Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

C5 jsem zkoušel, super svezení pokud má funkční hydro podvozek. Bohužel prý dost poruchové. Mám už dlouho C4 GP (Grand Picasso) a spokojenost. Spolehlivé. Minimální servis.

Výhody: Klasická automatická převodovka, ne robot.

7 míst, řazení pod volantem, takže v prostředku dost místa, veliká opravdu veliká (2 litry PET) chlazená přihrátka, 2.O nafta.

NAJETO 350 tisíc a bez větších poruch a závad.

A dají se sehnad za dobrou cenu. Aspoň dřív daly.

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odesláno

Souhlas s MotoMoto - Grand Pikaču má obecně celkem solidní reference (překvapivě mnohem lepší než 5008, byť by to měl být její klon).

Co se motorů týče -tak pokud ses rozhodl pro PSA, tak asi benzín fakt ne-e. Vem 2,0 HDI a když si tím nebudeš vandrovat jen kolem komína, ale sem tam ho vezmeš na delší výlet, tak by to mělo být v cajku

Odesláno (upraveno)

Chtěl jsem se vyhnout FAPu, ale u dieselu to nejde, při 160 000 výměna Fapu, na kolik vyjde? 

A pak bych chtěl klasický automat. Od kterého roku už to je automat robot? 

Upraveno uživatelem Francouz_407
Odesláno

Ideálně 2.0 HDI E5 bez AdB. Se skutečnými km. Taková 508SW 120kW s AM6 vřele doporučuju.
A podle nájezdu počítat se servisem. FAP by měl dát min 180 (reálně ale dávají v klidu přes 200tis) a počítat s třicetníkem na výměnu.
(U 1,6 HDI sice FAP většinou nedá tolik km, ale zase je levnější, případně se nechá vyčistit.)
Každopádně, doba je zlá a sehnat za rozumné peníze něco, co nebude mít najetou oběžnou dráhu Pluta, nebo nebude naleštěná bořka, bude ještě větší výzva, než před COVIDem :( 

Odesláno
před 31 minutami, Francouz_407 napsal:

Chtěl jsem se vyhnout FAPu, ale u dieselu to nejde, při 160 000 výměna Fapu, na kolik vyjde? 

A pak bych chtěl klasický automat. Od kterého roku už to je automat robot? 

životnost FAPu - záleží kus od kusu, já mám najeto 260 tis. a je tam původní, i když teď už byli nějaké "nesrovnalosti" při měření emisí, ale auto jezdí pořád bez problémů. Co se týká u C5 podvozku s Hydractivem - nesere se víc než jiná část auta. Za tu dobu co to frantíci montují tak to mají celkem vychytaný. Před koupí jsem si k tomu zjišťoval informace i u servisáků a nic o tom, že by s tím byli zásadní problémy jsem od nich neslyšel. S autem jezdím dva roky a systém odpružení funguje bez závad. 

Odesláno

potvrzuju taky mam C4 GP rv. 2008 ale v manuálu a "jen" 1.6HDi
Už jsem přemýšlel ,že bych na podzim zkusil sehnat nějaké novější C4GP 2013+

U frantíků se FAP provozuje s aditivem co se má dolévat. A neslyšel jsem ,že by to extrémně blblo když se na to člověk nevykašle.

Odesláno (upraveno)

To jste mi pěkně zamotali hlavu.

No nic trochu odlehčím, v pondělí vezu auto na prodej (vezmou ho na ND) a potřebuji vyndat naftu, mám tam asi 3/4 a koupil jsem hadičku a nedaří se mi. Vždy nasaju a trochu nafty vyteče a pak nic. Koupil jsem tedy takovou zahradní hadici, jestli není moc tlustá (cca 1cm)

Zkoušel jsem i tohle:
https://www.autozive.cz/vytahnout-palivo-z-nadrze-hadickou-lze-i-bez-nasavani-usty/

Nemáte nápad? Nechce se mi to tam nechávat. 

Upraveno uživatelem Francouz_407
Odesláno (upraveno)

Dá se koupit pumpa na hadičku nebo se dá koupit čerpadlo třeba z Lidlu či podobné nebo postačí obyčejný motorek ostřikovače skel hadička a samozřejmě 12 V. Nebo obyčejny trkač - https://www.zbozi.cz/vyrobek/trkac-pro-hadici-1-2-ph/

Jinak pokud nasaješ hubou, a hadička se naplní tak to musíš dát hodně rychle dolů, ten konec musí být níže než je druhý konec v nadrži, Myslím ale že takhle tlustou hadici nenatáhneš. 

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Pan Kiš.... Kdysi, když jsem jel automechaničinu na plný úvazek, k nám vozíval auta, která dotáhnul z Říše, na servis.... Nebyl s ním problém.... Ale samozřejmě je to hodně dávno....

Odesláno
před 3 hodinami, MJSytic napsal:

A podle nájezdu počítat se servisem. FAP by měl dát min 180 (reálně ale dávají v klidu přes 200tis) a počítat s třicetníkem na výměnu.

Mám funkční FAP a najeto 350 tisíc. Jen jednou dán nový bag s aditivem. 3,5 tisíce

A co jsem zjišťoval tak výměna FAP přijde do deseti tisíc.

Odesláno

To je klidně možné. Já to beru z obecně počítané životnosti. První kontrola FAPu je předepsaná tuším kolem 180tis. Ono záleží na motoru, ročníku a samozřejmě na způsobu používání auta. A s tou cenou se nechci hádat. Nevím, jaký tam máš motor a nevím, kdy a kde jsi tu cenu zjišťoval. Ale třeba na 165k 2.0HDI v 5008 (DW10CTED4) stojí nový aktuálně 45tis a repas 41 :nevim 

Odesláno
před 5 hodinami, Francouz_407 napsal:

Nemáte nápad? Nechce se mi to tam nechávat. 

Použij kanystr, nebo jinou nádobu, s víčkem, udělej do víčka dvě dírky, do jedné hadičku z nádrže , ta musí jít až na dno kanystru a na druhou dírku přiložit vysavač, nemusí to být ani extra těsné. Na vodu to fungovalo krásně, když jsem neměl vysavač na vodu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...