Fisinka Odesláno 10. únor Odesláno 10. únor Ahoj , chtel bych se zeptat jak vypustit cely obsah chladici kapaliny motora 206 1.1 . Predem deiky za rady . Citovat
dýzl Odesláno 10. únor Odesláno 10. únor (upraveno) Nwn zda tam máte motor řady TU. Na TU1M+ ve 106 jsem normálně odpojil hadici dole vedoucí do chladiče. Ono, to asi bude nejrychlejší řešení, nakrásně na XUJP4 byl sice vypouštěcí šroub ale stejně jsem raději sundal onu hadici! Upraveno 10. únor uživatelem dýzl doplnění Fisinka ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 10. únor Odesláno 10. únor @dýzl co jiného by to bylo než TU ? Ale když na to koukám, tak sundání hadice moc nepomůže, vzhledem k tomu, jak je navedená. Když jsem to potřeboval, tak nejvíc vody vyteklo po sundání vodní pumpy, ale to asi @Fisinka slyšet nechce Ale jestli je někde nějaký výpustný šroub, to fakt nevím. Fisinka ohodnotil 1 Citovat
Fisinka Odesláno 10. únor Autor Odesláno 10. únor (upraveno) Pumpu nechci davat dolu motor je po rozvodech nedavno před 2 hodinami, dýzl napsal: Nwn zda tam máte motor řady TU. Na TU1M+ ve 106 jsem normálně odpojil hadici dole vedoucí do chladiče. Ono, to asi bude nejrychlejší řešení, nakrásně na XUJP4 byl sice vypouštěcí šroub ale stejně jsem raději sundal onu hadici! Hadici jsem mel dole ale vyteklo docela malo vody proto se ptam jestli tam neni nekde nize vypustny sroub . Upraveno 10. únor uživatelem pavelu96 Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit" nebo + multicitace! Citovat
Fisinka Odesláno 10. únor Autor Odesláno 10. únor (upraveno) protekal chladic tak jsem dal novy ale kapalina byla zluta a bylo mi receno ze se nesmi michat ze tam ma prijit modra . Upraveno 10. únor uživatelem pavelu96 Necituj přímo předchozí příspěvek! Citovat
PaKr Odesláno 10. únor Odesláno 10. únor (upraveno) Tak nejlepší je koupit originál, myslím, že tahle je i pro tenhle motor - ale v Peugeotu ti to řeknou přesně. Jdu se podívat do knížky, jestli najdu nějaké informace o tom výpušťáku. Jo a necituj celé přímo předchozí příspěvky, stačí buď odpovědět nebo označit přes "zavináč" někoho konkrétního. EDIT: tak v "Jak na to" o výpušťáku fakt píše, ale z obrázku vůbec moudrý nejsem - mělo by to být "B", ale vůbec se neorientuju. Možná @Vena garážmistr bude vědět. Upraveno 10. únor uživatelem PaKr Fisinka a Pepito ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 10. únor Odesláno 10. únor já bych na šroub na bloku nesahal, ale kdo chce kam... Fisinka ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 10. únor Odesláno 10. únor Ten šroub je podle obrázku na bloku těsně u převodovky. Lepšímu vypuštění občas pomůže i otevření všech odvzdušňovacích míst.... Fisinka ohodnotil 1 Citovat
Fisinka Odesláno 10. únor Autor Odesláno 10. únor @PaKr o vypoustaku jsem cetl v knizce taky ale zadny tam neni na bloku, kapalina pruhledna je napsana ze by mela byt do novejsich motoru ale uz mam koupenou modrou ale diky za rady . Diky za rady asi na to kaslu proplachnu to destilkou a pak jen pridam chladici . Citovat
Hardy Zálezlice Odesláno 10. únor Odesláno 10. únor Ahoj,sundal bych hadici dole a natlakoval systém přes expanzku a teoreticky by měla vytéct i voda z topení, které ale musíš mít otevřené na max. Já jsem to tak aspoň dělal a fungovalo to. Čau Jirka. Fisinka ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 10. únor Odesláno 10. únor Vypusti co jde hadicema propláchni to čistou vodou klidně kohoutkovou a pak to nech vykapat ideál přes noc a pak to zaprav tím co tam patří. Na šroub na bloku bych vůbec nesahal ani bych ho nehledal to je jen o průser aby to tudy při nejlepším teklo v horším případě ho zalomíš nebo tak něco. Fisinka ohodnotil 1 Citovat
dýzl Odesláno 11. únor Odesláno 11. únor Jen tak mimo, na motoru HDY =TU1M+ jsem na žádném z 5 chladičů vypoušťák neměl-vše přes hadici, ale je fakt že to bylo auto rv 1996 a ne 2000+. Množství jsem nekontroloval, protože postupně jsem měnil asi 5 chladičů v průběhu roku-tři byly z vrakáče a po pár jízdách začali téci a dva nové-předposlední po kolizi se srnou zase začel téci . Nejlepší což jsem neměl jak udělat je hadicí a.... Citovat
Fisinka Odesláno 11. únor Autor Odesláno 11. únor Dýzl Resil jsem vypustak na bloku chladic je prazdny ten je vypusteny kvuli vymene Diky za rady asi na to kaslu proplachnu to destilkou a pak jen pridam chladici . Citovat
Charlie 607 Odesláno 11. únor Odesláno 11. únor (upraveno) Já když měnil nemrzku, tak jsem to proplachoval destilkou dokud netekla čistá. Vypustil spodní hadicí u chladiče, naplnil, odvzdušnil, ohřál, nechal vychladnout a zas vypustil. Po 3tím proplachu už tekla jen čistá destilka, tak jsem dal novou nemrzku - neředěnou a po ohřátí a vychladnutí změřil jak je naředěná. Z více zdrojů jsem se dozvěděl, že na výpušťák na bloku lepší nesahat. Upraveno 11. únor uživatelem Charlie 607 ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
dýzl Odesláno 11. únor Odesláno 11. únor Destilka se nedoporučuje je hladová . Nejlepší je tzv měkká voda. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 11. únor Odesláno 11. únor tak modra co PSA urcite nepatri - ma tam byt zelenkava az do zluta neboli G33 Citovat
MJSytic Odesláno 12. únor Odesláno 12. únor G33 má barvu podle toho, jestli je to koncentrát a nebo už naředěná směs. Já měl do 206 neředěný koncentrát a byla tm.modrá Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.