Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nůžkový zvedák na kolečkách

Recommended Posts

Odesláno

@Havlicek.Lukas  no já tady dával asi 5 případů, kdy ti chlapi z pod auta už nevylezli 😧, tady opravdu platí nemyslíš--zaplatíš..., zpravidla to byly případy, kdy chlap cosi kutil pod nezajištěným autem a manželka o 5 metrů vedle za zdí třeba vařila, jak to spadne, tak se ani nenadechneš ..., a přitom stačí pod auto vrazit aspoň to demontované kolo..., tak na to chlapi nikdy nezapomeňte  :roker

Odesláno

Když jsem dělal doma tak když jsem měl auto na nájezdech tak jsem kurtoval kolo k nájezdu kámoš přišel a smál se že sem blázen. Na dílně taky neexistuje dokud se zvedá na zvedáku pod to lézt a když je zvednuto tak už jsem se naučil pouštět zvedák do " zámků " . 

Odesláno

Když lezu pod auto mám tam vždy na boku buď kolo nebo trámy. 

Jinak od kamaráda soused, měl syna, a ten vlezl pod auto, auto popojelo a borcovi kolo najelo na krk a ten se uškrtil. 

Takže cokoli co člověk udělá jako pojistku má smysl 👍

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Tak rozdělání úplně v poho,vše drží ta vrchní matice.

Diagnóza jasná v pístnici běhalo sítko,nevím odkud a vydřelo manžetu a válec na konci. Takže buď dát omezovací váleček na pistnici a bude sloužit dále a zbytek výšky mi nahradí tamoje podkladní deska 

17119800671285228854296262986848.jpg

17119800906798045178499950080428.jpg

17119801160305838651437262543879.jpg

17119801906372221249846447503908.jpg

17119803844272035941196693063422.jpg

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Premyslame doma, ze by sme kupili nieco taketo ako je na videu.
Na nejake roboty okolo kosaciek doma, dake male roboty opravy kosy, vymena oleja a pod.

Nosnost 680kg, plosina 1990 x 710 ,podla popisu predajcu rozsirotelna z kazdej strany +250mm, pneumaticke zdvihanie, bud pedal alebo kompresor.
Co vy na to?
Resp niekto take mozno ma, a poradi, ci nejaky postreh...

Dakujem

Odesláno (upraveno)

@mmartinkovic   podle mě záleží jestli to využiješ, kolik máš těch strojů na zvedání atd., já sekačky podle návodu vyklopím na bok a olej vyteče (přes noc--nezůstane tam nic), když je sekačka na boku, je přístup super ke všemu

traktor má výpustnou hadici--výměna oleje super vymyšlená 👍, a filtr vyšroubuješ-našroubuješ, jinak mám na futrách garáže navařené oko, přes které lankem zvednu traktor za předek skoro do kolmé polohy--dostanu se tak při čištění všude

takže je na tobě, jestli ten zvedák využiješ :myslim,  jinak se mi zdá, že je to hydraulika (nee na vzduch) 🤠

DSCN4554.JPG

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Je to hydraulika + je k tomu pneumatická pumpa, která pumpuje tu hydrauliku místo tebe. Takto to mám na lisu.
Jinak mi to přijde dost úzký na traktůrek a když na to dáš sekačku tak se sejně dostaneš jen tam kam na zemi a nikoliv k noži.
Sekačku je nejlepší hodit na kozy a traktůrek na nájezdy.

A kvůli výměně oleje bych si to fakt nekoupil. Na to mi stačí odsávačka. A ostatní servis je tak řídký, že to přežiju klidně i na zemi podložený špalíkama

@ozzy56: tohle mě nikdy nenapadlo. Příště musím takhle zkusit zvednout traktor dílenským jeřábem. A když zadní kola hodím na nájezdový rampy s heverem, tak to bude slušně vysoko.

Ještě edit. A kdybych přece jen něco chtěl mermomocí na sekaky, tak si koupím toto.
http://www.m-m-handling.cz/bazar/manipulacni-technika/rucni-vysokozdvizny-vozik/

Upraveno uživatelem dracekvo
Odesláno

Rider od Stihlu ma 90cm sirku, mala traktor kosacka 62cm, bezne kosacky doma 50cm, nejaka elektrocentrala, cerpadlo, atd.

Podla popisu je pisane 710mm + 250+250, cize mi to vychadza 120cm sirka, dlzka 2m, a zdvih je pisany noznym pedalom, alebo kompresorom spotreba vzduchu 100/min.... tak neviem.
A uz by sa to vyuzivalo ako zdvihaci pracovny stol, teoreticky.
Porovnaval som aj s menšou verziou na 450kg, ale ta ma kraje vyhnute dohora, tato 680kg ma rovnu podlahu.
Este nie je rozhodnute, len robit vsetko na zemi, tiez nie je idealne, a zdvihat tazke veci, no uz nebudeme mladsi.. 🙂 🙂 🙂

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...