Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Autoškolské okénko, aneb na stará kolena je stále co se učit :)

Recommended Posts

Odesláno

Mno já tam parkoviště s platnou parkovací kartou vidím na začátku :P ale je to teda googlestreet z roku 2011 :D 

nicméně být ouřadou, tak tam přemaluju to parkoviště do obráceného šikmého směru a píchnu tu ceduli opravdu na začátek, ne na bok, a na tom konci udělám točnu a hotovo dvacet...penizky sypte se :D 

image.thumb.png.aa293704f23aafe6f08f8c71a9741623.png

Odesláno (upraveno)

Ještě k těm kárám.

Když jsem před deseti lety nastupoval na současnou pozici řidiče VŠCHT, naznačoval mi můj nadřízený, že mi škola asi zaplatí rozšíření ŘP o E-čko, páč asi budu občas tahat velký vlek. Následně mi volal nějaký ing. a ptal se, kolik má max. váhu taženého přívěsu ten nový Transit. Když jsem mu řekl, že něco pod 2t, začal nadávat, že ON přece jasné požadoval aby pořídili auto, které utáhne jeho pojízdnou laboratoř s váhou 3300 kg, že takhle to bude muset zase tahat za svým autem. Když jsem jí pak viděl ha vlastní oči, byl jsem rád, že jsem z toho venku a učit se s tím jezdit nebudu muset (a hlavně se s tim motat po školních dvorcích a průjezdech - venku rovné za nosem už bych to nějak dal).

vozik1.jpg

vozik2.jpg

Upraveno uživatelem Péťa
Otočení obrázků
Odesláno (upraveno)

Pe.Tr No tahal to za Land Cruiserem, teď už laboratoř nějakou dobu stojí bez pohybu. 

K ŘP C-čko vlastním, ale propadl mi profesák a nějak netoužím si ho obnovovat 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Dle technických informací dnešní Land Cruiser utáhne už "jen" 3000kg, takže moc aut opravdu není čím to v dnešní době tahat.. Z hlavy mě napadá tak RAM a F150, s těma by to člověk utáhnul 2x a stoji to stejně jako ten LC :D

Odesláno

@Charlie 607 no u novych aut je to fakt minimum a za big love. Aktualne cekam z homologacniho na TL k taznemu na GLS tam by 3500kg byt melo , museli jsme ale krom silnejsi sahary ,vymenit i vodni chladic a dat vetsi hadice (vetsi prumer) na chlazeni prevodovky. ( dodatecna montaz poloautomatu 130 v dilech 🙈

napr Vklassa(Vito) ma standardne 2t a pokud si z vyroby priplatis zesilene nosniky vzadu tak 2,5t   

Odesláno (upraveno)

Tak ono je to z části tím, že dost modelů, co měly 3,5t na kouli, byly na rámu a ne samonosné. A to se dneska moc nedělá.

A proto s tím třeba US auta nemají problém - ty větší mák rámy pořád.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

Ano, dneska je potřeba když se bere nový auto si vzít tažné rovnou z výroby, protože dodatečná montáž už může znamenat velký problémy, buď tam dají nižší váhu vleku,nebo se mění spousta dílů. 

US auta jsou celkově stavěný na jiný zatížení a pro evropu mají tu hmotnost vleku i hodně sníženou (na 3,5t), u nich to legálně tahá mnohem víc. Ale oni maj i ty vleky vymakanější. V evropě je dneska jediná možnost mechanická nájezdovka, akorát snad Bockmann má hydrauliku. Amíci maj elektromagnetické brzdy a ještě se dá z auta ovládat jejich účinek.  

Odesláno (upraveno)

Tak jsem testnul mládě - dal to za 10/10 a nebudete mi věřit, ale problém s blinkrama řešil i on zatímco já si toho v době, kdy jsem test vyplňoval já, vůbec nevšiml. Na bezpečný odstup si ve videu změřil, že je to auto v 3s odstupu. Jediný, kde si nebyl jistej a postupoval intuitivně byla výše trestu za jízdu bez mentora.

Jo a taky zaváhal u tý brzdicí Fóbie v prostředním pruhu, kterou by asi objel a na místě jejího řidiče by měl tendenci přejet do levýho pruhu tak jako to vidí u mě, ale v zrcátku viděl blížící se auta a tak nakonec zvolil správnou odpověď 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

10/10 já na ty videootázky ani nekoukala.. 🙈, sem tak odhadla.. 😂, ale k jednomu videu sou třeba i tři otázky, tak možná ten blinkr patří jinam.. 😉

Jinak dobrý, že sou tu samý desítky.. 👍😎

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...