Medvěd Odesláno 18. prosinec 2021 Odesláno 18. prosinec 2021 Ahoj rádi bychom do Pavlova pokoje pořídili jiný stůl a ten, který jsme si vybrali, bohužel nemá výsuv pro klávesnici Lze ho pod tu hlavní desku nějak jednoduše doplnit? Citovat
sitler Odesláno 18. prosinec 2021 Odesláno 18. prosinec 2021 (upraveno) Jde, jsou na to kolejnice. Ale... nedelej to. Ne, pokud chces, aby mel zapesti aspon trochu normalne a uz v mladym veku si nezadelaval na karpaly. Ne, pokud je aspon zakladni povedomi o ergonomii apod. Suplik pro klavesnici je zlo a hodi se maximalne na odkladani papiru, rozhodne ne na klavesnici ani mys. Pokud tě to dostatečně neodradilo, tak hettich ka 3434 Upraveno 18. prosinec 2021 uživatelem sitler MotoMoto a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 19. prosinec 2021 Odesláno 19. prosinec 2021 @Medvěd Opravdu to nedělej. Pak si lidi stěžují, jak jim klávesnice a myš ničí karpály. Navíc jsem nic tak nepraktického snad v životě neviděl. Vždycky jsem v práci proti tomu bojoval, obvykle to uživatelé stejně chtěli, ale teď už málokdy narazím i u nás na pracoviště, kde by v tom šuplátku měli klávesnici nebo myš. Skladují tam bordel, který by jinak vyhodili, protože na stole by překážel Citovat
Dave_k Odesláno 19. prosinec 2021 Odesláno 19. prosinec 2021 Stavěl jsem si vlastní stůl na míru. Je vyšší a výsuv mám ve výšce normální desky. Stůl mám 15 let a problémy s karpálama žádný. Citovat
Medvěd Odesláno 19. prosinec 2021 Autor Odesláno 19. prosinec 2021 Péťo, já ale nemluvím o šupleti, ale o výsuvné desce, na které bude ležet klávesnice. Šuple si v souvislosti s klávesnicí neumím představit, tam by mi určitě vadily hrany rámečku.... Citovat
sitler Odesláno 19. prosinec 2021 Odesláno 19. prosinec 2021 (upraveno) @Péťa mluvil presne o tom samem jako ja . A fakt to nedoporucuju. Ergonomicky je tam spatne uplne vsechno. Konkretne pod tenhle stul to nikdy nedostanes ani dost vysoko, ani dost hlubokou desku na dostatecnou oporu zapesti. Upraveno 19. prosinec 2021 uživatelem sitler Péťa ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 19. prosinec 2021 Odesláno 19. prosinec 2021 před 39 minutami, Medvěd napsal: Péťo, já ale nemluvím o šupleti, ale o výsuvné desce, na které bude ležet klávesnice. Jako že budeš mít jen výsuvnou desku, na kterou položíš klávesnici, a pak dáš klávesnici pryč a desku zase zasuneš? Pokud tam budeš klávesnici nechávat, je to "šuplík" Záleží, jak moc je deska stolu vysoko. Výsuvný mechanismus zabere docela dost místa (+případně prostor pro klávesnici na výšku) a může to vadit nohám apod. Edit: Máme to na pobočkách v OC kvůli úspoře místa a podívej o kolik to snižuje prostor pod deskou stolu Citovat
Medvěd Odesláno 19. prosinec 2021 Autor Odesláno 19. prosinec 2021 Tak všechno jinak, mládě žádnej výsuv NECHCE (a to naprosto kategoricky) Mě teda hněte, že bude mít klávesnicí a myší zaplantanou velkou část pracovní plochy, ale bude to jeho stůl.... Citovat
Driver Odesláno 19. prosinec 2021 Odesláno 19. prosinec 2021 Tak spíš to vyřešit tím, že by si monitor dal na podstavec pod který zašoupne klávesnici v případě, že nebude pracovat na počítači. Něco takového podle velikosti klávesnice. https://www.alza.cz/alzapower-ergoriser-er100-d5346298.htm?o=5 Citovat
sitler Odesláno 19. prosinec 2021 Odesláno 19. prosinec 2021 (upraveno) @Medvěd mladej ma rozum . Spis zauvazuj, jestli k monitoru neporidit polohovaci rameno. Pridelas ho zezadu na desku, tzn nebude na stole stojan monitoru, navic ziska variabilitu v nastaveni vysky a polohy a velmi pohodlne pak primo pod monitor rovnou schova i klavesnici na misto, kde je normalne noha a stojan monitoru @Driver u toho se zase musi dat pozor, aby nebyl monitor moc vysoko a nebyla hlava/krk v zaklonu. Aneb horni hrana monitoru v urovni oci. Upraveno 19. prosinec 2021 uživatelem sitler Péťa a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 19. prosinec 2021 Odesláno 19. prosinec 2021 Já prostor řeším přiděláním monitoru na zeď. Zatím jsem nenašel lepší způsob. Teď, jakou nouzovku (Martina mi nedovolila držák na zeď), mám tohle: sitler a vendelinek ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 19. prosinec 2021 Odesláno 19. prosinec 2021 Prostor je v pohodě, protože nepřekáží noha monitoru: sitler, vendelinek, OK406 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
sitler Odesláno 19. prosinec 2021 Odesláno 19. prosinec 2021 Mám tohle řešení, typově stejně jako @Péťa , jen držák je na dva monitory, tak nemůže být víc do strany. Ušetří to hromadu místa Hafity, vendelinek, Milan+ a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Hafity Odesláno 19. prosinec 2021 Odesláno 19. prosinec 2021 před 4 hodinami, Péťa napsal: Martina mi nedovolila držák na zeď Jako jak nedovolila Milan+ a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 19. prosinec 2021 Odesláno 19. prosinec 2021 Normálně Řekla, že do zdi vrtat nebudu Já to mám v obýváku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.