Medvěd Odesláno 4. duben 2025 Autor Odesláno 4. duben 2025 Však já ten fór i pochopil .... Péťa ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 5. duben 2025 Autor Odesláno 5. duben 2025 Dnes si Milan F1 auto prohlédl na zvedáku - zjistil prasklý držáky výfuku, horší přední i zadní ramena. Co se týče kastle, tak ten zadní blatník prý není tmelený, ale bude to odřený od zadního nárazníku. Dohodli jsme se, že by mu tam v září Pavel auto nechal a on udělá opravy laku a komplet nástřik spodku - chceme, aby Monďas chvíli vydržel Charlie 607 a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 5. duben 2025 Odesláno 5. duben 2025 To mi přijde jako úplně běžný stav na ten nájezd a stáří. Skoro bych ani nečekal ramena v topu Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 5. duben 2025 Autor Odesláno 5. duben 2025 Před hodinou jsme jeli přes Přelouč, ale nemám na Tě kontakt, tak jsem se neozval Citovat
Medvěd Odesláno 5. duben 2025 Autor Odesláno 5. duben 2025 (upraveno) Odpoledne ještě vyzvednuta letní kola u Péti, teď už auto zaparkováno a čeká na pátek, kdy si junior snad bude moct vyzvednout ŘP. Pak si zajede auto přezout a odpoledne nás odveze do Kytlice na oslavu narozenin s mými kamarády Parkování u obrubníku je s tím dlouhým čumákem docela "natěsno" Upraveno 6. duben 2025 uživatelem Medvěd Péťa ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 6. duben 2025 Autor Odesláno 6. duben 2025 (upraveno) Včera při návštěvě u Milana F1 došlo k opravě drobné vady, kterou jsme se z vrozené skromnosti nechlubili K poškození pátých dveří došlo tak, že je původní majitel zavřel ač měl na střeše nějaký šroub (či držák) z rakve. Neteklo tam tudyma ale, tak jsme to chtěli řešit až někdy No a včera to viděl Milan, podlepil horní hranu dveří kobercovkou, vzal do ruky paličku ... a za chvíli docílil podstatné změny Tož tak .... Ještě jednou díky Jinak jsem včera sám odjel s autem 500 km a zase taková střela to není. Jo, rychlý to je, ale mozkem se to kočírovat dá Upraveno 6. duben 2025 uživatelem Medvěd Draslar, Pepito, RichVa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. duben 2025 Odesláno 6. duben 2025 @Medvídětu vlasně máme Hele @Medvěd a nechce si to vlákno vést Pavel sám? I když on bude asi spíše na Mondeo fóru, co? Pepito a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 6. duben 2025 Autor Odesláno 6. duben 2025 To 100% neklapne - buď info ode mě nebo žádné Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 11. duben 2025 Autor Odesláno 11. duben 2025 (upraveno) Přezuto na letní Jinak Pavlova první cesta byla z Prahy po D10 k Mnichovu Hradišti a dál přes Mimoň a Nový Bor do Kytlice. Z mého pohledu jel celkem slušně, drobnosti vychytá časem Upraveno 13. duben 2025 uživatelem Medvěd PaKr, chuck11 a P607Olda ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 13. duben 2025 Autor Odesláno 13. duben 2025 Tak Pavel má za sebou tento víkend první půltisíc km za volantem Začalo to pátečním odvozem jeho i mé maličkosti z Prahy do Kytlice, pokračovalo včerejší už samostatnou cestou z Kytlice do Malé Skály u Železného Brodu a večer zpět no a dnes už zase se mnou nejdříve z Kytlice do Rumburka, odtud přes Děčín kousek za Teplice a odtud pak už rovnou domů. Co se týče Pavlovo jízdy, tak krom občasného skoku po zahození spojky nebo zbytečně ostrého brzdění jsem neměl co vytknout. Samozřejmě se musí s autem v provozu nejdřív sžít a naučit se správně odhadovat situaci, ale mě zatím stačilo jen to, že neudělal žádnou fatální chybu jakou by bylo třeba nedání přednosti - prostě jsem se s ním nebál a celý víkend proběhl v naprosté pohodě (teda já byl včera bez něj nervózní až hrůza, ale tak to asi má každý táta, když mu potomek začne samostatně jezdit) Auto na liťákách vypadá dost slušně Pe.Tr, radim.1008, Charlie 1 a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Medvěd Odesláno 3. květen 2025 Autor Odesláno 3. květen 2025 Dnes po ránu zjištěn první šrám, kterému se auto parkující na Letný v šikmých stáních nevyhne První zaznamenán, další podobné už asi přejdeme ruky mávnutím (pokud to teda nebude na lak nebo zrovna výměnu dílu) Citovat
Medvěd Odesláno 15. červen 2025 Autor Odesláno 15. červen 2025 (upraveno) Včera se Pavel s Monďasem účastnil "školy smyku" v Mostě. Při třetím pokusu o intenzivní brždění (pokyn instruktora zněl: "Dupni na brzdu a musíš cítit, jak Ti ABSko klepe do pedálu až do zastavení") se ozvalo "lup" a pod Pavlovými zády rupla bederní opěrka. Zbytek kurzu v pohodě dojezdil i večer mě s bráchou odvezl na koncert KAMELOTů do Hradce a zpět do Prahy, ale teď řešíme zda bude lepší sedačku opravit nebo zrovna vyměnit. Jinak auto od dubna do dnes najelo Pavlovýma rukanohama přes 5000 km a ZATÍM je ta sedačka první závada. Včera cestou do Hradce byla teplota vody mezi 92 - 95 C, což přičítáme jednak vedru, ale i trvalé rychlosti po dálnici lehce nad limitem. Před cestou domů jsme dolili 0,5 l antifreezu, v expanzce bylo pod čárou, tak to Pavel bude muset víc hlídat Upraveno 17. červen 2025 uživatelem Medvěd Pepito ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 17. červen 2025 Odesláno 17. červen 2025 No nevím, do opravy sedačky se většinou nikomu moc nechce ( upřímně, ani mě ne ) A shánění druhé může být taky na dlouho. Aby se sešel vzor potahu , výbava a stav... ať tak nebo tak, přeji ať se mladému zase brzo dobře sedí Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 17. červen 2025 Autor Odesláno 17. červen 2025 (upraveno) Pavel si objednal ten ruplej drát na Allegru, podle příspěvků na Mondeo klubu to prej funguje a na YT je návod jak ten drát vyměnit. Prej práce na půl hodiny Co se té teploty týče, prej je to u aut s CONVERSE budíkama normální a můžeme být v klidu až do nějakých 105 C. Já v Galaxy mám starší budíky, kde teplota vystoupá na 90 C a tam v podstatě bydlí - přes 90 C se mi teplota zvedla jenom když jsem v Chorvatsku objížděl nějaký uzavřený tunel na dálnici přes kopce (venku hrubě přes 35 C a stoupání skoro jak v Alpách = to mi budíky vylezly skoro na 100 C) Upraveno 17. červen 2025 uživatelem Medvěd Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 17. červen 2025 Odesláno 17. červen 2025 Když je sedačka dobře udělaná, tak je to pohoda. Na Ducatu jsem jich měl rozebraných do šroubku asi 20. Ale 307 se mi do té sedačky taky moc nechce, jak je lepený potah k výplni. Citovat
Medvěd Odesláno 23. červen 2025 Autor Odesláno 23. červen 2025 Dnes Pavel dostal odměnou za vyučení tyhle liťáky Někdy holt i návštěva srazu může přinést své ovoce. Gumy jsou sice na prd, ale Pavel na zimních plechotronech gumy slušný, tak je stačí prohodit a bude mít liťáky i na zimu Pepito, Rikic339, Radek Hurvajz a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Medvěd Odesláno 29. červen 2025 Autor Odesláno 29. červen 2025 (upraveno) Tak včera první (zatím nevíme jak závažný) problém - Monďasoj se kousek od Železného Brodu rozsvítila kontrolka motoru a motor spadl do nouze (od koupě v březnu najeto cca 6000 km) Do Prahy se ale za občasného škubání povedlo dojet po ose a teď s napětím očekáváme jaký verdikt zítra Trnkoš vynese. Pavel auto potřebuje mít s sebou na táboře, který začíná za týden, tak uvidíme co se stalo a hlavně co to bude stát. Sada kol, co se po přezutí použijou jako zimáky Upraveno 29. červen 2025 uživatelem Medvěd Citovat
Medvěd Odesláno 30. červen 2025 Autor Odesláno 30. červen 2025 Naloženo, snad se Monďasoj podobný vozeníčko nezalíbí Citovat
Medvěd Odesláno 1. červenec 2025 Autor Odesláno 1. červenec 2025 Tak dnes auto hotovo Vyměněna nějaká hadice u turba a spuštěná řízená regenerace, zaplaceno 3800 Kč a auto by mělo zase fungovat Takže v pondělí s ním junior odjede na tábor ke Kaplici a budeme doufat, že tam bude všechno fungovat Hafity, Péťa, Milhausekkk a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Medvěd Odesláno 20. srpen 2025 Autor Odesláno 20. srpen 2025 (upraveno) Během července Monďas fungoval jako jedno ze dvou aut obsluhujících Pavlův tábor. Protože ale druhé auto byla stará Ovce prvni generace, která zlobila už loni a letos jí majitel klukům půjčil ve stavu, že se momentálně zvažuje cesta na šroťák, tak Pavel s autem najezdil za 3 týdny zhruba 1500 km - ono jen nakoupit do Kaplice a zpět je necelých 100 km, cesta do Krumlova do špitálu ještě jednou tolik a tak to skáče. Ale celý ty tři týdny Monďas makal bez chybičky, i když téch 7 km lesem na tábořiště se jeho podvozku vůbec nelíbilo - příští rok už díky pořízení nového oddílového přibližovadla ničení Monďase na táboře nehrozí. Po návratu z tábora Pavel vyrazil s kamarády na 2 dny do bývalýho NDR - cíl byly Drážďany a nějakej velkej aquapark u Berlína. Cestou domů Pavel Monďase po dálnici trochu rozvášnil (kolik ukazoval tacháč psát nebudu - bylo to dost) a došlo opět k rozsvícení kontrolky motoru, před tím ale Pavel měl pocit, že se Monďas pokouší o regeneraci, která nechce naběhnout. Takže odtah domů (dík našim požadavkům odtah zahrnut Skučim do ceny HP) a Pavel byl i s kamarády do půlnoci doma - překvapilo mě, že odtahovka s kabinou T6 a třínápravovým podvozkem může naložit až 6 pasažérů + řidič (oni byli 4) Pak jsme byli týden v Krkonoších (naší Galaxou) a po návratu jsme Monďase odvezli Trnkošovi. Ten dneska auto Pavlovi předal s tím, že a) měl prasklej vlnovec před DPFkem (zřejmě následek cest po lesech u tábora - zavařeno) b) praskla horní hadice u chladiče (vyměněna) c) je slabší žhavka ve vaporizeru. Trubka je prý ale čistá a páč vaporizer stojí asi 9000 Kč, zatím by s tím prý zkusil jezdit a výměnu by řešil až to fakt nebude fungovat d) je potřeba koupit novou sadu gum. Gumy, co jsme koupili včetně disků hned po koupi auta jsou už docela sjeté Takže auto je doma - v rámci opravy vyměněn i volant, páč původní byl hodně odřenej a já ho během Pavlova tábora sehnal za pár tisíc, který mi Pavel hned po táboře zaplatil - a teď Pavel hledá za dobrou cenu gumy 235/45/17 R 94 V. Já ho přesvědčuju na KLEBERy (cca 2000 Kč/ks), on by chtěl něco lepšejšího (ale to je už klidně o 500 Kč/ks jiná cenovka) Upraveno 21. srpen 2025 uživatelem Medvěd Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.