Zabak22 Odesláno 7. říjen 2024 Odesláno 7. říjen 2024 Neviem no,mam 1.5hdi v 308 P5 auto má 110tisíc km reťaz nepočuť len tečie z veka takže to budú meniť,ale stále neviem kto to bude platiť :DD před 6 hodinami, ozzy56 napsal: o benzínu nemá smysl hovořit Prečo ? Počuj som že 1.6puretech je skvelý motor a dokáže 250tisíc km bez problému. Citovat
ChouLu Odesláno 7. říjen 2024 Odesláno 7. říjen 2024 1.6PT v poslední generaci není špatný motor, ale 250t od něj nečekej určitě.. ať už kvuli spotřebě oleje, ovalitě válců či minimálně dvou sad rozvodů Citovat
Péťa Odesláno 7. říjen 2024 Odesláno 7. říjen 2024 před 36 minutami, ChouLu napsal: ale 250t od něj nečekej určitě tvl, já se picnu. To je doba... VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 7. říjen 2024 Odesláno 7. říjen 2024 Bohužel tento přístup se rozvinul ve všech odvětvích. Máme ku příkladu na tahačích vadné převodovky, servisní interval oleje 10000mth ale většinou nedají ani 3k... Všichni to vědí, ale oficiální informace je taková, že se to má měnit až když se převodovka úplně rozsype, a pokud nemá zákazník fullservis, hradí ji sám (250k). Už to tak běží pár let a zatím se vozíky dělají stále se stejnou převodovkou. Dochází k nedostatečnému mazání vrchního ložiska, to se okouše a způsobí destrukci spodního převodového soukolí. Opravit se to nedá, díly nejdou sehnat. Na jednu stranu mě moje 307 krká, na druhou stranu, se 750k na hrbu se můžu jen tiše smát Hafity a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 7. říjen 2024 Odesláno 7. říjen 2024 @VojtouNerCZ ...mel jsem v zivote uz spoustu aut a v podstate skoro u kazde znacky jsem si aspon jednou nabehl a delal jim beta-testera za svoje prachy. Napriklad kdysi davno nova Opel Astra kombi 1.7 DTI , kde praskaly hlavy... pak namatkou Ford .. zatimco 2jkovej Focus vejco s motorem ZETEC, 6q manual mi jezdit jak z praku a za 3 roky jsem na nem natocil 160 tisic km bez jedine chybicky ... tak u Galaxy jsem na prevodovkach PowerShift prodelal gate... ..nebo Alfa - paradni vykonne auto, ale na nasich cestach to chtelo generalku podvozku pomalu 2x rocne, Selenia olej a jeste partu vlastnich schopnych mechaniku - fachmanu, aby se to udrzelo v provozu..... Citovat
stork982 Odesláno 7. říjen 2024 Odesláno 7. říjen 2024 (upraveno) Já měl Mazdu a Subaru a u těchto aut jsem měnil jen olej a filtry. Každá značka má něco, ale já se vrátím k Japoncům ty maj spolehlivost prokázanou a Peugeot už nikdy, ne za to, že mají konstrukční vadu, ale za ten přístup a reklamu jim budu dělat všude jak to jen půjde. Já si jako nekupuju auto za 750 tisíc abych je pak prosil, aby mi dali 8 mm řetízky nebo si to ještě platil sám tu opravu. Upraveno 7. říjen 2024 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! dýzl, Radek Hurvajz, BubakGS a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. říjen 2024 Odesláno 7. říjen 2024 (upraveno) před 2 hodinami, Péťa napsal: tvl, já se picnu. To je doba... přitom před cca 25 lety běžně motory natočily 250 tisíc KM jen s výměnou filtrů a oleje, myslím diesel jinak Japonec je už taky provázaný s kdekým, viz Toyota-PSA atd., ale asi na tom rčení Japonec nakonec cosik bude , anebo Číňan nakonec ?? Upraveno 7. říjen 2024 uživatelem ozzy56 Citovat
BubakGS Odesláno 7. říjen 2024 Odesláno 7. říjen 2024 (upraveno) @stork982 ...mno... s temi japonci uz to taky neni uplne pravda. Kamos si letos koupil CX5-tku po prvnim majiteli, 120 tisic km... uz ale po zaruce, full-servis v autorizaku.... ..ted daval 130 tycek za generalku motoru..... ..no a u japek nic podobneho Rifteru nemaji. Treba Nissan NV/Evalia jsen zkousel a je to maly, mizerne vybaveny, drahy a s mizernymi motory, mno, a amerika SUV jako LandCruiser/Sequoia je pro me do mesta dost na prd... ..a Sienna se tu taky neprodava (a je mensi nez long Rifter)... Upraveno 7. říjen 2024 uživatelem BubakGS Citovat
stork982 Odesláno 7. říjen 2024 Odesláno 7. říjen 2024 Z 1000 Mazd se mi porouchá 10. z 1000 Peugeotu nebo Volksvagnů se jich porouchá 100 takže asi tak. Citovat
MJSytic Odesláno 7. říjen 2024 Odesláno 7. říjen 2024 Teda mít auto, kde měním jen olej a filtry, to by mě nebavilo. To už si můžu rovnou pořídit služební a nestarat se o nic BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Zabak22 Odesláno 7. říjen 2024 Odesláno 7. říjen 2024 Před hodinou, stork982 napsal: Z 1000 Mazd se mi porouchá 10. Áno,prvá zima a už je vybavené Milan+ ohodnotil 1 Citovat
stork982 Odesláno 7. říjen 2024 Odesláno 7. říjen 2024 (upraveno) To určitě vtipálci, možná tak s vašima Stellantisama Upraveno 7. říjen 2024 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! pavelu96 a toru ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 7. říjen 2024 Odesláno 7. říjen 2024 před 5 hodinami, BubakGS napsal: @stork982 ...mno... s temi japonci uz to taky neni uplne pravda. Kamos si letos koupil CX5-tku po prvnim majiteli, 120 tisic km... uz ale po zaruce, full-servis v autorizaku.... ..ted daval 130 tycek za generalku motoru..... ..no a u japek nic podobneho Rifteru nemaji. Treba Nissan NV/Evalia jsen zkousel a je to maly, mizerne vybaveny, drahy a s mizernymi motory, mno, a amerika SUV jako LandCruiser/Sequoia je pro me do mesta dost na prd... ..a Sienna se tu taky neprodava (a je mensi nez long Rifter)... Koupil asi naftu,že? před 2 hodinami, MJSytic napsal: Teda mít auto, kde měním jen olej a filtry, to by mě nebavilo. To už si můžu rovnou pořídit služební a nestarat se o nic Ty to jen pucuješ a nejezdiš BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Koča Odesláno 7. říjen 2024 Odesláno 7. říjen 2024 Jak to tak čtu tak to víko teče snad každému. Pořídil jsem 308 1.5hdi a taky to prolíná. Je nějaká šance že to Peugeot opraví na záruku? Citovat
Zabak22 Odesláno 7. říjen 2024 Odesláno 7. říjen 2024 Mám nové auto, ktoré je ešte v záruke, tak uvidím, ako to dopadne. Vedia o tom už dlhšie. Najprv si mysleli, že tam je 7 mm reťaz, ale potom zistili, že to tak neni.Povedali, že to robiť nebudú, ale nakoniec som to od nich vymámil. Veď ja som to veko nesilikónoval. :DD Citovat
dudyno Odesláno 19. říjen 2024 Odesláno 19. říjen 2024 (upraveno) Ahojte. Mam tento motor 96 KW 2022, posledne 2 vymeny oleja 5w30 RCP. Pri starte (cca 1 z 10 startov) sa ozve akoby zasvistanie alebo slabe zarapkanie (cca 3 sekundy) inac je motor tichy. Je to ten prejav, ktory signalizuje mozny problem s retazou? Podla tvaru odliatku nad vackami mam 7 mm (k cislu sa neviem dostat). Dik Upraveno 19. říjen 2024 uživatelem dudyno Citovat
juraj.jurej Odesláno 28. říjen 2024 Odesláno 28. říjen 2024 (upraveno) Výmena komplet rozvodov (pumpa) + prestavba na 8mm reťaz cena 1300 eur súkromne. Čakacia doba na oriinal ND cca.. 1 mesiac. 308 II r.v. 2021 najazd 150 000km. Olej 5W30. Dúfam, že už s rozvodmi mám pokoj. Upraveno 28. říjen 2024 uživatelem juraj.jurej stefistefi a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Jeet14 Odesláno 30. říjen 2024 Odesláno 30. říjen 2024 Kde si objednával prosím ťa všetky diely? Citovat
juraj.jurej Odesláno 7. listopad 2024 Odesláno 7. listopad 2024 (upraveno) FRANCE-TECH Nitra s.r.o. Upraveno 7. listopad 2024 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.