P607Olda Odesláno 13. listopad 2023 Odesláno 13. listopad 2023 Do protokolu se dá napsat svoji verzi s podpisem a druhý napíše svoji verzi. Volat policii je určitě nejlepší, když ne nehodovku, tak aspoň nějakou místní (máme zkušenosti pracovníků). Zvlášť, když se jedná o služební auta. Vždy to znamená, že někdo zaplatí pokutu 2000 za zavinění nehody, ale je jasno. S Generali-česká mám dobré zkušenosti. Já řeším nehody i skla, máme přes 30 aut. U staršího auta se vyplatí nechat si zaplatit "odhadem - rozpočtem". Vrak si odkoupit sa stanovenou cenu a opravit podle možností. Citovat
ozzy56 Odesláno 13. listopad 2023 Odesláno 13. listopad 2023 jenže právě mnohdy o ty 2000 jde--nevolejte policii, domluvíme se nějak, jinak budu platit 2000 pokutu, hodně měkkých srdcí na to skočí a pak se druhý den po otřepání viníka velmi diví OK406 a dýzl ohodnotil 2 Citovat
Kleofáš Odesláno 13. listopad 2023 Autor Odesláno 13. listopad 2023 Syn volal na policii, ti si nechali vyjmenovat poškození, zda je někdo zraněn, jestli je škoda třetí straně a nakonec rozhodli, že nepřijedou. I když napíšeš viníka do formuláře a on po nějaké době řekne, že s tím nesouhlasí, tak pojišťovna na to bere ohled a vše prý prošetří. Většinou jde o bonusy a o to, vyplatit co nejméně. Dnes chceme zajít se synem na dopravku se poptat, podklady jsem poslal na DAS pojišťovnu právní ochrany. Tak uvidíme. Citovat
sitler Odesláno 13. listopad 2023 Odesláno 13. listopad 2023 (upraveno) No jo no, tohle pozdeji je vzdy problem. Pouceni pro priste - vse nafoceny, vyplneny a podepsany na fleku, nebo PCR, pokud se nechce. Ze PCR neprijede - neexistuje. Veskera hlaseni an linku jsou dohledatelna a neexistuje, ze by nemeli prijet. Staci rict, ze vinik nesouhlasi s vinou... Upraveno 13. listopad 2023 uživatelem sitler Kleofáš, Rikic339, OK406 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 13. listopad 2023 Odesláno 13. listopad 2023 tak tak, volat přes 158 a neexistuje, že nepřijedou, ale pak se čeká..., všude jsou lidi a kur*y , co naděláš Citovat
dýzl Odesláno 13. listopad 2023 Odesláno 13. listopad 2023 Jednoduché - mám podezření na alkohol nebo drogu druhého řidiče-pak MUSÍ dojet a prověřit ,zdokumentovat..... Ale jen tak mimo pro laika-řidiče-může být viník jednoznačný, ale po vyšetření od PČR to může být taky přesně opačně!!! Citovat
Rikic339 Odesláno 13. listopad 2023 Odesláno 13. listopad 2023 Nejen podezření na alkohol či drogy.. Jen to že se obě strany neshodnou znamená že PČR musí přijet! Bez výmluv, neexistuje že nepřijedou.. Dodatečně už je bohužel pozdě Citovat
Pe.Tr Odesláno 13. listopad 2023 Odesláno 13. listopad 2023 (upraveno) nemusi tam byt jen nehodovka , staci i mistni. mam podobnou zkusenost z minuleho mesice. prijela hlidka , jestli se dohodnem , dohodli. opsala si nacionale obou , nikdo nedychal,neresil se tech stav aut . pomohli vyklidit krizovatku a odjeli. my si to pak sepsali. Upraveno 13. listopad 2023 uživatelem Pe.Tr Citovat
Kleofáš Odesláno 13. listopad 2023 Autor Odesláno 13. listopad 2023 Tak jsem se právě vrátil z dopravního inspektorátu. Když jsme mluvili s policistou, tak řekl že je to jednoznačně vina paní. Konala jeden úkon a po přerušení konala druhý úkon, nesplnila povinnosti a synovi ten manévr zákon umožňuje. Máme se bránit proti výroku pojišťovny. Velká sranda, policista už o naší nehodě slyšel. OK406 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
dracekvo Odesláno 13. listopad 2023 Odesláno 13. listopad 2023 (upraveno) Žádnej alkohol, nebo drogy bych do toho bezdůvodně netahal. Nejsem odhadce škody a ani policie není odhadce škody (a už vůbec nemůžu tušit kolik stojí auto druhého a jak jsou na to drahé díly). A furt platí, že při škodě nad 100 tis musí policie přijet. A pokud nezavoláte policii při škode nad 100 tis, tak pojišťovna dokáže být taky pěkná svině. Takže prostě jen tvrdit, že si myslíte, že škoda je nad 100 tis a nazdar bazar. A už vůbec bych se s nima nedohadoval a odpověděl jen na základní otázky, jestli je někde zraněn, kde to je a tak. Rozhodě bych jim nepopisoval nějaké poškození vozu, protože rozsah poškození nemusí bejt ani zřejmé. Ono i na jednání s PČR to chce skill, protože to jsou jen lidi a taky koukají mít co největší pohodu, takže se vymlouvají, lžou a zkouší co občan skousne. Pe.Tr: protože jste se dohodli. Kdyby jste se nedohodli, tak odjedou a přijede nehodovka. A DAS jsem poslal do háje už dávno. Taky jsem si to naivně zaplatil na jeden rok. A když mají řešit případ, kterej není 100% win (takový případ by si dokázal vyhrát člověk sám jen za pomoci internetu), tak od toho dávají ruce pryč a vymlouvají se na nějaké obchodní podmínky, že vlastně nic nemusí a je to čistě na nich. Jsem docela zvědav jak se pochlapí tady. Upraveno 13. listopad 2023 uživatelem dracekvo OK406 ohodnotil 1 Citovat
Rikic339 Odesláno 13. listopad 2023 Odesláno 13. listopad 2023 Přesně.. PČR se snaží taky práci ulehčit a přehazovat na jiné. Mě takhle frajer vzal v provozu nárazník, protože mi prostě hodil tak těsnou myšku že už jsem nestihl uhnout. A ujel jakoby nic. Já měl naštěstí kameru, takže jsem se na nějaké pronásledování (frajer ujel na Pražský okruh) vykašlal, záběr z kamery si pěkně stáhnul a v dobré výře jel místní oddělení PČR. Tam jsem natrefil na lenochy - řekli že oni s tím nic neudělají a ať zavolám 158, že ty to předají dopravce. Tak jsem zavolal 158, popsal situaci a operátor se vytočil soudě podle hlasu pěkně do běla, že co je to na místním za debily když místo aby dopravku zavolali rovnou doporučí mi abych vlastně zatěžoval nouzovou linku.. No chtěl po mě přesně čas kdy jsem tam byl a že si to s nima vyřídí oficiální cestou Každopádně to předal dopravce a že ta se semnou spojí. Za 5 minut volali a kroutili se, že prej jestli jsem na místě nehody a že když ne tak to je problém a jestli si aspoň pamatuju SPZ ale že to bude stejně složitý.. Pak jsem jim sdělil že z toho mám záznam na kameře, najednou otočili a že teda jedou Koukl na video, řekl že je druhej řidič teda pěkný prase, všechno sepsal, vyjel mi pojišťovnu viníka a já jel druhej den rovnou za likvidátorem na nafocení a nacenění škody Když to shrnu, kdybych vyměkl hned na místním oddělení a navíc neměl kameru tak mám jen oči pro pláč a druhému to prošlo.. ozzy56, radim.1008 a OK406 ohodnotil 3 Citovat
Weri 605 Odesláno 13. listopad 2023 Odesláno 13. listopad 2023 Dle prvního příspěvku syn viníkem není.. @Vena garážmistr ano i protokol o nehodě (fotokopie) dostane každý a řikáme si, co je potřeba vyplnit kam a jak atd... OK406, Pepito a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
sitler Odesláno 13. listopad 2023 Odesláno 13. listopad 2023 Ona to neni az takova veda to vyplnit, kdyz v tom jsou jen 2 auta, 2 ridici. Kazdej vyplni svuj sloupecek, doprostred se vyplni info o prubehu a v poznamkach kazdej napise svou verzi pribehu a podpis. Jen by se asi blbe zaskrtaval, co presne delalo auto syna. Mam pocit, ze tam uplne neni vhodna moznost Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. listopad 2023 Odesláno 13. listopad 2023 (upraveno) Stačilo aby na místě napsalo dolů pod příslušný sloupec "Řidič A" nebo "B" uznává vinu a podpis, pokud nechce uznat vinu počká na policajty, ti dojet musí, když se jim nechce řeknu že nevím jestli tam není alkohol a oni dojedou. Pak je uplně jedno co který auto dělalo, je to hlavně pro pojišťovnu. Upraveno 13. listopad 2023 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
OK406 Odesláno 13. listopad 2023 Odesláno 13. listopad 2023 Podle popsané situace DN, je plně na vině odbočující vozidlo vlevo. Pokud je mezi stojícím vozidlem se zapnutím ukazovatelem směru jízdy doleva dostatek místa a lze jej bezpečně i se sníženou rychlostí s výšenou opatrností podjed z prava. Pokud se řidič odbočujícího vozidla rozhodl změnit úkon (odbočení vlevo), tak musí splnit základní povinnost řidiče a to řádně sledovat provoz nejen vpředu, ale i vzadu. Měla i otočit hlavu a podívat se za sebe, jaký je tam provoz. Poté měla mohla změnit jízdní úkon, aniž by ohrozila ostatní účastníky silničního provozu! Tuto základní povinost řidička neudělala!!! @Kleofáš váš syn jednal dle zákona 361/2000Sb. . Je chyba, že PČR na místo DN nepřijela. Lze si na ni podat stížnost. Jelikož mělal konat, ale nekonala dle zákona! Jako důkaz je přesný čas volání v mobilu na linku 158. Ano, paní řidička nechce přijít o body a bonusy. Proto se oklepala a zkouší to!!! Škoda, že nejsou žádný svědkové. Držím palce, aby vše dobře dopadlo ať se jedná o vinu řidičky, tak i ohledně 307. @sitler + @Weri 605 máte pravdu! Citovat
Vena garážmistr Odesláno 13. listopad 2023 Odesláno 13. listopad 2023 před 3 hodinami, sitler napsal: Ona to neni az takova veda to vyplnit, kdyz v tom jsou jen 2 auta, 2 ridici. Kazdej vyplni svuj sloupecek, doprostred se vyplni info o prubehu a v poznamkach kazdej napise svou verzi pribehu a podpis. Jen by se asi blbe zaskrtaval, co presne delalo auto syna. Mam pocit, ze tam uplne neni vhodna moznost No žádná věda to není když sedíš doma na gauči. Ale každej i sebeostřílenější profík musí uznat že v okamžiku kdy to bouchne a i když jde jen o plechy tak člověk přestává používat svoje navyklé postupy. A je rád když ten euroformulář nějak namastí. Hele měl jsem v životě několik nehod naštěstí jen jednu zcela zaviněnou na další jsem měl údajně spoluvinu ale zbývající asi 3 možná 4 incidenty byli z mojí strany bez viny a ty poslední byli v rámci ježdění u DPP a přiznám bez mučení že jsem byl rád že DPP funguje v takovém luxusu že má oblastní dispečery v autech a ty jezdí řešit i takové věci jako nehody a že nás na školení učí nic nepodepisuj nic neříkej dokud tam není pozorka(oblastní dispečer) a kluci dispečerský jsou schopný za nás vyplnit všechny papíry přečíst protokoly atd. A hlavně jen oni mají pravomoc rozhodnout jestli se bude nebo nebude PČR volat já jako šofér ji mám volám pokaždé a oblasťáci ji případně po svém příjezdu a zhodnocení situace odvolají. ozzy56, OK406, Pepito a 2 další ohodnotil 5 Citovat
sitler Odesláno 13. listopad 2023 Odesláno 13. listopad 2023 @Vena garážmistr sam jsem ho po nehodach vyplnoval 3x (2x jako poskozeny ridic, jednou jsem ho pomahal vyplnovat kamaradce, kde jsem byl jeji spolujezdec), a proste - da se to celkem v klidu. Realne tam mas 2 sloupce, kde kazdej opise udaje o sobe a svym aute, vse jen opis z dokladu auta ci svych. Pak je tam misto a cas nehody - to je dany, tam neni co vymyslet. Pak je tam nakres - ten staci znacne neumele a pomoci si sipkama. A pak tam za sebe kazej napise prubeh nehody a kdo je vinik a oba svuj sloupecek podepisou. Zadna veda to proste neni a doslova staci, kdyz si to aspon jednou videl predtim. A jeste teda zaskrtat, co ktere auto delalo... Pak si jen kazdej vezme kus a jeden zbyde pro pojistovnu a vyreseno. OK406 ohodnotil 1 Citovat
Akoc Odesláno 14. listopad 2023 Odesláno 14. listopad 2023 @sitlerNeviem, ako to je v ČR, ale na Slovensku pri nehode, v ktorej sú len dvaja účastníci, stačí vytvoriť len 2 rovnaké záznamy o dopravnej nehode (aj formuláre dodávané poisťovňami obsahujú len originál a jednu kópiu). Citovat
sitler Odesláno 14. listopad 2023 Odesláno 14. listopad 2023 @Akoc ten cesky ma 3 listy, je propisovaci (aspon vsechny, co mi prosly rukama, byly trojlistove). Jeden pro kazdeho ucastnika, jeden pro pojistovnu (ten original - vrchni). Tzn vse se vypisuje jen jednou do jednoho formulare a je 2x propsane na kopie. - uz se tam pak neda nic dpsat, po oddeleni. Protoze by to bylo okamzite poznat, ze je to dopsane ex-post. Citovat
Pe.Tr Odesláno 14. listopad 2023 Odesláno 14. listopad 2023 ja mel 5 listu posledni tri byla verze v angl, de a fr Akoc ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.