Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ferryho 206 1,4HDi X-design - nové přední světlomety a STK na další dva roky

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, Ferry napsal:

Konecne napevno zadratovanej VAN-CAN prevodnik do auta a finalne zprovozneno RD45 s C-displejem, mikrofonem handsfree a USB portem pro flashdisk. Ted uz jen dilema, jaky styl zobrazeni zvolit :myslim :)

Za mě rozhodně to co máš na fotce 1 a 3. Ladí to s kilometrovníkem na budíkách. ;)

Jinak dobrá práce. :super

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno (upraveno)

On ten displej jr samostatná jednotka, která funguje i bez rádia. A i tento by měl převodník zvládnout, a rd4 taky. V podstatě to umí krmit i rneg. Podporuje jak 12 tak 6 pin displeje, i matrix

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Akorat ten barevnej uz mi do 206 tolik nesedi a funkcne by asi taky nic navic neprinesl.

Jak psal DaveK, takhle to ladi s budikama a je to dobry :)

Odesláno
před 11 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

On ten displej jr samostatná jednotka, která funguje i bez rádia. A i tento by měl převodník zvládnout, a rd4 taky. V podstatě to umí krmit i rneg. Podporuje jak 12 tak 6 pin displeje, i matrix

Skúšal niekto aj novšie rádia ? Smeg,Nac myslím že by boli lepši z užívateľského hľadiska (carplay,androidauto) 

Odesláno (upraveno)

@Zabak22 Na NAC to má taky.Má tam i kompatibilitu. Asi by to šlo i nějak kombinovat se staršími PSA vozy s VAN, převádět VAN na CAN a pak tím krmit tohle a dál NAC. Ale to by bylo nejspíš složitější. Majitelé "novějších" PSA vozů s CAN to ale využít mohou :) 
https://github.com/morcibacsi/PSACANBridge

Odesláno

no já to beru tak, že udělat tu mechanickou není až takový problém, ale vyznat se i v tom zbytku, hlavně v elektronice--to chce už fištrona , no a komu čest, tomu čest  :super

Odesláno

přes víkend ještě jedna drobnost, odrezení palivové pumpy pro webasto. Bylo videt, ze na podvozku darcovske C5 uz ledasco zazila, tak aby jeste nejaky cas vydrzela. Obrouseni, odrezeni, dvojita vrstva 2K PUR zakladovky a vrchni barva + novy stitek.

WhatsApp Image 2024-01-15 at 11.07.48.jpeg

WhatsApp Image 2024-01-12 at 16.36.50.jpeg

WhatsApp Image 2024-01-15 at 11.03.23.jpeg

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

dneska dorazilo 25kg radosti z Autohifi :) I trochu na popud prispevku @Pe.Tr v jeho vlakne jsem objednal material a jsem zvedav, jak se to odhlucneni projevi na zvuku a jestli nebudu muset udelat cip motoru, aby to uvezl :D . V planu jsou dvere + kapsy pod tapecama u zadnich sedacek a boky s podlahou v kufru a nad nadrzi, odtud jde pocitove nejvice hluku od silnice.

WhatsApp Image 2024-01-30 at 09.28.58.jpeg

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno (upraveno)

Je to hodně znát. V 307 mám na podlaze, předních podbězích a v předních dveřích asi 50kg materiálu (antihluková, antivibrační a akustická pěna), a je to sakra rozdíl. Kufr jsem zatím neudělal ale jak říkáš, to je nejhorší místo hluku. Nějak jsem podcenil množství. Sw je přecejen větší. Hodně udělá i kapota. Jinak jestli na to nemáš ten kovový váleček, tak to chce aspoň něco podobného, jinak to pořádně nedrží.

Jo, ještě přední tapce jsem dělal akustickou pěnou :)

Odesláno (upraveno)

Tak to se tesim. Jj, valecek jsem poridil a rukavice proti prořezu :)

Kapotu mozna udelam taky, sice vstriky uz dost ztichly, kdyz jsem je prohnal TEC2000 a trochu ten motor utahany po stare dame rozjezdil, ale verim, ze to pomoct taky muze. Ale kapotu mam pripravenou jinou, ktera nejdriv pujde do laku spolu s XS blatniky a naraznikem :D

• O 8 měsíců později...
Odesláno

tak včera po práci rychlá výměna zadní bubnové nápravy za kotoučovou. Tři hoďky práce v jednom člověku. Bubnovka z dárcovského auta, kterou jsem před dvěma lety dával, sice neměla zas tak moc najeto, ale klasicky lehla na ložiscích ramen. Poslední týden se s tím už nedalo jezdit. Auto plavalo na silnici a zadek uhýbal tam, kam se zrovna které kolo naklopilo. Další náprava je taky z dárcovského auta, podle toho, co jsem na ní našel byla repasovaná někdy v roce 2017, tak uvidíme, kolik vydrží. Původně jsem ji měl v plánu před nahozením na auto repasovat, ale při demontáži se ukázalo, že je OK a akutní situace si vyžádala vrazit ji tam tak, jak byla. Samozřejmě šly i nové brzdy a teď už zbývá jenom natahat kabeláž systému ESP, vyměnit ABS blok za ten kombinovaný ABS+ESP a dát jiný brzdový válec s čidlem tlaku brzdové kapaliny. COM už jsem kroužkem snímače natočení volantu osadil dříve, tak snad bude vše fungovat :)

1729235159582.jpg

1729235641643.jpg

1729235659704.jpg

1729235159573.jpg

• Ferry changed the title to Ferryho 206 1,4HDi X-design - výměna zadní nápravy - buben za kotouč
  • O 2 týdny později...
Odesláno

konečně mi vyšel taky jeden volnej víkend, kdy jsem naprosto nic nemusel a měl jsem ho jen pro sebe. Pustil jsem se teda do toho webasta, co celej rok leželo připravený v krabici, neboť loni na něj samozřejmě v zimě už nakonec nebyl čas. V sobotu po O jsem začal mechanickou částí, tedy nějak ho uchytit ke kastli. Nakonec vyšlo velmi pěkně do přední části levého podběhu pěkně pod nosník a s využitím původního držáku ze 407 a pár kousků pásovin se ho podařilo hezky uchytit. V neděli přišlo na řadu napojení hadic do chladicího okruhu, což se povedlo vcelku v pohodě, opět s využitím origo hadic ze 407. Vyskytla se jen malá netěsnost vlivem mojí nepozornosti při montáži nátrubků na tělo webasta, ale naštěstí stačilo jen lépe usadit nátrubek a správně dotáhnout klemu. No a v pondělí jsem se pustil do elektriky. Tam jsem si trošku popřemýšlel nad schématy a nakonec to vyšlo uplně skvěle. Využil jsem origo krabičky, ve který jsou relátka pro elektrickej příhřev vody, které ovládá ECU. V téhle krabičce byly dvě volné pozice pro pojistky a jedna pozice pro relé, má silný přívod přímo od plus pólu baterie, no naprosto perfektní pro webasto. Stačilo z dárcovské kabeláže z jiné 206 vymotat pár drátů s vhodnými kontakty pro osazení do pojistkových a relátkových patic a zamotat je do stávajícího kabelového svazku, takže není vůbec poznat, že je něco dodělávanýho :) . V kabeláži od alarmu, kterou jsem taky dodělával a prochází motorovou přepážkou, byly tři volné náhradní dráty, které jsem využil na přípojení programovacích hodin webasta a dálkového ovládání Telestart. Teď už jen zbývá natáhnout na podvozku palivové vedení dozadu k nádrži a tam připojit na již připravenej výstup nafty. To si možná nechám až na zvedák, abych se pod autem nemusel válet na zemi :)

WhatsApp Image 2024-10-26 at 17.51.29 (1).jpeg

WhatsApp Image 2024-10-26 at 17.51.29 (3).jpeg

WhatsApp Image 2024-10-26 at 17.51.29.jpeg

WhatsApp Image 2024-10-28 at 18.02.30.jpeg

WhatsApp Image 2024-10-28 at 18.02.31.jpeg

• Ferry changed the title to Ferryho 206 1,4HDi X-design - konečně topí nezávisle s Webastem
  • Ferry changed the title to Ferryho 206 1,4HDi X-design - nekonečný příběh - zadní náprava
Odesláno (upraveno)

tak výměna zadní nápravy za jetou, která byla z auta dotaženého z německa, nejspíš polský repas, se ukázala jako ne uplně šťastný krok. Už přes měsíc jsem opět pociťoval plavání zadku a na kluzké silnici mělo auto dokonce dosti silné tendence jet bokem dveřma napřed. Gradovalo to minulý víkend, kdy na cestě z Vysočiny domů do Přibrami začlo od rychlosti 60km/h výše velmi silně vibrovat celý auto, že bylo fakt za trest dojet s tím domů a následující den ještě do práce. Takže opět repas. Nejprve přípravy v minulých dnech v podobě přelisování čepů a silentbloků na trubce z rozebrané nápravy demontované na podzim (to jsem nechal udělat Tomášovi Cihlářovi v Příbrami, kterej se repasem náprav zabývá a má k tomu vybavení) a vytočení si přípravku na lisování nových ložisek do ramen. Dneska odpo se po práci pustím do výměny, tak snad všechno dopadne :)

WhatsApp Image 2025-03-20 at 08.32.56.jpeg

WhatsApp Image 2025-03-20 at 08.34.31.jpeg

WhatsApp Image 2025-03-20 at 13.46.17.jpeg

WhatsApp Image 2025-03-20 at 13.46.18.jpeg

Odesláno (upraveno)

takze shrnuti vcerejska. Zacal jsem asi ve tri odpo a skoncil v pul dvanacty v noci 😛 . Docela s tim bylo srani. Hlavne teda rozborka stare napravy a cisteni a priprava ramen na nova loziska. Vzhledem k tomu, ze jak jsem psal, naprava uz byla po drivejsi repasi, tak ramena byly vysoustruzeny a vlozkovany. Tzn, ze nebyly uplne stejny rozmery a musel jsem jeste trochu stocit pripravek na lisovani lozisek. Pak se mi taky podarilo jednu vlozku vyklepnout i se starym loziskem a i s nim jsem ji vyhodil do srotu :) , takze pak hledani v noci v kontejneru a vyndavani krouzku stareho loziska (nakonec s pomoci vyvareni toho loziskoveho krouzku zevnitr CO2 svareckou). Na demontaz torznich tyci jsem pouzil jednak svuj zbrusu novy hydraulicky stahovak, coz teda musim rict super vec, ale ne ke vsem tycim se dalo se stahovakem dostat a na ty jsem si vyrobil vyrazec z kusu kulatiny a sroubku. S nahratim plamenem uz to pak slo vyklepat pomerne snadno. Sestaveni uz pak slo rychle, podarilo se mi dat obe strany stejne vysoko na prvni pokus a auto jede zase krasne, jako po kolejich.

WhatsApp Image 2025-03-20 at 16.42.35.jpeg

WhatsApp Image 2025-03-20 at 18.41.04.jpeg

WhatsApp Image 2025-03-20 at 18.42.07.jpeg

WhatsApp Image 2025-03-20 at 18.45.44.jpeg

WhatsApp Image 2025-03-21 at 09.58.45.jpeg

Odesláno

jinak jeste ukazka polskeho repasu po 8 letech. Nevim, kolik ta naprava najela predtim, kdyz jsem ji daval na auto, tak fakt byla pocitove i subjektivne v poradku a bez vuli, ale najel jsem jen 4000km a vysypala se timhle zpousobem, takze nacnuta hotl uz musela byt dyl.

WhatsApp Image 2025-03-20 at 16.48.39(1).jpeg

WhatsApp Image 2025-03-20 at 16.48.40.jpeg

WhatsApp Image 2025-03-20 at 16.48.41.jpeg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...