Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám motor 1.6 e-HDi z roku 2012 a také je bez AdBlue. Spotřeba dlouhodobě 4,6 litrů přes léto a 4,9 litru přes zimu.
Kdyby někdo prodával zachovalý vůz s tímto motorem, tak jdu do něj znovu.

Odesláno (upraveno)

Asi taky záleží, jaké trasy budeš jezdit. 1.6 VTi zvládne lépe kratší vzdálenosti po městě bez ředění oleje benzínem. Měl jsem 1.6 VTi 88kW SW a motorově úplně v pohodě. Neměl jsem jediný problém. Jednou za rok a půl jsem měnil olej Total Quartz INEO 5W30 a také za stejnou dobu dával originál aditivum pro VTi motory Unik+. Doléval jsem tak 1l oleje. Po 13 letech odešel pouze alternátor. 

Jako větší problém se u mého vozu r.v.2009 ukázalo klepání volantu při 130 km/h a špatná konstrukce radiátoru, který měl na stejné straně vstup i výstup a často se tak zanášel

Upraveno uživatelem Floyd
  • O 1 rok později...
Odesláno

Ahoj všem,

téma 308 T9 je u nás doma zase po čase aktuální.

Mohl by mi někdo změřit rozměry na obr. níže?

A - šířka "od hrany k hraně" sedaček

B - šířka mezi dveřmi

C - rozteč zámků bezpečnostních pásů 

Potřebuji do toho dostat sedačku pro dítě 1 rok, podsedák a dítě bez sedačky, teď mám 307 SW a tam se to nevejde (možná tak na přejezd, ne na dlouhou cestu), tak bych si to chtěl porovnat.

image.thumb.png.04dc77fc013af276b5c03188f306c604.png

Díky

Odesláno

No podle mě tam nějak extra velký rozdíl oproti tvojí 307 nebude.  tohle by mohl změřit @Danny308 ten ji má a tuším že i dětský sedačky vozí. Ale asi bych ve tvém případě tak striktně netrval na 308 a podíval se i po 5008 v MPV (první generaci) a tam taky 1,6 / 2,0 Hdi  hledat tam by ti tyhle rozměry mohl oměřit @radim.1008.  Ono taky záleží jak dlouho bude ještě potřeba ten jeden podsedák aby se ti smráďata dozadu vešli. 

Odesláno

Do 307 sw pohodlně narvu 2 sedačky s isofixem a sám se krásně vejdu na prostřední sedák.... U 308 sw 1 generace to bude lepší, má 3 plnohodnotné sedáky. Tady jsou naprd ty spojený lavice 

Odesláno (upraveno)

Prosím o typ sedaček, tu od 9kg co máme se nevejde... vajíčko v pohodě, sedačky 18-36kg se taky vejdou, ale ta s 5-bodovým pásem ne...

Ještě oprava, mám 307 Break, nemá to vzadu 3 sedačky, jen jednu lavici...

Upraveno uživatelem Ales0s
Necituj přímo předchozí příspěvek!
Odesláno
V 30. 3. 2024 at 9:12, VojtouNerCZ napsal:

Do 307 sw pohodlně narvu 2 sedačky s isofixem a sám se krásně vejdu na prostřední sedák.... U 308 sw 1 generace to bude lepší, má 3 plnohodnotné sedáky. Tady jsou naprd ty spojený lavice 

No jo ale zapomněl jsi napsat že sice jseš trojnásobněj otěcko ale rozměry máš jako mladší dorostenec🤣🤣

Odesláno

Vezmi svoje sedačky a děti a vyzkoušej v bazaru. Nevíme, jaké máš sedačky. Nevím, jestli u 308SW lze střední posunout dopředu (u 5008 lze), tím se získá spousta místa.

Odesláno (upraveno)

A já dodám, co nechcete slyšet: 5008 MPV, 1,6 HDi s robotem. Spousta místa, fajn vozidlo. Je kratší, než 308SW (4529 mm). Rychle se zahřívá, brzy topí, má nějaká přídavná topení.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno (upraveno)

Díky, pro srovnání 307 Break

A=102, B=132, C=34cm

O něco širší to je, vyrazíme s rodinou do bazaru na zkoušku ;)

Edit: do 308SW se vejde dětská sedačka 0-18kg (velká s 5-bodovým pásem), dítě na podsedáku a uprostřed dítě bez sedačky.

• O 2 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj všem,

308SW (rok 2017) by měla být v těchto motorizacích, je tam něco čemu se vyhnout?

1.6 HDi 92 - 68kW - 9HP (DV6DTED)

1.6 BlueHDi 100 - 73kW - BHY (DV6FD)

1.6 HDi / BlueHDi 115 - 85kW - 9HC (DV6C),BHZ (DV6FC),BHX (DV6FC)

1.6 BlueHDi 120 - 88kW - BHZ (DV6FC)

2.0 BlueHDi 150 - 110kW - AHR (DW10FD),AHX (DW10FCD)

Doplnění roku výroby
Odesláno (upraveno)
V 4. 4. 2024 at 22:09, Ales0s napsal:

Díky, pro srovnání 307 Break

A=102, B=132, C=34cm

O něco širší to je, vyrazíme s rodinou do bazaru na zkoušku ;)

Edit: do 308SW se vejde dětská sedačka 0-18kg (velká s 5-bodovým pásem), dítě na podsedáku a uprostřed dítě bez sedačky.

S křížkem po funuse, úplně jsem zapomněl napsat 😕 Ale aspoň pošlu fotku, co jsem teď udělal xD Hatch má stejnou sesli jak break, tam se mezi sedačky nevejde abi 11 letá dcera. Dost pomůže fakt, že sedačky se dají posunovat 

20240603_065952.jpg

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

@Ales0s  pokud jsi kliďas a divokou dobu máš za sebou a po dálnicích moc nejezdíš, tak vem 1.6 85kw(DV6C)

jinak ten dvoulitr, to je jasné..., ještě k té 1.6 HDi -- dělala se i ve verzi 84 kw--ta je bez Bluesrajdy, ale nevím který facelift  308 myslíš, ale počítám že ještě v roce 2014-15 v nabídce byl  :myslim

• O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...