Dave_k Odesláno 25. leden 2025 Odesláno 25. leden 2025 (upraveno) No moc z té 508 nezbylo. https://www.novinky.cz/clanek/krimi-tragicka-nehoda-na-ceskobudejovicku-auto-prislo-pri-srazce-s-vlakem-o-zadni-kola-40506216 Upraveno 26. leden 2025 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy Citovat
Weri 605 Odesláno 25. leden 2025 Odesláno 25. leden 2025 Já prostě asi nikdy nepochopím, co se odehrává v hlavách a v tom autě těch posledních cca 15 vteřin..., že někdo přehlídne 2 červený blikající světla... I kdyby sluníčko svítilo do ksichtu, tak snad sou tam eště tři značky před tím... né...? Jestli se chtěl zbavit manželky, mohl už počkat na houbovou sezónu a nemusel u toho ničit 508... pavelu96, ozzy56, Pepito a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Medvěd Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 V posledním roce mi to připadá, že je těch nehod na přejezdech nějak víc než v minulosti - při tom i malý dítě ví, že auto z kolize s vlakem prostě vyjít jako vítěz technicky nemůže. Konkrétně u Hrdějovic se buduje železniční tunel a tak tenhle přejezd zmizí, zbytek úrovňových železničních přejezdů by stálo za to osadit závorama. Citovat
ozzy56 Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 jen doplním, že nehoda na žel. přejezdu je statisticky JEDNA denně , super co ?? Citovat
MJSytic Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 Protože řízení je to poslední, čemu se čím dál víc lidí za volantem věnuje Liberecká denně ucpaná směrem ven i dovnitř a neustále bouračky, že někdo nedobrzdil Každý den potkáš X aut po tmě na denní svícení atd. pavelu96, radim.1008, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Péťa Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 Proto začíná mít smysl autonomní řízení. Provoz bude plynulejší a bezpečnější. A pravděpodobnost, že selže technika je mnohem menší než chyba nepozorného člověka. Dix1 ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 (upraveno) Já si, Péťo, naopak myslím, že za spoustou nehod je právě spoléhání se P. T. "řidičů" na to, že ta spousta asistentů a dalších serepetiček, co se nově montujou do aut, za ně něco (všechno) vyřeší Upraveno 26. leden 2025 uživatelem Medvěd Dix1 a miroska ohodnotil 1 1 Citovat
Péťa Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 Ale rozdíl je autonomní řízení, kdy člověk vůbec nezasahuje do řízení a jen se veze a pouhý asistent, který jen pípá a vibruje. Až lidé nebudou na volant a pedály šahat, bude jízda bezpečnější. Citovat
Medvěd Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 (upraveno) Toho se naštěstí nedožijeme (minimálně já se toho teda dožít nechci) Sám sobě věřím milionkrát víc než nějaký "technice", která mě dnes a denně přesvědčuje o tom, že si žije životem, který ani programátor / tvůrce nečekal Upraveno 26. leden 2025 uživatelem Medvěd Citovat
Dave_k Odesláno 26. leden 2025 Autor Odesláno 26. leden 2025 Jen jestli si tohle neříkají i ti kamioňáci co jezdí s notebookem a nohama na palubce. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 (upraveno) Já mluvím sám za sebe a využívám k tomu své osobní zkušenosti Pokud někdo řídí s noťasem v klíně a nohama za ušima je to vocas i kdyby řídil RollsRoyce Upraveno 26. leden 2025 uživatelem Medvěd Citovat
Dix1 Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 Tahle skupina nad 70 let,když jim řeknete,že řídí špatně,tak na vás začnou řvát,že on si pojede jak on chce.Pak nemají končit na přejezdech anebo jezdit na dálnicích v protisměru.Osobní zkušenost. Medvěd, ozzy56 a miroska ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 (upraveno) tvl., nejvíc nehod mají mladí smradi, něco si o tom přečti a hlavně si prober letopočet narození těch, co na přejezdu bourali než tu začneš plašit Upraveno 26. leden 2025 uživatelem ozzy56 toru, Dave_k, Medvěd a 3 další ohodnotil 5 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 @ozzy56 Hej, uprav si ten titul na začatku věty něž tě praštím!!! Dávám ti šanci Péťa a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Akoc Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 Ja práveže oceňujem niektoré z tých asistenčných systémov. Čo máte proti active safety brake? Nebolo by menej tých nedobrzdení spomínaných vyššie, resp. s nižšími škodami? Alebo udržiavanie v jazdnom pruhu. Nezabránilo by to niektorým nehodám spôsobených mikrospánkom? A neverím, že nejakí šoféri na tieto systémy spoliehajú. To akože nebudem mať problém si zdriemnuť, veď my trhne volantom, keď nabehnem na čiaru. Alebo sa budem hrať s mobilom, veď auto začne brzdiť, keď prekážka. Takto sa predsa nebude správať nikto. Je pochopiteľné, že mnohým ľudom trvá dlhší čas, kým si zvyknú na nové veci. Príklad. Teraz si už nikto nesťažuje na otravné pípanie, keď nie sú zapnuté pásy. Pamätám si, že pred rokmi tomu bolo inak. Že tam boli argumenty, ako: Kto mi má čo nariadovať, aby som si zapínal pásy a ešte to začne hulákať. To je predsa môj problém, či sa pri nehode zabijem, alebo nie. A tak by sa dalo pokračovať ďalej. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 (upraveno) před 15 minutami, Akoc napsal: active safety brake Tato vychytávka ale nárazu nezabrání, asistuje při brždění před nárazem a má za ukol zmírnit následky nárazu. Sám jsi to řešil a bylo to tam popsáno A věř tomu že hodně řidičů na všechny tyhle asistenty spoléhá, až moc. Upraveno 26. leden 2025 uživatelem Radek Hurvajz Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Akoc Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 @Radek Hurvajz Áno, nie vždy active safety brake dokáže zabrániť nárazu. A to nie je dosť, že zníži následky nárazu? Reagujem na to, že aj na tomto fóre je dosť vodičov, ktorí asistentov z princípu vypínajú. Snáď okrem ABS a ESP. Aj z prehnaného sebavedomia, že im sa nehoda z vlastnej viny nemôže stať, pretože sú stále na 100% pozorní. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 Tak vypinaní je taky špatně, stejně tak přehnané spoléhání se na ně. Na druhou stranu když asistenty nebyli tak to vypadalo na silnicích skoro stejně, oni něčemu zabrání, ale na druhou stranu když na ně někdo spoléhá tak to naopak problem vyvolá. Takže nula od nuly pojde a vysledek je na stejne urovni. Medvěd a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 před 3 hodinami, Dix1 napsal: Tahle skupina nad 70 let,když jim řeknete,že řídí špatně,tak na vás začnou řvát,že on si pojede jak on chce.Pak nemají končit na přejezdech anebo jezdit na dálnicích v protisměru.Osobní zkušenost. Docela by mně zajímalo, jak na tom budeš v tomhle věku ty.... ozzy56, Radek Hurvajz a Dave_k ohodnotil 3 Citovat
Weri 605 Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 Já teda jako nechci ňák tooo... ale faktem je, že po 70 už ty reakce nejsou úplně svěží... bohužel málokdo si to přizná... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.