ozzy56 Odesláno 20. prosinec 2022 Odesláno 20. prosinec 2022 (upraveno) ta spotřeba vody závisí taky jak kde , miluju sprchování horkou vodou ,takže v práci třeba i půl hodiny , na chatě nemám dostatek vody, tak se umyju i s 10 litrovou konví, jinak doporučuju ty automatické baterie, co drží teplotu na 38 C stupních--děcka se neopaří a vy si můžete teplotu kdykoliv přidat Upraveno 20. prosinec 2022 uživatelem ozzy56 Hafity, OK406 a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
Charlie 1 Odesláno 21. květen 2023 Autor Odesláno 21. květen 2023 tak nakonec budou Drazice 160l mělo by to stacit pokud ne nahreju ho na 70 pokud se nahrejva na 65c tak když se smisi na 50C tak z ty 160l je asi 210L to buds stacit? ještě mám dotaz na elektrikare? když mi krabičky vycházejí za bojler zda li je mužů zakrytovat krytkou a vyvést z nich kabel na který dam nakonec zasuvkovou samici a napichnu do ni pracku a susicku? a v jaký vzdálenosti můžou být zásuvky od el.bojleru jestli jsou nějaké vzdálenosti jako zásuvky v koupelně vedle umyvadla,vany apod.? bojler bude 2kw tak i nej mužů vyvést kabel a na nej dat samce zastrcku? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 21. květen 2023 Odesláno 21. květen 2023 (upraveno) U brojlerujsou vzdálenosti zásuvek co si pamatuji jedno. Krabice klidně za bojler, vytáhnout kabel a na to napojit zásuvku na pračku (samozřejmě mimo by to bylo lepší, kdyby ses tam potřeboval dostat, ale překopávat je to už asi blbost). Zásuvka na pračku a sušičku by měla být jištěná zvlášť (pokud máš spotřebiče zvlášť, ne kombinovaný). V praxi to znamená, že pokud to dáš na jednu zásuvku, radši bych nepral a nesušil zároveň (Spousta lidí na to samozřejmě kašle a funguje to, ale víš jak to chodí). A ano, klidně můžeš na bojler dát koncovku a napojit do zásuvky. Upraveno 21. květen 2023 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Charlie 1 Odesláno 21. květen 2023 Autor Odesláno 21. květen 2023 (upraveno) jsi elektrikar? k tomu bojleru se tahá 3x2.5mm?nebo ještě ovládání HDO? ma patronu 2kw? pracka se susickou mám každou zvlášť jak vidíš ty 4 zásuvky to jsou 3 okruhy na ten kabel chci dat tohle…sice to bude hrozně vypadat.. kabel z krabice a tam tohle ale aspoň se k tomu v pohode dostanu pokud. budu chtít vytáhnout pracku nebo susicku…. jeste mužů na pevný drát 1x2,5mm napojit měkký drát 1x2,5mm myslím licna nebo lanko se tomu rika… nechce se mi to presekavat stejne to nebude videt a je to v technicky…. Upraveno 21. květen 2023 uživatelem Charlie 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 21. květen 2023 Odesláno 21. květen 2023 (upraveno) Ano jsem, neboj. Podle fotky nepoznám, jestli jsou zásuvky pod omítkou tažený zvlášť, nebo dohromady 3x1.5 zvládne až 3.4kW, pokud má brojler 2kW, stačí natáhnout i 1.5 (většina případů). Jistit v tomto případě 10A (někdo může namítat, že je to poměrně na hraně, s čímž souhlasím, ale na funkci nemá vliv). Samozřejmě natažením 3x2.5 a 16A jističem nic nezkazíš. Jinak takto vyřešená zásuvka fungovat bude a na bezpečnost to mít vliv nebude. Je jedno, jestli to bude z tvrdýho nebo měkýho (CYSY), jen ve druhém případě použít dutinky. Upraveno 21. květen 2023 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Fruktis Odesláno 22. květen 2023 Odesláno 22. květen 2023 Sorry za ale @VojtouNerCZ jak vypadá takový brojler co má 2kW? Jinak já bych to místo kabelu volně na zdi schoval do listicek a zásuvku posunul. Citovat
Dave_k Odesláno 22. květen 2023 Odesláno 22. květen 2023 Osobně bych se na zásuvku z vysoka a raději bych udělal ze zásuvky krabičku a napojil bojler natvrdo. VojtouNerCZ a martg ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 23. květen 2023 Odesláno 23. květen 2023 Takový brojlery máme jen na Moravě @Fruktis S tím zapojením natvrdo souhlasím. Ale jelikož bylo řečeno chci to takto, tak jsem to ani nepsal Fruktis ohodnotil 1 Citovat
Charlie 1 Odesláno 10. červen 2023 Autor Odesláno 10. červen 2023 (upraveno) tak hotovo udelal jsem na takto na wago spojky, až se povesi bojler tak se zkrátí podle potřeby… odesel mi asi jistič nejde nahodit a pořad na něm je indikátor zelený vypnuto tak má asi nárok po 17 letech Upraveno 10. červen 2023 uživatelem Charlie 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. červen 2023 Odesláno 10. červen 2023 Tvl, nebylo by lepší přímo do tý krabice dát prostě zásuvku?? Tohle je divný Citovat
Charlie 1 Odesláno 10. červen 2023 Autor Odesláno 10. červen 2023 Bude tam viset bojler proto tohle řešení abych nemusel sekat…. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. červen 2023 Odesláno 10. červen 2023 To bych to snad radši vysekal, to zase tak moc práce není. A dal tam vypinač a k němu zapojil bojler, tak jak to má bejt. Citovat
Charlie 1 Odesláno 10. červen 2023 Autor Odesláno 10. červen 2023 je to technická místnost tam mě to netizi nejsem puntickar… mas pravdu je to prace na chvíli,ale pak to zahazet ,zafilcovat , natrit barvou tak to radši pojedu s rodinou na výlet až se to bude Jednou dělat novy obklad a dlazba tak to s tím udělám teď to není na pořadu dne…. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. červen 2023 Odesláno 10. červen 2023 Ono třeba Dražice mívali v podmínce montáže vypínač, prostě tam musel být. Nevim jak je to dnes Citovat
Charlie 1 Odesláno 10. červen 2023 Autor Odesláno 10. červen 2023 to už dávno neplatí mas asi je to jen přes 16A jistič Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. červen 2023 Odesláno 10. červen 2023 Není to nejhezčí (abych neurazil, natáhnutý, zapojený i otvor ve víčku je provedený pěkně), není to ideální, ale z elektro hlediska to na funkci rostlináře nemá vliv. Podle fotek má kabely zaopjený pěkně, navíc cvakací vagíny, takže riziko, že se to jen tak vyškubne minimální. Možná doplnit lištou, ale počítám se to jednou zapojí, pověsí brojler a nikdo na to už nesáhne, a pokud ano, tak tvůrce, který ví jak je to udělaný. Za mě OK. Lidi dělají mnohem větší zvěrstva, kdy jde fakt o život. Třeba jak u nás kdosi tahal kabel na zásuvku na půdě, normálně naťukal hřebíčky a na to kabel položil. I na komíně. Zbytek si domyslete Dave_k a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
Charlie 1 Odesláno 24. červen 2023 Autor Odesláno 24. červen 2023 už visí jen vodak a zapojit VojtouNerCZ a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
Dave_k Odesláno 24. červen 2023 Odesláno 24. červen 2023 kolega by ti řekl: "Nejsem žádnej vodák. Vidíš, že mám nějakou kánoj nebo pádlo?" Milan+, radim.1008 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.