Medvěd Odesláno 16. leden 2025 Odesláno 16. leden 2025 (upraveno) před 1 hodinou, radim.1008 napsal: Bez čar lidi neumí ani zaparkovat vedle sebe v rozumné vzdálenosti ..... Pravda pravdoucí - řeším velice často u nás před barákem, kde to ale zhusta jde za majiteli skútrů a motorek, co se neváhají nacpat buď do šikmý mezery tak, že řidič "plechovky" dveře neotevře i kdyby stokrát chtěl nebo si tu svou prskavku zahoděj do podélný stání 20 cm za zadek auta a Ty se starej. Ale není to jenom o nich. Zhusta se stane, že o víkendu, kdy je ulice volnější, přijede někdo s většinou malým autem a postaví se doprostřed do mezery pro dvě auta v šikmém stání tak, aby otevřel všechny dveře dokořán a ještě kolem nich mohl tančit indiánské tance lásky. No a tito řidiči patří zhusta k těm, co auto potřebují sporadicky a tak nechávají auto na místě i nekolik týdnů a kolem nich se časem mezery různě posouvají, bohužel ale vždy někdo vyfasuje toho "černého Petra", kdy má buď vedle sebe větší díru nebo se mu někdo na auto nalepí tak, že mu blokuje dveře. Výhodou je, že ti "blokovačí dveří" většinou hned zrána zase zmizí. Velkou legraci jsem si přečetl v našem obecním plátku, kde kdysi kdosi navrhoval v ulicích se šikmým stáním namalovat čáry a někdo z radnice mu odpověděl, že by se tím snížila kapacita, že by to bylo drahý a že by to řidiči stejně nedodržovali. Upraveno 16. leden 2025 uživatelem Medvěd Citovat
Pe.Tr Odesláno 16. leden 2025 Odesláno 16. leden 2025 Medvěde a ted si predstav ze by ty motorky a skutry dodrzovaly zákon. tzn jedna motorka/skutr = jedno regulerni parkovaci misto pro auta. To bys byl radsi? ozzy56 a Weri 605 ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 16. leden 2025 Odesláno 16. leden 2025 (upraveno) Úplně by mi stačilo, kdyby buď radnice nalajnovala na koncích ulice vyhrazený prostor pro motorky (někde to vídám a funguje to) nebo aspoň aby své stroje motorkáři odstavovali s aktivovaným mozkem (tzn. ne každá dira, kam se motorka vejde, umožňuje její odstavení tak, aby nepřekážela). Např. Upraveno 16. leden 2025 uživatelem Medvěd Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 (upraveno) ted se na jedné místni FB skupine rozjela diskuze jestli se na tehle krizovatce muze odbocit vlevo - zadna znacka upozornujici na zakaz tam neni - jedine co tam je je plna cara a myšleno jak do ulice - tak z ulice Upraveno 19. leden 2025 uživatelem Havlicek.Lukas Citovat
Weri 605 Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 Přes jednoduchou plnou ano, smíš odbočit, ale pouze na místo ležící mimo pozemní komunikaci... (nikoli tedy klasická křižovatka) težko říct, v tomhle případě, co je vlevo.. Tazatel zřejmě záměrně nedodal pořádné podklady.. i takový máme ve skupině.. a pak se baví tím, jak se lidi hádají.. Péťa ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 kdosi říkal, že čára není zeď , ale nevím jak to myslel Citovat
Weri 605 Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 Šak taky není.. auto ti nerozfláká ta čára, ale to co může bejt za ní.. Hele jednu plnou můžete přejet při objíždění, odbočení mimo komunikaci (lesní cestu, pozemek, parkoviště atd) nebo naopak najíždění z těchto míst na silnici a při předjíždění cyklisty a motorky bez postranního vozíku. (Cyklisti sou tam od dob, co někdo vymyslel boční odstup 1,5m) Na plné (pokud tam není vyloženě značka zákaz předjíždění) můžete dál předjíždět cokoli - i auta, ALE nesmíte přes tu čáru. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 (upraveno) mysleno do ulice mezi ty 2 sloupy verejneho osvetleni ona ta krizovatka je tak debilne vymyslena ze ten semafor tam je jen kvuli prechodu Upraveno 19. leden 2025 uživatelem Havlicek.Lukas Citovat
Péťa Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 A ty víš, kde ta křižovatka je? Dej sem na ní odkaz, pak se můžeme bavit o pravidlech. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 (upraveno) vim v koline asi 30m od baraku reknu to takhle je to krizovatka ulic Čelakovského x Ovčárecká v Kolíně -- https://1url.cz/s1XFQ kazdý si ji dohledá na oblíbenych mapách at nemusím dávat dlouhy odkaz Upraveno 19. leden 2025 uživatelem Radek Hurvajz Doplnění krátkého odkazu Weri 605 ohodnotil 1 Citovat
mmartinkovic Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 Pre motorky by sa mohli malovat 1/2 parkovacie miesta, lenze to by museli dodrziavat, a nepostavit sa hoc kde. Ked sme sa bavili na inom fore ohladne odtiahnutia motorky, tak z odtahovkara vysla odpoved, ze motorky sa neodtahuju, lebo ze by sa to mohlo poskodit a pod. A kde je ta rovnopravnost, ze auto odtiahne, ale motorku nie, lebo... Citovat
Pe.Tr Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 motorka nepotrebuje malovat parkovaci misto, je malo mist kde by moto parkovali pravidelne ( a chodniky jsou vsude ) Péťa ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 Pokud nekde motorka parkuje pravidelne, zpravidla si pro ni prijede podivna dodavka motorka jednoho krasnyho dne "zmini a je zmizela" Citovat
Péťa Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 (upraveno) @Havlicek.Lukas Podle dopravního značení to není křižovatka, proto asi platí, co psala @Weri 605. Ale můj názor neberte na 100% já si dopravní předpisy vytvářím na místě podle situace tak, aby mi to vyhovovalo EDIT: Ještě jsem koukal na tu vedlejší, tam značky jsou a podle mého názoru osobním autem doleva odbočit můžeš. Upraveno 19. leden 2025 uživatelem Péťa pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 ta znacka tam je z doby kdy se opravoval novy most a jak jde videt je docasna na most mohlo jen MHD, IZS a osobaky Dave_k a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 před 5 hodinami, Péťa napsal: já si dopravní předpisy vytvářím na místě podle situace tak, aby mi to vyhovovalo Péťa ohodnotil 1 Citovat
Weri 605 Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 před 7 hodinami, Péťa napsal: Podle dopravního značení to není křižovatka Já teda vidím hlavní a dej přednost v jízdě... myslím, že to křižovatka je a tudíž se tam vlevo odbočit nesmí.. Ale neberte vážně všechno co napíšu... Citovat
Péťa Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 Jsem si tu Ovčáreckou znova projel a nic na ní nevidím. Ale ano na Čelakovského je "Dej přednost v jízdě" Citovat
Weri 605 Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 (upraveno) Je tam na tom semaforu hlavní... z pohledu tazatele - značka hlavní není potřeba.. Upraveno 19. leden 2025 uživatelem Weri 605 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 19. leden 2025 Autor Odesláno 19. leden 2025 před 22 minutami, Weri 605 napsal: Je tam na tom semaforu hlavní... Nj, je, ale na předchozí křížovatve Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.