Vena garážmistr Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 Přátelé a příznivci autobusů i já se občas potřebuju poradit. Neřešil jste někdo problém s tankováním zasunu pistoli do hrdla zaaretuju páčku ventilu aby nafta tekla a natečou tak 2 litry a hrdlo se zaplní a vypne pistoli a takhle pořád dokola. Přijde mi jako když nemůže protéct do bandy. Citovat
velkybanan Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 Zaseklá zpětná klapka u nádrže? Citovat
ozzy56 Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 připadá mi to, jako by byla ucpaná odvzdušnovací hadice, zkusil bych fouknout kompresorem na malý tlak cca 1-2 Atm, strčit hadici a ucpat pucvolí hrdlo a fouknout, vzduch musí jít do hrdla, tam někde je vyústění odvzd. hadice Citovat
Vena garážmistr Odesláno 23. listopad 2021 Autor Odesláno 23. listopad 2021 No taky bych na to tak trochu vsadil ale teď luštím obrázek ze SB a tam o zpětné klapce není ani slovo. A myslel jsem že ta zpětná klapka by byla někde navrchu u hrdla ale to by tam asi nešla vrazit pistole až nadoraz. Kolega který stál za mnou říkal kup půldruhého metru desítky hadice a při tankování ji tam nasoukej pokud je kouslá klapka tak ji tou hadicí odstrčíš ale není to zrovna praktické. Tahat sebou smradlavou a mokrou hadici. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 23. listopad 2021 Autor Odesláno 23. listopad 2021 ozzy56 ale když by tam byla nějaká odvzdušňovací hadice tak by asi byla zakreslená v SB ? No musím to zkusit prozkoumat o víkendu jak bude trochu klid protože dneska 30 litrů a trvalo mi to skoro 20 minut než jsem to tam nacmrndal. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 zpetna klapka je na vzadelont tankovaci pistole odvzusneni je mala hadicka ktera vede tesne pod hrdlo vetsinou neni pri otevrene nadrzi viditelna jen mala dirka Citovat
ozzy56 Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 (upraveno) jasně, jestli není podle VIN v SB, tak není ani v autě , byl to jen nápad, co se mi stal u Fiatu, taky mi trvalo natankování moc dlouho, byla zlomená (zúžená) odvzd. hadička Upraveno 24. listopad 2021 uživatelem ozzy56 Citovat
Milan+ Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 Většinou to bývá v pistoli u stojanu. Řada 807,C8,Ulysse, Phedra klapku nemá,možná poslední ročníky. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 23. listopad 2021 Autor Odesláno 23. listopad 2021 @Pe.Tr jo na tom Tvým obrázku to je vidět ale Jarda mi poslal obr. podle VINka a tam není ale to bych neřešil zkusím to propátrat a uvidím. @Milan+ no kdyby byla špatná pistole tak by ji asi někdo urval ze stojanu tankoval jsem v práci ze stojanu kde se tankují služební auta DP . A trápí mě to už nějakou dobu ale vždy jsem to přičítal spíš tomu že nafta dost pění. Citovat
velkybanan Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 Jen mne to taky napadlo u berlinga když mi prořezali hadici do nádrže tak když jsem měnil tak na vstupu do nádrže byla klapka ne vždy musí být Citovat
PaKr Odesláno 24. listopad 2021 Odesláno 24. listopad 2021 Kdysi jsem měl něco podobného na Feldě. Poprvé jsem podezříval pistoli párkrát jsem vzal do kanystru a "za rohem" nalil do auta. A pak to zase najednou šlo normálně. Tak jsem moc neporadil, ale tolik moje zkušenost Citovat
filoyof012000 Odesláno 24. listopad 2021 Odesláno 24. listopad 2021 Moje zkušenost je, že se mi to občas stane taky ale příště to zase samo zmizí. Buď zrovna nafta na stojanu z nějakého důvodu víc pění, nebo to je pistolí. Je vyběhaná a ta zastavovací spoušť je moc jemná, nebo je to něčím znečištěný. honza Citovat
Charlie 607 Odesláno 24. listopad 2021 Odesláno 24. listopad 2021 Mě se stávalo, že se pistole stále vypínala. Tak jsem ji trochu povytáhl z hrdla a už to frčelo normálně. Pak zas byl nějakou dobu klid. Teď se mi stává, že vypne např. po natankování cca 80litrů a dalších 25 jde pak zas v klidu. A tankuju z 99% u jednoho stojanu. Citovat
Hafity Odesláno 24. listopad 2021 Odesláno 24. listopad 2021 Odvzdušnění na tom obrázku od @Pe.Tr vidím.... Zpětné klapky bývají součástí plastové (nebo kovové) trubky od hrdla k nádrži, nejsou samostatné a někdy bývají nahoře i dole.... Ovšem tohle píšu jen jako všeobecnou informaci.... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 24. listopad 2021 Odesláno 24. listopad 2021 pokud vidíš to vyústění odvzd. hadičky v hrdle, zkus to profouknout stlačeným vzduchem, jak píšu nahoře Citovat
PítrR Odesláno 11. prosinec 2021 Odesláno 11. prosinec 2021 Jestli Véna netankuje pistolí pro kamióny... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 16. prosinec 2021 Autor Odesláno 16. prosinec 2021 Tak jsem minulí týden zkoušel podle rady ozzy56 fouknout do nádrže kompresorem v úterý jsem byl zkušebně natankovat trochu se to zlepšilo ale pořád to není ono takže včera jsem pokus o fouknutí opakoval zvuky se ozvali úplně jiné než při prvním profoukávání tak uvidím až budu zase tankovat pokud to nepůjde tak holt bude muset nádrž dolů. Ale jedno pozitivní jsem shledal jak jsem se s tím vším drbal a zkoušel jsem sundat hrdlo nádrže tak jsem sundal ten magnet co hlásí přítomnost uzávěru očistil ho a pak zase vrátil a už to nevyhazuje chybu kterou to házel kolik let a sice že není zavřená nádrž. Pistolí pro kamiony fakt netankuju je pravda že na stojanu v práci je nastavený trochu větší průtok než u běžných veřejných čerpaček ale je to pistole kterou se tankují firemní dodávky a osobáky. Kamionová pistole má o dost větší průtok a hlavně o dost větší průměr trubky co se strká do nádrže takže ta by tam nešla narvat. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 17. prosinec 2021 Odesláno 17. prosinec 2021 306 1,9TD jsme kamiónovkou normálně tankovali u ONO, když na osobákách byly fronty. Pistole se vešla akorát. Když jsem paní u kasy říkal číslo stojanu, tak s úsměvem řekla: "to je ten kamión?" radim.1008 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
machulda Odesláno 18. prosinec 2021 Odesláno 18. prosinec 2021 Známej takhle tankuje nějaký Mercedes. Pak se za něj postaví další s osobákem a on se směje, jak nemůžou dostat pistol do nádrže Dave_k a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.