Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,

mám na vás zkušenější majitele vozu prosbu s otázkou. Kde má 2008/ II umístěný kabinový filtr? Nemohu se to nikde dozvědět (v manuálu to není a na netu je všude 2008/I).

Předem děkuji za odpověď !

Odesláno (upraveno)

super, že??  tohle musel vymyslet nejblbější frantík co tam mají :myslim, a protože filtr by se měl měnit max. co jeden rok, tak by to mělo být jednoduché :myslim

přitom P 2008 před face to má tak jednoduše řešeno 👍

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Ach jo :roll Taky nedělám Powershell, protože mi přijde složitý a přitom je to prý brnkačka...

Když vám ty úkony přijdou složité, nechte je na někom, pro koho nejsou :papa

Odesláno
před 5 hodinami, MJSytic napsal:

Ach jo :roll Taky nedělám Powershell, protože mi přijde složitý a přitom je to prý brnkačka...

Když vám ty úkony přijdou složité, nechte je na někom, pro koho nejsou :papa

opravdu ti příjde normální umístit filtr někam, kde se špatně mění, když to samé auto před modernizací mělo filtr klimy vyřešeno o dost lépe??  😯,vyměnil jsem těch filtrů umístněných za kastlíkem spolujezdce desítky, vím dobře jak se vyměňují 😉

jinak taky se stále považuju za pežoťáka, ale u tebe mám dojem, podložený tvými reakcemi zde, že kdyby peugeot dodal na trh sebevětší debilitu, budeš mu furt fandit a tleskat :myslim, ale já prostě napíšu svůj názor, když se mi to nelíbí a vím, že to jde udělat lépe -- mmch. u prolisované vany oleje jsi byl taky spokojený, ač celá odborná veřejnost psala o idiotském řešení...😉

Odesláno

@ozzy56 Vidíš a já si zase napíšu ten svůj :)  Já jsem na rozdíl od tebe nikdy osobní automobil nekonstruoval, takže nemůžu posoudit, zda v celém kontextu požadavků to šlo zkonstruovat lépe :myslim  Já si jen uvědomuju, že když mi něco přijde idiotské a složité, může to z jiného pohledu být OK. Jinak s vanou jsem byl a stále jsem spokojený, protože asi nejsem ta odborná veřejnost. Vím o 307 co má s takovou vanou najeto skoro 300tis a naše 308 přes 150tis. Ale je to evidentně neodpustitelný konstrukční přešlap...
@chuck11 Ale u pravostranného řízení se to zase mění fajn :) Podobně to má i Focus, ale tam se sundává i pedál plynu :aut   

Odesláno
před 48 minutami, chuck11 napsal:

mnohem horší přístup je u 407

U 407 je to v pohodě...5 minut práce.

Odesláno

No myslím že teda tohle umístění není úplně nejšťastnější ale taky úplně nejhorší. I u té 407 je to o tom vyměnit ho jednou nebo dvakrát a pak už je to jen o cviku.  @ozzy56 co se týče té vany ano pravdu máš v tom že to opět není nejšťastnější řešení ale funguje na tisících aut a většina uživatelů to neřeší protože to pro ně není podstatné. Neberu Ti tvůj odborný pohled na věc z mého pohledu to taky není úplně boží řešení ale jak píšu spousty aut s tou vanou funguje já když měním na takovém autě olej tak zvedám auto na tom mém kolíbkovém zvedáku a jak je auto nahnuté na zadek tak to z té vany vyteče lépe. A když už jsme u toho nejsem si jist teda jestli je to fabricky doporučený postup ale velká většina mechaniků olej z těchto motorů odsává. Vím že mě tady budete poučovat jak to není dobré odsávat olej ale teď jsem vyzkoušel na dvou těchto motorech dva postupy z jednoho vypustit jak jsem popsal výše a z druhého jsem olej odsál odsávačkou z Lidlu jediné co jsem opomněl bylo podívat se na měrku než jsem olej z motoru začal dostávat kolik ho tam bylo ale když budu vycházet z toho že množství oleje při výměně je cca 3,75 L tak řekněme že od výměny je přirozený úbytek oleje třeba 0,15L tak tam může být 3,60 L odsávačkou jsem z motoru dostal malinko přes 3,5L a vypuštěním neupravenou vanou malinko pod 3,5 L  měřeno na měrce kanistru. Takže si myslím že i když ta vana není upravená tak tam zbyde možná o něco málo víc než u jiného motoru takže zase takové drama s tím zbytkem starého oleje ve vaně to nebude. 

Odesláno

asi žiju v omylu 😉, jako že by vše mělo být lepší a lepší --říkají tomu pokrok--a když vidím, že to po modernizaci někdo (je jedno jaký výrobce a výrobek) udělá horší, tak prostě nechápu...

Odesláno

Já si myslím, že to je prostě jen o té prioritě při výrobě. Zajímalo by mě, jak jsou jednotlivé požadavky designu, bezpečnosti, konstrukce, funkčnosti, snadného servisu atd., seřazeny od nejdůležitějšího po nedůležitý :myslim Bohužel si myslím, že servisáci a jejich "snadná výměna" bude v žebříčku hodně dole :myslim 

Odesláno

Položme otázku: co je pro servis lepší:

- snadno přístupný filtr, který do servisu nepřijede

- anebo těžko přístupný filtr, kdy každý zákazník za práci 0,5 hod. zaplatí 400 Kč.

Takže podle mne jde o to, aby se autorizované servisy něčím živily.

Ve výrobě je to jedno, tam se filtr vloží, dokud je to nesestavené.

Odesláno (upraveno)

ale to my co se motáme kolem aut :), přece dobře víme , ale kam až tenhle přístup automobilek zajde ?? , bude v budoucnu nutné u nich foukat pneu, nebo čistit okna ??

když už nic, tak v zájmu automobilky by mělo být, aby ,,jejich'' mechanici měli u takových prací, jako je výměna olejů a všech filtrů dobrý přístup :myslim, vždyť tohle jsou nejčastější úkony, které by mělo auto absolvovat :roker

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...