Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Elektricky bojler na vodu pro 4 členou rodinu

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

ta spotřeba vody závisí taky jak kde 😂, miluju sprchování horkou vodou ,takže v práci třeba i půl hodiny 🙈, na chatě nemám dostatek vody, tak se umyju i s 10 litrovou konví, jinak doporučuju ty automatické baterie, co drží teplotu na 38 C stupních--děcka se neopaří a vy si můžete teplotu kdykoliv přidat :super

Upraveno uživatelem ozzy56
  • O 5 měsíců později...
Odesláno

tak nakonec budou Drazice 160l mělo by to stacit pokud ne nahreju ho na 70😂

pokud se nahrejva na  65c tak když se smisi na  50C tak z ty 160l je asi 210L to buds stacit?

ještě mám dotaz na elektrikare? když mi krabičky vycházejí za bojler zda li je mužů zakrytovat krytkou a vyvést z nich kabel na který dam nakonec zasuvkovou samici a napichnu do ni pracku a susicku?

a v jaký vzdálenosti můžou být zásuvky  od el.bojleru jestli jsou nějaké vzdálenosti jako zásuvky v koupelně vedle umyvadla,vany apod.?

bojler bude 2kw tak i nej mužů vyvést kabel a na nej dat samce zastrcku?

IMG_4433.jpeg

Odesláno (upraveno)

U brojlerujsou vzdálenosti zásuvek co si pamatuji jedno. Krabice klidně za bojler, vytáhnout kabel a na to napojit zásuvku na pračku (samozřejmě mimo by to bylo lepší, kdyby ses tam potřeboval dostat, ale překopávat je to už asi blbost). Zásuvka na pračku a sušičku by měla být jištěná zvlášť (pokud máš spotřebiče zvlášť, ne kombinovaný). V praxi to znamená, že pokud to dáš na jednu zásuvku, radši bych nepral a nesušil zároveň :P(Spousta lidí na to samozřejmě kašle a funguje to, ale víš jak to chodí). A ano, klidně můžeš na bojler dát koncovku a napojit do zásuvky. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

jsi elektrikar?😂

k tomu bojleru se tahá 3x2.5mm?nebo ještě ovládání HDO?

ma patronu 2kw?

pracka se susickou mám každou zvlášť jak vidíš ty 4 zásuvky to jsou 3 okruhy😉

na ten kabel chci dat tohle…sice to bude hrozně vypadat.. kabel z krabice a tam tohle ale aspoň se k tomu v pohode dostanu pokud. budu chtít vytáhnout pracku nebo susicku….

jeste mužů na pevný drát 1x2,5mm napojit měkký drát 1x2,5mm myslím licna nebo lanko se tomu rika…

nechce se mi to presekavat stejne to nebude videt a je to v technicky….

IMG_4435.png

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odesláno (upraveno)

Ano jsem, neboj. Podle fotky nepoznám, jestli jsou zásuvky pod omítkou tažený zvlášť, nebo dohromady :)  3x1.5 zvládne až 3.4kW, pokud má brojler 2kW, stačí natáhnout i 1.5 (většina případů). Jistit v tomto případě 10A (někdo může namítat, že je to poměrně na hraně, s čímž souhlasím, ale na funkci nemá vliv). Samozřejmě natažením 3x2.5 a 16A jističem nic nezkazíš.

Jinak takto vyřešená zásuvka fungovat bude a na bezpečnost to mít vliv nebude. Je jedno, jestli to bude z tvrdýho nebo měkýho (CYSY), jen ve druhém případě použít dutinky.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
  • O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

tak hotovo😉 

udelal jsem na takto na wago spojky, až se povesi bojler tak se zkrátí podle potřeby…

odesel mi asi jistič nejde nahodit a pořad na něm je indikátor zelený vypnuto tak má asi nárok po 17 letech

IMG_4514.jpeg

IMG_4513.jpeg

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odesláno

je to technická místnost tam mě to netizi😉 nejsem puntickar… mas pravdu je to prace na chvíli,ale pak to zahazet ,zafilcovat , natrit barvou tak to radši pojedu s rodinou na výlet😉

až se to bude Jednou dělat novy obklad a dlazba tak to s tím udělám teď to není na pořadu dne….

Odesláno

Není to nejhezčí (abych neurazil, natáhnutý, zapojený i otvor ve víčku je provedený pěkně), není to ideální, ale z elektro hlediska to na funkci rostlináře nemá vliv. Podle fotek má kabely zaopjený pěkně, navíc cvakací vagíny, takže riziko, že se to jen tak vyškubne minimální. Možná doplnit lištou, ale počítám se to jednou zapojí, pověsí brojler a nikdo na to už nesáhne, a pokud ano, tak tvůrce, který ví jak je to udělaný. Za mě OK. Lidi dělají mnohem větší zvěrstva, kdy jde fakt o život. Třeba jak u nás kdosi tahal kabel na zásuvku na půdě, normálně naťukal hřebíčky a na to kabel položil. I na komíně. Zbytek si domyslete :P 

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...