Péťa Odesláno 24. duben 2025 Odesláno 24. duben 2025 Dá se čekat, že taková šikana opravdu přijde https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/starsi-auta-mozna-budou-muset-na-stk-kazdy-rok-budou-potreba/r~5390a6cc20ff11f0b553ac1f6b220ee8/ Citovat
dýzl Odesláno 24. duben 2025 Odesláno 24. duben 2025 Hlavně, že prý jde jen o bezpečnost a snížení mrtvých na cestách. Ale hlavně ,zase si někdo na každoroční TK víc namastí kapsu a kdo ví zda tím, že vyřadí víc starších aut nebudou "vyšší , kuwa vyšší prémie" !! Citovat
jarokare Odesláno 24. duben 2025 Odesláno 24. duben 2025 Jsem zvědav , kdo to bude dělat , když ty technický už dneska sotva stíhaj Dave_k ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 24. duben 2025 Odesláno 24. duben 2025 Jasně že je za tím snaha vyřazovat starší auta rychleji. Péťa ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 24. duben 2025 Odesláno 24. duben 2025 ale zase se ruší zdravotní prohlídky při 65 a 68 letech Citovat
Vena garážmistr Odesláno 24. duben 2025 Odesláno 24. duben 2025 No lidičkové vzpomeňte si že to není tak dlouho kdy jsem tohle říkal. Že nastane doba kdy se mocipáni rozhodnou že skrze STK omladí vozoví park. Ale já v tom vidím jen to že bude daleko větší prostor pro čachry. Protože ať si říká kdo chce co chce tak nikdo z nás nejezdí starým autem že by se mu úplně jako chtělo ano jsou jedinci který to svým způsobem rajcuje nebo pak jsou lidi který jezdí starým autem protože zkrátka za to auto neexistuje adekvátní náhrada. Ale jinak pokud by mladá auta fungovala tak jako auta z přelomu tisíciletí a stali podobný peníze tak si myslím že by těch co jezdí ve starých autech bylo o mnoho méně. Citovat
oddie Odesláno 24. duben 2025 Odesláno 24. duben 2025 Já jsem čekal spíš nějaké dodatečné eko daně, zavedení obdoby KFZ-Steuer už jsem tu čekal tak 20 let zpět, ale tohle je holt rychlejší způsob. Citovat
Péťa Odesláno 24. duben 2025 Autor Odesláno 24. duben 2025 Rychlejší to asi není, než to projde molochem EU, uběhne pár let. EKO daň vláda schválí nahned. PS: snad se to zde nezvrhne v politiku Pepito a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 24. duben 2025 Odesláno 24. duben 2025 Rychlejší po zavedení. Jinak doufám, že jim to někdo shodí a že to neprojde hned napoprvé, a že kdyžtak bude trvat hodně let, než to zavedou. Ono nepředložili jedinou statistiku, studii, cokoliv, jaká je nehodovost těch starších aut, případů nehod kvůli technickému stavu atd., ono totiž kvůli tomu zdaleka tak moc nehod není, takže je to skutečně jen a pouze čistá šikana a buzerace. radim.1008, Dave_k, toru a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Medvěd Odesláno 25. duben 2025 Odesláno 25. duben 2025 Oddie - souhlasím s tím, že nehodovost aut výhradně kvůli jejich technickému stavu je z celkového množství nehod za časové období marginální. Nehodu z více než 90% zaviní řidiči nesprávným způsobem jízdy + velice zhusta havarují řidiči služebních aut. Firemní auta jsou pak povětšinou do pěti let stáří (páč leasing) a technickou prohlídku absolvují bez závad. BubakGS a dýzl ohodnotil 2 Citovat
davidse Odesláno 25. duben 2025 Odesláno 25. duben 2025 Mám 15 let staré auto a jediný problém byl minulý rok děravý výfuk a tím jsem neprošel emise a spousta lidí nemá na nové auto i když např emise u těchto nových aut jsou jenom o 30% lepší než moje mám EURO 5 Citovat
Milan+ Odesláno 25. duben 2025 Odesláno 25. duben 2025 Mám takovýho tucha, že v CH ty STK každý rok mají. Citovat
ozzy56 Odesláno 25. duben 2025 Odesláno 25. duben 2025 (upraveno) před 1 hodinou, davidse napsal: spousta lidí nemá na nové jak to tak poslední roky sleduju, tohle bude ty nahoře zajímat nejmíň , už dnes platí, že auto musí odpovídat předpisům imrvére, tak proč to nekontrolovat každý rok ?? takže do servisu připravit na STK , zaplatit a zase rok jezdíš..., že pak to ježdění bude zase dražší nebude nikoho zajímat--nemáš ?? jezdi MHD nebo na kole , budeš EKO a bude víc místa na silnicích... nakonec ohledně bydlení to tak už je..., zajímá někoho, že mladí nemají kde bydlet ?? mimochodem--tohle platí pro celý ,,vyspělý bohatý svět'' , není to rýpanec jen do Česka, dnes je pomalu nedostupná i ,,králíkárna'' Upraveno 25. duben 2025 uživatelem ozzy56 Pepito ohodnotil 1 Citovat
davidse Odesláno 25. duben 2025 Odesláno 25. duben 2025 Však od roku 2027 bude eko daŇ na benzín a naftu a tyto pohoné hmoty zdraží o 5 kč Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.