sitler Odesláno 20. listopad 2023 Odesláno 20. listopad 2023 Asi bych se urednika zeptal, ktery presne zakon to rika a v jakem zneni. Asi by bylo ticho Citovat
dýzl Odesláno 20. listopad 2023 Odesláno 20. listopad 2023 Jsem téhož názoru , akorát bych se nehádal s daným úředníkem ale rovnou s jeho nadřízeným s tím že má neznalé podřízené. Citovat
Fruktis Odesláno 20. listopad 2023 Odesláno 20. listopad 2023 Mno já tam parkoviště s platnou parkovací kartou vidím na začátku ale je to teda googlestreet z roku 2011 nicméně být ouřadou, tak tam přemaluju to parkoviště do obráceného šikmého směru a píchnu tu ceduli opravdu na začátek, ne na bok, a na tom konci udělám točnu a hotovo dvacet...penizky sypte se Citovat
Medvěd Odesláno 21. listopad 2023 Odesláno 21. listopad 2023 (upraveno) Ještě k těm kárám. Když jsem před deseti lety nastupoval na současnou pozici řidiče VŠCHT, naznačoval mi můj nadřízený, že mi škola asi zaplatí rozšíření ŘP o E-čko, páč asi budu občas tahat velký vlek. Následně mi volal nějaký ing. a ptal se, kolik má max. váhu taženého přívěsu ten nový Transit. Když jsem mu řekl, že něco pod 2t, začal nadávat, že ON přece jasné požadoval aby pořídili auto, které utáhne jeho pojízdnou laboratoř s váhou 3300 kg, že takhle to bude muset zase tahat za svým autem. Když jsem jí pak viděl ha vlastní oči, byl jsem rád, že jsem z toho venku a učit se s tím jezdit nebudu muset (a hlavně se s tim motat po školních dvorcích a průjezdech - venku rovné za nosem už bych to nějak dal). Upraveno 21. listopad 2023 uživatelem Péťa Otočení obrázků Citovat
Pe.Tr Odesláno 21. listopad 2023 Odesláno 21. listopad 2023 (upraveno) to je spis uz na C+E ne? hlavne dneska bude max 1-2 nove auta ktere maji na kouli 3,5t Upraveno 21. listopad 2023 uživatelem Pe.Tr Citovat
Medvěd Odesláno 21. listopad 2023 Odesláno 21. listopad 2023 (upraveno) Pe.Tr No tahal to za Land Cruiserem, teď už laboratoř nějakou dobu stojí bez pohybu. K ŘP C-čko vlastním, ale propadl mi profesák a nějak netoužím si ho obnovovat Upraveno 21. listopad 2023 uživatelem Medvěd Citovat
Rikic339 Odesláno 21. listopad 2023 Odesláno 21. listopad 2023 Dle technických informací dnešní Land Cruiser utáhne už "jen" 3000kg, takže moc aut opravdu není čím to v dnešní době tahat.. Z hlavy mě napadá tak RAM a F150, s těma by to člověk utáhnul 2x a stoji to stejně jako ten LC Citovat
Charlie 607 Odesláno 21. listopad 2023 Odesláno 21. listopad 2023 3,5t na tažném stále ještě nějaká auta mají. Třeba Ford Ranger, Transit, Defender, VW Amarok, Iveco Daily, MB GLS, atd. Ale je to poslední dobou bída s váhama na tažném no. Citovat
Pe.Tr Odesláno 21. listopad 2023 Odesláno 21. listopad 2023 @Charlie 607 no u novych aut je to fakt minimum a za big love. Aktualne cekam z homologacniho na TL k taznemu na GLS tam by 3500kg byt melo , museli jsme ale krom silnejsi sahary ,vymenit i vodni chladic a dat vetsi hadice (vetsi prumer) na chlazeni prevodovky. ( dodatecna montaz poloautomatu 130 v dilech ) napr Vklassa(Vito) ma standardne 2t a pokud si z vyroby priplatis zesilene nosniky vzadu tak 2,5t Citovat
sitler Odesláno 21. listopad 2023 Odesláno 21. listopad 2023 (upraveno) Tak ono je to z části tím, že dost modelů, co měly 3,5t na kouli, byly na rámu a ne samonosné. A to se dneska moc nedělá. A proto s tím třeba US auta nemají problém - ty větší mák rámy pořád. Upraveno 21. listopad 2023 uživatelem sitler Citovat
Charlie 607 Odesláno 21. listopad 2023 Odesláno 21. listopad 2023 Ano, dneska je potřeba když se bere nový auto si vzít tažné rovnou z výroby, protože dodatečná montáž už může znamenat velký problémy, buď tam dají nižší váhu vleku,nebo se mění spousta dílů. US auta jsou celkově stavěný na jiný zatížení a pro evropu mají tu hmotnost vleku i hodně sníženou (na 3,5t), u nich to legálně tahá mnohem víc. Ale oni maj i ty vleky vymakanější. V evropě je dneska jediná možnost mechanická nájezdovka, akorát snad Bockmann má hydrauliku. Amíci maj elektromagnetické brzdy a ještě se dá z auta ovládat jejich účinek. Citovat
Péťa Odesláno 28. listopad 2023 Odesláno 28. listopad 2023 https://www.novinky.cz/clanek/auto-kviz-zbrusu-nove-otazky-ktere-se-chystaji-do-autoskol-budete-uspesni-40452171 pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. listopad 2023 Autor Odesláno 28. listopad 2023 Jsem na tom stejně pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 28. listopad 2023 Odesláno 28. listopad 2023 Tak to jsme tři Radek Hurvajz a Péťa ohodnotil 2 Citovat
radim.1008 Odesláno 28. listopad 2023 Odesláno 28. listopad 2023 Ach ta vzdálenost od cyklounů. Citovat
Rikic339 Odesláno 28. listopad 2023 Odesláno 28. listopad 2023 Taky plný počet, ale otázka dva - řidič nedal blinkr Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 28. listopad 2023 Odesláno 28. listopad 2023 Taky jsem marně hledal odpověď, že řidič nedal blinkr. A ona tam nebyla Pak jsem si ale uvědomil, že je obecně zakázáno používat blinkry, jen já o tom nevím. Alespoň podle toho, jak to na silnicích pozoruji. Pepito, radim.1008, ozzy56 a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Medvěd Odesláno 28. listopad 2023 Odesláno 28. listopad 2023 (upraveno) Tak jsem testnul mládě - dal to za 10/10 a nebudete mi věřit, ale problém s blinkrama řešil i on zatímco já si toho v době, kdy jsem test vyplňoval já, vůbec nevšiml. Na bezpečný odstup si ve videu změřil, že je to auto v 3s odstupu. Jediný, kde si nebyl jistej a postupoval intuitivně byla výše trestu za jízdu bez mentora. Jo a taky zaváhal u tý brzdicí Fóbie v prostředním pruhu, kterou by asi objel a na místě jejího řidiče by měl tendenci přejet do levýho pruhu tak jako to vidí u mě, ale v zrcátku viděl blížící se auta a tak nakonec zvolil správnou odpověď Upraveno 28. listopad 2023 uživatelem Medvěd Pepito ohodnotil 1 Citovat
Weri 605 Odesláno 28. listopad 2023 Odesláno 28. listopad 2023 10/10 já na ty videootázky ani nekoukala.. , sem tak odhadla.. , ale k jednomu videu sou třeba i tři otázky, tak možná ten blinkr patří jinam.. Jinak dobrý, že sou tu samý desítky.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.