Vypusti co jde hadicema propláchni to čistou vodou klidně kohoutkovou a pak to nech vykapat ideál přes noc a pak to zaprav tím co tam patří. Na šroub na bloku bych vůbec nesahal ani bych ho nehledal to je jen o průser aby to tudy při nejlepším teklo v horším případě ho zalomíš nebo tak něco.

Odesláno

Jen tak mimo, na motoru HDY =TU1M+ jsem na žádném z 5 chladičů vypoušťák neměl-vše přes hadici, ale je fakt že to bylo auto rv 1996 a ne 2000+. Množství jsem nekontroloval, protože postupně jsem měnil asi 5 chladičů v průběhu roku-tři byly z vrakáče a po pár jízdách začali téci a dva nové-předposlední po kolizi se srnou zase začel téci . Nejlepší což jsem neměl jak udělat je hadicí  a....

Odesláno

Dýzl   Resil jsem vypustak na bloku chladic je prazdny ten je vypusteny kvuli vymene Diky za rady asi na to kaslu proplachnu to destilkou a pak jen pridam chladici .

Odesláno (upraveno)

Já když měnil nemrzku, tak jsem to proplachoval destilkou dokud netekla čistá. Vypustil spodní hadicí u chladiče, naplnil, odvzdušnil, ohřál, nechal vychladnout a zas vypustil. Po 3tím proplachu už tekla jen čistá destilka, tak jsem dal novou nemrzku - neředěnou a po ohřátí a vychladnutí změřil jak je naředěná. 

Z více zdrojů jsem se dozvěděl, že na výpušťák na bloku lepší nesahat. 

Upraveno uživatelem Charlie 607
Odesláno

G33 má barvu podle toho, jestli je to koncentrát a nebo už naředěná směs. Já měl do 206 neředěný koncentrát a byla tm.modrá ;)

PXL_20250706_111439754~2.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...