Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Čau. Nemáte někdo zkušenost s nějakým chytrým termostatem na plynový kotel? Idea je taková, že původní termostat nahradím pouze spínací jednotkou, která bude bezdrátově ovládána nějakým panelem a hlavně přes telefon. Chci, aby ovládací prvek byl mimo určité osoby, která mi tu pak topí jak blázen v zimě na 25 stupňů :D Nějaké možnosti jsem už prošel, ale spíš mě zajímají zkušenosti s konkrétními řešeními. Cenovku bych si představoval okolo 3k, což je myslím i reálné.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

mrkni sem 

https://www.elektrobock.cz/

já mám ten PT32 wifi , ted uz jsem s ním spokojeny . 😁

zaleží asi kde ho budeš mít. já měl ze sklepa vyvedene dva ovládací kontakty do obyvaku, ale az po tom co jsem ho koupil jsem zjistil ze aby spinal , potrebuje 220V ( tomu termostatu predtim , tusim PT22 stačilo napajeni z tužkovek) dokupoval jsem 5V napajeci krabicku a a privod zasekal nakonec do zdi. proste mi ten kabel s vidlici od termostatu vadil  )

jo a ten externi teplomer taky nic moc desingovka 😁

Kazdopadne maka jak ma a  aplikace 👍

Odesláno

Zkusím se zeptat k čemu ten termostat je dobrý. Není lepší ekvitermní regulace, která zajistí vhodnou teplotu v kotli a to na základě venkovní teploty a parametrů domu a radiátorů a pak regulovat jednotlivý místnosti termostatickými hlavicemi?

Protože jak ti termostat v obýváku zajistí vhodnou teplotu v jiných místnostech než je termostat umístěný?

Odesláno

Samozřejmě by se mi líbila regulace v každé místnosti. Sle bydlíme v obecním bytě, který nám vytopili když dělali střechu, škodu neuhradili, takže jsem ho dal do kupy sám za své, nehodlám investovat další tisíce do chytrých termo hlavic :) Otopná soustava je tu ale navržena dobře, dá se říct, že teplota je všude podobná, až na koupelnu. Jde jen o to, aby onen článek (tchán co tu s námi bydlí) neplácal teplem při jeho chlastání piva v trenkách a otevřeným oknem. Prostě aby neměl možnost na termostat sahat. 

Odesláno (upraveno)

ten termostat samotný jde zamknout ciselnym kodem , tak nemusis mit primo wifi verzi jestli ti jde jen o tohle.

@MotoMoto já mám ten termostat v nejchladnejsi mistnosti , a mam ho nastaven na nizsi teplotu , zbytek obstaraji termohlavice.

Upraveno uživatelem Pe.Tr
Odesláno

Já termostat vůbec nemám, jen čidlo venkovní teploty a nastavenou křivku v regulaci kotle. Teď zvažuji výměnu hlavic tak by bylo možné je vládat hromadně na dálku (wi-fi) ale vzhledem k tomu že jich je 15 tak to bude pálka jako hrom.

Odesláno

Tak klasicky bývá termostat v nejobývanější místnosti a zbytek obstarají termohlavice ať elektronický nebo manuální. Samozřejmě v místnosti kde je termostat se termohlavice nedává a radiátor je naplno otevřen.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Nevím jestli je to ještě aktuální,ale koupil jsem termostat ovládaný přes wifi telefonem za cca 800,- a sadu 3 hlavic s přístupovým hubem v sadě za cca. 1500,- od číňana a jsem s tím moc spokojený,měl jsem dříve denní regulovatelné hlavice,nastavovalo se to přímo na hlavici,ale pokud se to rozhodilo tak jen s návodem,nic moc uživatelsky přívětivýhoNavíc byly hnusný, drahý a řekl bych dost forový.Ty přes telefon jsou proti tomu uplně jednoduchý,nastavíš to hned.Pokud bude zájem,najdu a pošlu co to je za model.

Odesláno (upraveno)

Já nakonec koupil tento, a jsem spokojen. Relé jednotku jsem dal na chodbu místo původního termostatu, displej do ložnice, lze to ovládat i telefonem na dálku. Te relé jednotka není ani nijak pohledově ošklivá, jen ty LEDky jsou poměrně ostré.
https://www.wifitermostaty.cz/wifi-termostaty/bezdratovy-wifi-termostat-wbw/

Odesláno

Hele, k čemu je takový termostat dobrý, tedy pokud to není byt 1 pokoj.

Protože když budu mít v obýváku teplo a kotel vypne a přitom budu chtít mít v ložnici tepleji, protože tam leží nemocný tak má smůlu.

Odesláno (upraveno)

Tak nějak jediná místnost kde je chladněji je chodba s kuchyní :) Jinak máme termostat v ložnici, když vypne, ve všech pokojích máme stejnou teplotu. Topime na 21, až začne větší zima, tak na 22

Odesláno

A pokud by jsi třeba v obýváku chtěl mít třeba 23 tak to budeš mít ve všech místnostech stejně?

Odesláno

Pokud teda můžu přispět do diskuze tak mám taky pár poznatků. U sebe doma mám k ovládání kotle nějaký bezdrátový termostat který funguje vcelku obstojně asi na dobu kdy jsem ho pořizoval společně s kotlem tak to bylo to hodně dobrý co se dalo koupit. Dole v přízemí nemám jinou regulaci nahoře v podkroví mám klasické manuální termohlavice na kterých je nastavená trvalá teplota pokud je potřeba tak se přenastaví na hlavici. U našich když se loni montovalo TČ tak jsme chtěli taky aby byl termostat kterým se to ovládá bezdrátový nakonec tedy ale zvítězilo řešení dodávající firmy která má ovládání řešené termostatem a ovládací jednotkou v jedné krabičce která je s řídící jednotkou technologie spojená přes kabel. Když jsem se ptal proč používají takové "předpotopní" řešení bylo mi řečeno že zkrátka v domácnostech se používá tolik " bezdrátů"  že se jim občas stává že se ty systémy navzájem tlučou a je pak složité to vyladit tak aby to fungovalo a zbytečně to ubírá kapacitu technikům který to musí řešit a tohle je 100% jistota. Dá se k tomu připojit přes internet a případné korekce v nastavení provést dálkově přes internet.  Co se týče toho že termostat je v jedné místnosti a v ostatních je stejná teplota jako v té s termostatem a potřebuješ v jiné jinou teplotu no tak si tam radiátor přivřeš ručně kohoutem v tom nevidím problém jako lidi přestaňte bejt líný  udělat pár kroků po svým bytě(baráku). 

Odesláno

Já nemám důvod mít někde 23. To už je vedro xD Stačí mi všude 22 s tím, že v 9 kotel přepne na 19 a do rána to tak vydrží, v 6 začne na 21. Nebo jak píše Véna, prostě si jinde trochu přiškrtím, nebo naopak v obýváku přidám. Jo, mít vlastní byt/dům, udělám to tak, že každá místnost bude mít nezávislý termostat. Ale nemám :)

Odesláno (upraveno)

No mě totiž přijde jakýkoliv termostat (centrální) naprosto zbytečný a k ničemu. Stačí nastavit na kotli nějaký výkon (nejlépe podle venkovní teploty) a pak regulovat lokálními hlavicemi v jednotlivých místnostech. Buď chytrými hlavicemi s možností programování času a teploty a nebo i třeba s centrální správou přes wifi.

Prostě na kotli mám celých 24 hodin nastaveno 22 st. a kotel tomí teplotu vody podle venkovní teploty a třeba v obýváku hlavice radiátorů semnou ráno v 8 a vypnou večer ve 23 teplotu 21 a naopak ložnice je přes den na 16 a večer na 20 a dětské pokoje odpoledne na 22 a večer na 20 a ráno na 16. A děda který tam je ve svém pokoji 24 hodin tak má stále nastaveno na 23. Prostě dokážu regulovat každou místnost jinak podle potřeb. Jo a koupelny mají také svoji teplotu a čas. 

A to bez jediného termostatu, který umí jen ON OFF kotel nic víc.

Ještě doplním máme celkem 17 topných těles. takže nějaká centrální regulace nepřicházela do úvahy. Jinak potřebuji topit přes den a jinak na odpoledne a jinak na noc.

Upraveno uživatelem MotoMoto

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...