Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ferryho 206 1,4HDi X-design - nové přední světlomety a STK na další dva roky

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Koukám jsi vytunil konektor na připojeníá V2C k palubní síti. Ten mě tam docela krkal, měl jsem koupený ten, co tam má původně být, ale furt se to mlelo, vypadávalo... Tak jsem to nakonec napájel :D Šla ti flashnout nejnovější verze bez obtíží? Pár verzí zpátky mi to buď nešlo, nebo když se flash povedl, tak se nespustil displej. Jedu teď na nějaký starší ale ta má nějakou chybku, že se jednou začas za jízdy rádio i displej vypne a zapne (asi na 2 sekundy). Není to nic zásadního, ale radši bych se toho zbavil.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno
před 22 hodinami, Pe.Tr napsal:

začínám mit pocit ,že to hraješ na zpětný odkup Peugeotu po ujetí 1mio 😁 

Edit, tvl to je 206 🤣 ja myslel ze 406. ty mas evidentne free casu. nechces se stavit na nedodelky ? 😁😁😁

S tim casem nevim nevim. Dnes jsem po roce a dvou mesicich nalepil ve 206 konecne zpet stropnici :D Zitra jedu na STK, tak uz nebylo zbyti. No a jeste teda to JBL u me a u Sytice, webasto v krabici s napisem 206 taky porad ceka na namontovani do auta a venku uz pomalu snih ... 806 bude potreba vyvarit prahy a spodek, pac ji taky ceka v lednu STK, no je toho habakuk.

Odesláno (upraveno)

@VojtouNerCZ No zatim jsem flashnul jen tu verzi, jak jsi mi onehda poslal a tu nejnovejsi jeste nezkousel. Dneska jsem pred nalepenim stropnice natahnul jinej antenni kabel s Fakra konektorem, abych nemusel shanet redukci a dvojlinku k mikrofonu handsfree a pristi tyden uz snad rozjedu radio s displejem trvale, tak uvidim, jak bude dlouhodobeji slapat, pak bych kdyztak resil novejsi verzi. Jo, ten konektor jsem vypajel z rozebranyho A displeje a pujde tak pekne pripojit puvodni protikus v aute. Pouzil jsem v nem volne pozice, tam doplnim piny pro dva dratky pro vystup CAN bus, co pujdou do RD45 a noveho displeje a vytahnu z toho i napajeni +/- pro novy displej, tak to bude pekne plug and play :)

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno

takze emise i STK dobry, kourivost 0,21 (0,25 dovolena), tak priste asi jeste pred merenim vic protahnout ve vyssich otackach 😛 Na STK 2 lehke - povrchova koroze kabiny ( tak to neni zadne tajemstvi, prahy teprve cekaji na udelani ) a jedna nahodne vylosovana zavada - opotrebeni prevodu parkovaci brzdy nebo zapadkoveho mechanismu, coz teda nepozoruju, ze by se rucka nejak sekala nebo malo cvakala, takze pocitam, ze jen zavada na oko, aby se neco u 19letyho auta naslo :) Na dva roky zas pokoj.

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Podarilo se mi nahodou ziskat z jednoho vraku kryt ECU, kravinka, ale udela radost :) A dalsi radost se povedla s druhou sadou Ouraganu, ktera bude na zimu misto nakopanych a zrezlych plechacu. Komplet s peknyma Polariskama 5 i se sroubama za dvojku, par km od baraku, to se nedalo odolat :)

WhatsApp Image 2023-10-31 at 09.28.22.jpeg

WhatsApp Image 2023-10-31 at 15.29.20.jpeg

WhatsApp Image 2023-10-31 at 14.45.07.jpeg

• O 4 týdny později...
Odesláno

sehnan dalsi kousek plastu pro radost - tentokrat stropni svetylko s origo uchycenim a mrizkou mikrofonu handsfree z nejvyssi verze 206, ktere mely autoradio RT3 s telefonem a navigaci :) Jako bonus obsahuje i svetylko pro cteni map.

WhatsApp Image 2023-11-27 at 13.10.55.jpeg

• O 1 měsíc později...
Odesláno

A letos posledni vec - svagr vybalil 3D tiskarnu, takze mi vytisknul stit C-displeje, kterej jsem si namodeloval v CADu. Jeste bude chtit udelat povrchova uprava, nejake to prekitovani a striknuti sprejem, ale tvar se povedlo trefit na prvni pokus :)

IMG-20231231-WA0009.jpg

IMG-20231231-WA0008.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

v rámci příprav montáže webasta jsem upravil sací koš s palivoměrem, původem ze 407 1,6HDi, který má třetí přípojku. Původně byla osazena ventilkem a sloužila pro aditivaci Eolysu pro FAP. Lehkou úpravou spočívající v odstranění ventilku a nastavení přípojky kouskem PUR palivové trubičky až na dno sacího koše jsem ho předělal na nasávání nafty do hadičky k palivové pumpě webasta. Palivovou hadičku jsem sehnal taktéž origo ze 407, takže stačí jen nasunout na přípojku a natáhnout dopředu k webastu. Koš už je osazen na autě - ověřil jsem hodnoty a rozsah potenciometru palivoměru a u 407 jsou stejné jako u 206, takže i stejně měří a stejně ukazují budíky. Přípojka prozatím zaslepena a zkusmo jsem poměřil v předním podběhu, zda půjde využít i origo držák bufíku ze 407, což s drobnými úpravami (nastavením několika úhelníčků) půjde taky. Teď už jen vyšetřit trochu času po práci a vše namontovat :)

20240107_164016.jpg

20240110_135931_(1).jpg

20240109_150055.jpg

• Ferry changed the title to Ferryho 206 1,4HDi X-design - montáž webasta - jak jinak, než v největších mrazech :)
Odesláno

rozumim, jak to myslis, ale toho se nebojim. Jednak s tim autem jezdim vlastne jen ja a nedojizdim nadrz do mrte a kdyby jo, tak budu vedet, ze radsi nezapinat bufik, druhak treba oficialni montazni postup od Webasta pro 206 1,4 HDi motor uvadi napojeni paliva T-kusem az primo na hadicce, co vede smerem k filtru a vysokotlakemu cerpadlu, dokonce ani ne na zpatecce. To kdyz uz, tak bych se bal spis u tehle varianty, ze treba nejak padne nafta. Kazdopadne kos ma ventil uplne na dne, kterym tam nateka nafta samotizi, tak by k zadnym problemum nemelo dojit

Odesláno

Podlaha drzi, ta kriticka mista jsem jeste po laku nastrikal vrstvou vosku a co jsem zbezne prohlizel, tak nikde nic neleze. Ale tak je to zatim rok a neco, co jsem to delal. Na Focusu jsem to delal stejnym postupem a tam uz by se mozna trosku sem tam nekde neco naslo po trech zimach, ale spis na tech hodne exponovanych mistech, kde to fakt dostava kaminkama a kde se tomu pri nejlepsi vuli neda zabranit.

Zakladem je pri ty praci dostat se co nejvic na cistej kov. Zadnej odrezovac nebo stabilizator rzi neni zazracnej a cim cistejsi kov je, tim lepe. Dulezity je pak dobra prilnavost prvni vrstvy a tu udelat dvouslozkovou barvou, bud epoxid nebo aspon ten PUR. Vse ostatni uz je jen doplnek, asi uzitecnejsi, nez nejaky gumoasfalty, ktery je treba stejne navrch uzavrit nejakou dalsi vrstvou, jsou spis vosky, ktere zatecou fakt vsude a nevyschnou a nepopraskaj a ty pak po nejakym case obnovovat

Odesláno

Konecne napevno zadratovanej VAN-CAN prevodnik do auta a finalne zprovozneno RD45 s C-displejem, mikrofonem handsfree a USB portem pro flashdisk. Ted uz jen dilema, jaky styl zobrazeni zvolit :myslim :)

IMG-20240114-WA0002.jpeg

IMG-20240114-WA0004.jpg

IMG-20240114-WA0005.jpg

Odesláno

Tak to nevim, zda by rd45 zvladlo takovej displej nakrmit :) Ale pokud mi ho nekdo pujci na vyzkouseni, muzu to prubnout :)

Jinak na ESP ve tvem aute zapracujem ;) A kdyz trosku poodhalim plany, tak nejen na tvem :) Darce uz se privezl, takze asi pribude tlacitko vlevo pod volantem i na moji 206 :P A ted nemyslim to od alarmu, to uz tam je

20240110_091352.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...