Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny kolegy.

Vlastním krátce 2008 ALLURE PACK 1.2 PureTech 130 S&S EAT8  a mám dotaz ke svícení zadních světel během denního svícení. Všiml jsem si, že u jiné 2008 zadní světla nesvítí. Je to ve výbavě? Díky za reakci, Radek 

Odesláno

Vítej zde. Ale myslím že jedno vlákno k jednomu dotazu stačí takže to Tvoje druhé nahlásím aby bylo smazáno.  Poprosím aby jsi si pečlivě přečetl pravidla a snažil se je dodržovat.  Je neděle o prázdninách spousty lidí je na dovolené nebo jen drží " rádiový klid " odpovědi na svoji otázku se dočkáš ale nemá smysl se ptát po 40 minutách znovuzaložením dalšího vlákna. Děkuji za pochopení. 

Odesláno
před 55 minutami, Arko napsal:

Zdravím všechny kolegy.

Vlastním krátce 2008 ALLURE PACK 1.2 PureTech 130 S&S EAT8  a mám dotaz ke svícení zadních světel během denního svícení. Všiml jsem si, že u jiné 2008 zadní světla nesvítí. Je to ve výbavě? Díky za reakci, Radek 

Mám 2008 ALLURE PACK 1.2 PureTech 130 S&S r.v. 2019 a zadní světla mi svítí.

Odesláno

Novější modely mají nastavené "denní" i v zadu. Nová 508 (možná už i jiné modely) umí dokonce měnit i intenzitu světla podle okolního svitu tak, aby to "nepálilo" do očí, když je pod mrakem apod. Podmínkou je samozřejmě výbava v podobě světelného senzoru (automatických světel). Někde jsem četl, že se ten způsob svícení dá nastavit přes DIAG, ale osobně jsem to neviděl, tak bych nerad někoho tahal za fusekli :nevim

Viděl jsem ale pokusy některých, co si to nastavili na autech (např. stará 508), aby jim to svítilo i v zadu a svítí to v podstatě "jako parkovačky". Vzadu sice OK, ale vpředu bludičky :roll

Odesláno

Některý auta by potřebovali svítit i vzadu. Několikrát se mi stalo, že jsem při průjezdu třeba v přítmí lesa skoro přehlídnul auto tmavé barvy přede mnou.

Odesláno

u staršího modelu 2008 je to tak, že při zapnutí světel na "auto" svítí i zadek. pokud jsou světla v poloze "o" ta svítí jen denní svícení vepředu.

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Podle nových pravidel EU budou muset svítit i zadní svítilny s denním svícením. Máto nastaveno jak PSA  ,SEAT a jiní. Snad VW zatím nemá žádný model se zadním denním svícením. 

K otázce. Nejde vypnout zadní svícení. Svítí pořád.

Upraveno uživatelem lexxlutor
  • O 3 týdny později...
Odesláno

zatím u všech aut mi to šlo nastavit přes diagnostiku (ve značkovém servisu). Vždy to chci aby denní jen předek. O svícení nejen vzadu se mi stará automatika. Zadní světla na denní svítit nemusí, ale hlavní důvod proč vypínám je životnost. U 5008 jsou led a postupně na autech je vidět, že navěky to není a ta světla levná nejsou. Teď u Zafiry mám žárovky, takže je to sice levný, ale zase při výměně se musí světlo demontovat a vždy je riziko ulomení nějakého cvakátka apod.

Nastavit mi to zatím šlo u každé značky co v rodině máme.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Mám 2008 active pack z roku 2021 a zadní světla s denním svícením svítí automaticky. U 208 active z roku 2018 zadní světla nesvítí s denním svícení. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...