Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co dokoupit k novému autu? (ochrana laku, nástřik podvozku, doplňky interiéru)

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dobrá poznámka... :myslim

Asi by nebyl problém ho jednou za čas odplachtovat a vyvětrat.

Na auto slunce nesvítí (stojí ve dvoře za dvoupatrovým domem). Jde mi jen o to, aby na něj nepršelo, neusazoval se na něm prach a sníh. 

Upraveno uživatelem pavelu96
Doplnění
Odesláno (upraveno)

Má to nějakou jemnou vnitřní vrstvu. A ta první má oka, kterými se protáhne provaz, stáhne se to a neměla by se hýbat ve větru :myslim

Jsem více nakloněn právě k té první. Ale záleží jak to na autě bude sedět. 

Odesláno (upraveno)

..dobrou pojistku + extra okna, extra nastrik spodku a dutin na zimu (ted by klidne stacil jen pruhledny vosk) a pristresek ...  ... mozna profi rucne umyt a nakonzervovat lak na zimu  (ne kartacova mycka] .....a na plachtu se vykasli.. pod ni je to horsi nez bez...

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

@BubakGS Kdybych měl přístřešek, tak neřeším plachtu... Umytí a navoskování před zimou je snad samozřejmost. :D

Chápu tedy dobře, že plachtu tady nikdo nemá a nepoužívá? Prostě buď s autem jezdíte, nebo ho dáte do garáže...

Odesláno

... ja jsem pristresek Riftakovi jeste nestihl udelat...  ..skonci akorat navoskovanej vedle baraku... ..... ..stani mam na zahrade pochopitelne udelane poradne a dlazdene zamkovkou..... ale strechu jsem nestihal....

Odesláno

Plachta je na prd. Predstava, ze se pod ni nedostane prach je mimo. A i ta super vnitrni vrstva pak paradne soupe kazdy smitko po laku v kazdym poryvu vetru. A nikdy to nepridelas, aby se nehejbala. Plus se v tom drzi vlhkost - tu jen tak nevyvetras. A pak to maj docela rady ruzny zviratka... a taky tam tahaj bordel.

Odesláno

Keď sa vonku tvorí rosa, bude sa zrážať voda aj pod plachtou a cez deň nemá šancu sa odpariť. Ak to bude pretrvávať niekoľko dní, môže to vytvoriť na nejakom, hoci aj miniatúrnom, poškodenom mieste na karosérii (napr. náletovou hrdzou) zárodok skutočnej korózie. Sú dostať aj plachty s niekoľkými vrstvami paropriepustnej membrány, čo by mohlo fungovať. Ale vlastnú skúsenosť nemám.

Odesláno

Na plachtu se vykašli. Jak už tu někdo psal tak si s ní akorát podřeš lak. V kombinaci s prachem na karoserii funguje jak smirkový papír. Moje osobní zkušenost. Jak s tím cloumá vítr tak se šoupe po karosérii a brousí a brousí.... Hlavně na místech kde jde plachta přes hranu.

Odesláno (upraveno)

Pavle - sám jsem o plachtě přes auto přemýšlel a dokonce jsem si jí i za cca 1000 Kč koupil - chtěl jsem s ní ochránit Galaxu před ptačími kakanci, medu z kvetoucích líp a všudypřítomných listů, páč auto parkují čí týden v naší ulici je po této době vždy podobné bonbonu (někdy z něj ani vidět není). Od jejího užití mě spolehlivě odradil už ten ojeb při zkoušce jejího nasazení na auto a pak taky fakt nemožnosti utažení plachty tak, aby s ní vítr neotíral lak (a pak taky kam s pokálenou a ulepenou plachtou ...). 

Plachta je pryč a já holt radši každý týden před výletem zajedu do myčky. 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

prostě pokud plachta, tak jedině na nějaké ukotvené konstrukci z trubek--hranolků, aby se plachta nemohla dotýkat karoserie, od spodku cca 30 cm nechat volné, ať je tam výměna vzduchu, někde na dvorku za domem by to nemusel být problém postavit :myslim, kolega v práci měl kdysi něco podobného posvařované ze zbytků materiálu a auto stálo celo zimu na pozemku firmy..., na jaro jsme mu pomohli konstrukci zvednout a bylo hotovo (vážilo to asi 100 kg)

Odesláno (upraveno)

Hrany karoserie bych asi dokázal ochránit proti odření takovou pěnou, ale těžko říct...

20211116_154232.jpg

Plachta by šla jednoduše uklidit do kůlny vedle auta.

Prostě ideální řešení místo plachty by byla plachtová garáž , ale rozměry jsou na hovno 300 x 460cm. Auto má 464cm a další varianta má 610cm, což je moc dlouhé a o5 jsem u toho, že by sousedovi zastínila okna u dílny.

Holt auto pořádně umeju, navoskuju a budu shánět nějakou garáž v místě... 

Doplnění
Odesláno

No to vypadá hezky, taky jsem koukal na něco takového...

kc_solo_1.jpg

Ale nemyslím si, že by soused byl vodvázanej, kdybych mu k baráku přilepil takovou vopičárnu. :aut

A ta cena, taky není zanedbatelná :myslim Plachta mi přišla jako ideální řešení, ale asi nebudu první s novějším autem co to bude testovat... 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...