Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj. Pustil jsem se do renovace vozíku Sportjacht. Když jsem ho dovezl, měl plechové boky, ale teď se mi do ruky dostal VTP, kde je uvedené přírodní dřevo. Plechy byly stejně hnusný a rezonovaly, ale jelikož mám přístup k voděodolné překližce, rád bych použil na boky tu. Tuší někdo, jak na tohle koukají na STK? Dále budu řešit nečitelný štítek. Nicméně štítek ns vozíku je že závodu SJP Praha ale ve velkém TP je uveden výrobní závod SAD Ostrava. Štítky se dají sehnat oba, ale opět netuším, co tam teda dát. To na vozíku nebo to ve velkém TP? 

20250530_195215.jpg

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Štítek bych dal podle TP. na tu překližku bych se zeptal přímo na technické ( ideálně tam, kde s tím pak pojedeš). To co někde projde, tak je jinde obr problém :roll a někdy je to podle technika.  Na podzim jsem byl se švagrovým face, kde má led 2v1 ( mlhy a denní) a ten co to prohlížel,  tak se mu to nějak nezamlouvalo,  ale další dva technici řekli,  že je to v pohodě, že už se s tím setkali :roker

Odesláno

@P607Olda a co je špatného na starém vozíku? :myslim jediné, čím mě omezuje dvacetiletý agados je schválená maximálka ( 80 ) :nevim ale taky už je po renovaci,  ale koupil jsem ho za 6 s platnou technickou ( na dva roky) a  ty dva roky toho odvozil až až.  Novou překližku koupil švagr ( že s ním odjezdil víc), tak se spravil komplet. A jezdí dál :roker a když se dívám,  co stojí nový,  tak tu 80 asi ještě dlouho vydržím...

Screenshot_20250531_222009_Chrome.jpg

Odesláno (upraveno)

Když to vezmu čistě z technickýho hlediska tak ta překližka ano bude o dost těžší než plech ale nadruhou stranu taky o dost odolnější.  Ale už sem viděl že na vleku měl původní plechové sajtny a odspodu je měl vyztužené překližkou čímž docílil toho že ten plech nerezonuje a když přejede díru tak to není jako když se sype železo taky je to dobrý když se vozí na volno sypký (písek, štěrk) tak to nemá tendenci vyvalit ten slabý plech a i když se veze třeba kusový železo do výkupu tak to nepotluče ten plech.  

A pokud bych měl soudit jestli novej nebo nějakej vlek poctivě postavenej a spočítanej na výkon a výdrž tak by mě asi neuráželo tahat třeba 20 let strej vlek u kterého je jistota výdrže. Však na tom obyčejném vleku do 750 kg není kromě  podlahy a bočnic nic co by extra podléhalo provozu čuba se dá koupit nová za pár set korun elektrika kompletní i se světly se dá pořídit okolo tisícovky  a pneumatiky no když bude jezdit hodně tak je bude muset pořídit i na novější kousek.

Já tahám Agadose asi osmiletýho a je v pohodě akorát ta podlaha je v háji. Sice nová stojí dost ale pořád je to zlomek ceny nového vleku teď sem vyměnil elektriku ale ne že by nefungovala ale byla tam 7 pinová zásuvka a na H1 jsem dával 13 pinovou tak jsem to místo přehazování zásuvky přehodil celé tak když by jsi chtěl můžu Ti ten originál svazek se 7 pinovou zásuvkou věnovat. 

Edit tak vlek kterej tahám je r.v. 2012 a už je na 130 ale popravdě už sem vylítanej a když jedu s vlekem tak víc jak 90 málokdy. Ono aj s autem už se většinou držím max. 100 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno (upraveno)

Hele neřeším rentabilitu :) Ano, za 10k koupím jetej agados bez práce. Ale tyhle akce u mě nejsou ani tak o penězích, ale o tom, že mě to prostě baví a láká mě to zkusit... Do budoucna bych chtěl nějaké starší jednoduché auto (konkrétně malucha, nebo se mi teď naskytla na nenáročnou renovaci 306 kábro, to se ještě rozmýšlí) , kde bych se pustil do renovace. Jo, vozík a auto je něco jiného, ale na vozíku se naučím třebas vařit. Zabíjím tím prostě čas, je to pro mě zábava, a hlavně slušná výmluva, abych taky vypad od těch čtyřech kudlanek doma 🤫 Dnes jsem vyřezal pomačkaný a hnusný kusy, železo mám opět za děkuji v práci, takže to není problém. 

Světla se ještě rozmyslím, zda seženu dobové nebo dám moderní. Cenově to vyjde na stejnou, tyhle jsou zespod obroušený (byl to pracant ve firmě známého). 

Boky ještě uvidím zda dám dřevo nebo tu překližku. Mám jí hodně a různé tloušťky (10 a 20mm), váha není tak strašná. Beztak to chci primárně jako vozík na odvoz bordelu ze zahrady 😄 Krom koroze nahoře, kdy ten vozejk prostě dostával bídu, je jinak samotný nosný rám a náprava naprosto zdravá. Na vozík z roku 1983 dobrý, když jsem viděl, jak kolikrát vypadají ty nový pozinkovaný vozíky po 15 letech... 

No a finančně, 3k vozejk, jsou na něm rok starý gumy, litr dám za nový štítek. Desky zadara, železo taky, oka, montážní materiál, barva taktéž... Práci neřeším. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Koukal jsem v garáži kdyby jsi chtěl tak tam je sada takovej těch obdelníkových světel co mají blikač obrys a brzdu jedno je nové druhé jeté ale vypadá že je celé. Někde bych možná našel i klasické kulaté co se dávaly na staré náklaďáky a traktory ty jsem měl vyfasované fungl nové tři sady když sem jezdil u cestáře za mlada a chtěl jsem s nima tunit stodvácu ale než na to došlo tak sem ji rozstřelil. 

Odesláno (upraveno)
V 31. 5. 2025 at 22:37, PaKr napsal:

@P607Olda a co je špatného na starém vozíku?

Hmmm, dobrá otázka...😀

Nový za 13800 vč. DPH...

Jsem myslel, že rozeznáš rozdíl. I když si Vojta udělá práci sám, materiál, barvu, odrazky, světla (raději i spojovací zařízení) musí koupit, STK zaplatit a furt je to starý vozík...

Já mám renovovaný "značkový" ZEPO Postřelmov, má poctivých 32 let, ale měl jsem raději koupit nový.

Nezapomeň, že se nebavíme o tvém 20 let starém AGADOS, kterým argumentuješ, ale o oranžové kostře na prvním obrázku (r.v.83, takže 42 let).

@VojtouNerCZ reagoval jsem na PaKr, teď jsem dočetl, že se do toho pouštíš ze zájmu... nezapomeň na bezpečnost provozu, už jsem viděl i odpojený vozík - stará papula...

Upraveno uživatelem P607Olda
Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit"

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...