Přejít na obsah

Danny308

Uživatel
  • Počet příspěvků

    78
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2012

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Chomutov
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Danny308's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

8

Popularita

  1. Mám motor 1.6 e-HDi z roku 2012 a také je bez AdBlue. Spotřeba dlouhodobě 4,6 litrů přes léto a 4,9 litru přes zimu. Kdyby někdo prodával zachovalý vůz s tímto motorem, tak jdu do něj znovu.
  2. No, zatím nijak. Tak nějak jsem si zvyknul a je taky fakt, že někdy to je znát míň a někdy víc.
  3. Taky potvrzuju to s tím jiskřením. Jednou za čas dopřeju baterce oživení. Vždycky v momentě, když připojím svorku na kostru, tak to pěkně zajiskří. Až potom připojím nabíječku do sítě.
  4. Danny308

    Poděkování za pomoc

    Chci poděkovat Venovi garážmistrovi za pomoc při rychlém sehnání a výměně náhradní nadržky ostřikovače a vůbec za jeho ochotu se servisem, nevidíme se naposled Moc dík!
  5. Ahoj, mám nepříjemný problém. Nedávno jsem měl nehodu, auto je opraveno. Ale zjistil jsem, že díky nárazu došlo k poškození nádržky ostřikovače nebo něčeho, co s tím souvisí. Projeví se to tak, že jakmile naleju vodu do nádržky, tak mi okamžitě proteče spodkem auta. Takže v nádržce není vůbec nic. Protože do servisu, kde jsem nechal auto opravit, se teď nedostanu, může mi někdo poradit servis v Praze nebo okolí Říčan, Jesenice ... kde to mohu nechat opravit? Stejně tak potřebuju nechat zkontrolovat klimu, přijde mi, že to moc nechladí. Předem děkuju za tipy na servis.
  6. Danny308

    Auto se při jízdě třese

    Zatím jsem s tím nic nedělal, auto mi teď stojí venku, takže je pěkně promrzlý.
  7. Ahoj, mám takovej, možná banální, problém s autem (308SW 2012). V pondělí jsem jel s autem trasu po dálnici cca 150 km a v pohodě. Dneska jsem potřeboval někam jet a auto se mi při jízdě začalo "třást". Nevím, jaký lepší termín použít. Prostě od rychlosti cca 50km/h je cítit, jak se auto rytmicky třese a jak zvýším rychlost, tak intenzita třasu je taky větší. Než s tím pojedu do servisu, může mi někdo poradit, co to může dělat? Napadlo mě, jestli nebude potřeba vyvážit kola, i když nevím, proč, v pondělí to bylo OK. Jinak jinou závadu nepozoruju. Díky za rady.
  8. Ahoj, já jen přidám svůj poznatek. Když jsme s bývalou přítelkyní jezdili cca 4 roky (v letech 2011-2015) s 308SW VTi (rok 2011), tak spotřeba oleje, mezi výměnami cca 15 tisíc km, byla asi 0,5 litru. Takže vlastně nebyl žádný problém. Jak je na tom auto teď, to už netuším.
  9. Danny308

    Dotaz na olej

    Díky za reakci. Ale v čem je vhodnější? Oproti Totalu, poznám reálně nějakou změnu? Nebo pozná ji alespoň motor?
  10. Ahoj, chtěl bych se zeptat, možná zbytečně... Celou dobu dávám do 308SW olej Total Quartz INEO ECS 5W-30. A rád bych věděl ... má smysl vyměnit olej za Ravenol FEL 5W-30? Specifikace by měl splňovat. Jen mě zajímá, projeví se taková změna nějak a případně, projeví se pozitivně? Auto má najeto cca 190 tisíc km. Díky za názory.
  11. Danny308

    Vibrovani pri jízdě

    Ještě upřesním, že ty vibrace nejdou od volantu, ale "někde" od předku auta.
  12. Danny308

    Vibrovani pri jízdě

    Ahoj, já mám to samé na 308SW. Při cca 110 vibruje na šestku, při 90 vibruje na pětku a při cca 70 na čtyřku. Už to nějak neřeším, ale vyvážením to asi nebude. Stačí lehce přidat plyn a vibrace zmizí. Kdyby někdo věděl funkční řešení, tak budu rád.
  13. Danny308

    Alternátor

    No, taky mi to "chytré" dobíjení vadí. Na jaře jsem měnil původní baterii po skoro 8 letech za novou. A přes udělátko sleduju, jestli se při jízdě baterie dobíjí nebo nedobíjí. Bohužel se dobíjí jen občas. Nejzdím každý den, ale tak 2x v týdnu cca 50km a ob víkend dávám třeba 400km. I tak mám ale vypozorováno, že mi po měsíci kapacita klesla o cca 10%, prostě jak se baterka nedobíjí při každé jízdě, tak kapacita klesá s časem Zatím to řeším tak, že po asi 2 měsících přípojím nabíječku a doplním energii...
  14. Když otočím volantem, tak to na to nemá vliv, je slyšet dál. Začátek si nepamatuju, prostě jednou jsem to začal slyšet. Není to pokaždé slyšet, jen většinou. Zvuk bych nahrál, ale nevím, jak. Když to nahraju v autě, tak to nebude slyšet. Takže jedině zkusit stáhnout okno a nahrávat nějak zvenku při jízdě.
  15. Olej v převodovce se měnil minulý rok a i před výměnou jsem ten zvuk slyšel. Jako laik silentbloky nevyměním, takže budu muset zase otravovat servis. Zajímavý je, že ten zvuk není slyšet pokaždé, většinou ale ano, tipuju tak v 8 případech z 10.
×
×
  • Vytvořit...