sitler Odesláno 26. červenec 2023 Autor Odesláno 26. červenec 2023 Takze vetsi servis.... - olej + filtr - vzduch filtr - kabinovy filtr - palivovy filtr - dezinfekce klimy - zadni desky, kotouce a bohuzel i brzdice (nefunkcni) A suma sumarum, 22k tam napadalo a snad to bude chvili slouzit. Citovat
sitler Odesláno 11. listopad 2023 Autor Odesláno 11. listopad 2023 Kruci, mi dneska cestou v desti problikla kontrolka dobijeni. SNad to nic nebude nebo maximalne chcipla baterka. Nic jinyho resit snad asi nechci Citovat
sitler Odesláno 12. listopad 2023 Autor Odesláno 12. listopad 2023 hmmm... tak to bude bud nejaky kontakt, nebo uhliky. Rano nedobijela, pak po nejaky projety dire zacala... Citovat
sitler Odesláno 26. únor 2024 Autor Odesláno 26. únor 2024 Tak C4 konecne dnes dostala nove kotouce, desky, voditka trmenu, nove srouby trmenu, vycistene pistky, ocistene brzdice. Tentokrat svepomoci. Citovat
sitler Odesláno 14. květen 2024 Autor Odesláno 14. květen 2024 Pomalu se zacinam bat, jestli me C4 pomalu nechce naznacit, ze 320 000km je uz docela dost . Pozlobivaji ji ruzne drobne chyby (nizky tlak na turbu), na prahach se neprijemne projevila rez, horni ulozeni tlumicu zacina tvrdit, ze uz toho ma taky dost... A zacinam podezrivat FAP z nekalosti, protoze mam pocit ze na diag nejak moc neubyva mnozstvi eolys, ale pritom se tvari, ze dela regenerace (po nejakych 360-460km, zalezi na zpusobu jezdeni mesto/dalnice) a pri nich se znacne zvysuje teplota fap-u.. Citovat
P607Olda Odesláno 15. květen 2024 Odesláno 15. květen 2024 Altík je jasný, ten je spotřební materiál, měním preventivně po 300 t. Zbytek je taky pravděpodobný. Je na tobě, zda toto auto prodáš nějakému nešťastníkovi, kterého pak bude čekat velká investice. A zda máš chuť si kupovat novější - a jaké? Přední tlumiče, a horní uložení - udělej dříve, než praskne pružina Prahy vyvařit FAP - to bych doporučoval přijet sem do Zábřeha, mám známé v Čáslavi a FAP tam nedovedli vyřešit. Je třeba zkontrolovat funkci, případně rozhodnout o vyčištění. EGR - zlobívá Citovat
sitler Odesláno 15. květen 2024 Autor Odesláno 15. květen 2024 (upraveno) Asi budu servisovat, protoze "na nove neni". Co jsem tak koukal, tak pokud do jineho nepustim 1/4 milionu, tak si stejne nepomuzu a ty investice prijdou do cehokoliv, co koupim dal . Potrebuju/chci velke auto, idelane MPV, 5+2 mista, vzadu urcite 3 sedacky, samostatne sklapeci, ty +2 urcite schovavaci, nechci reseni ala C8, kdy musim predem vedet, jestli je povezu nebo ne... Takze mi z toho moc na vyber nezbyva a vsechno levnejsi budou dojeta auta. takze budu delat horni ulozeni + tlumice + asi i pruziny, kdyz uz... Opravit prahy, a s FAPem uvidim no , na oko se tvari, ze funguje, ale realita nevim jaka je (chybu t ozadnou nehazi) Dalsi bude netesnost na vrsku motoru, zatim nevim kde, ale je tam olej. Plus casem asi turbo, uz tak je 150tis km po repasi, tak ma asi narok na to, aby se unavilo (a tlak bude problem bud od nej, nebo tam bude nejaka netesnost na hadicich) Upraveno 15. květen 2024 uživatelem sitler Citovat
sitler Odesláno 31. květen 2024 Autor Odesláno 31. květen 2024 Mno... dostal jsem kravsky napad, ze byc hto zkusil na protiucet , ... no, dostal ose mi informace, ze kdyz nejdriv udelam technickou, tak ze za 15 by to slo. Z toho vvyplyva, ze pujdu vyresit prahy, ulozeni tlumicu, mozna i tlumice samotne a hura na technickou . A az j ito bude mit, ta kto zustane doma, protoze se mi nevyplati to vymenit za o par roku novejsi kousek (mel jsem v merku C4GP, zase 1,6, ale po FL as 82kw a 6kvaltem) Hafity, BubakGS a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
BubakGS Odesláno 1. červen 2024 Odesláno 1. červen 2024 . jo, dneska je levnější pořádně poservisovat auto, co máš a znáš než zkoušet štěstí za čtvrt mega v ruletě ojetin..... Péťa a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 1. červen 2024 Autor Odesláno 1. červen 2024 Tak jen jsem to zkusil , koukal jsem po C4GP z 2011, s 204 000km v pohledove peknem stavu a cenovka asi 90 cash. Muj ma uz 325 000km na hrbu, a mechanicky je na tom urcite hur (viz napr ta koroze, motor uz taky neni zrovna zaruka tesnosti a nekde rosi olej....). Ale druhe velke auto neuziju, to moje by se soukromne spatne prodavalo , protoze mu technicka konci v zari. Takze holt zainvestuju do servisu sveho . Kdyby mi tech 15-20 poslali rovnou "jak lezi", tak jim h otam na protiucet necham a sahnu po tom novejsim, ale s investici do STK uz asi ne Citovat
Vena garážmistr Odesláno 2. červen 2024 Odesláno 2. červen 2024 před 22 hodinami, BubakGS napsal: . jo, dneska je levnější pořádně poservisovat auto, co máš a znáš než zkoušet štěstí za čtvrt mega v ruletě ojetin..... No souhlasím s Tebou ale je otázkou taky jaký auto provozuješ. A jestli takový auto nutně potřebuješ provozovat i delším časovém horizontu. Teď mám na dílně Scudo r.07 kromě řízení a nápravnice tam bude celá PN nová ,protože to byla slabost u tohoto kousku jinak motorově a vzhledově si na nic pán nestěžoval a protože auto chce provozovat v delším časové úseku tak váhal jestli teda ty peníze nacpat do stávajícího vozu nebo pořídit jiný řešil to asi půl roku auto mu doteď servisovali ve Fiatu a tam když se svěřil co by chtěl a začali počítat tak šel do mdlob a obrátil se na nás s tím že nejdříve prohlídka zhodnocení a orientační vyčíslení nákladů a pak téměř dva týdny přemýšlení nakonec se to teda dělá u nás věřím že to bude mít na to udělat dvě STK bez nějakých velkých problémů samozřejmě s patřičným servisem. Ale pokud máš teď velké auto protože malé děti a potřebuješ stěhovat hromadu krámů a výš že za rok to nebude tak akutní ta potřeba tak bych asi volil spíš pořízení adekvátního vozu té následné potřebě s tím že holt budou jistá omezení ve velikosti stěhovaného materiálu. Protože nainvestovat xx desítek tisíc do auta a za rok dva ho prodávat je nesmysl a je lepší pořídit jiné a ty prachy pustit do něj protože u Tebe na dvorečku má budoucnost třeba ty 4-6 roků. sitler a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 2. červen 2024 Odesláno 2. červen 2024 je opravdu důležité rozmyslet, jaké auto budu potřebovat , protože investovat větší částku do starého auta a pak vozit vzduch si může dovolit ten co na to má , nebo si auto udržuje sám , takže platí jen cenu ND... osobně bych šel do novějšího auta, nemá smysl platit servisům a mít starou ojetinu, je rozumnější se zadlužit pro něco novějšího Medvěd ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 2. červen 2024 Autor Odesláno 2. červen 2024 @Vena garážmistr ja nejdriv budu delat rozpocet na to, kolik bude stat to mit dalsi 2-4 roky a podle toho se urci, co dal . Tohle byl proste jen pokus naslepo, jestli b yto neklaplo na prvni dobrou. Pokud mi ted vyjde, ze dat to dohrmady se vsim vsudy bude na 40, tak se na to vyprdnu, poslu to na dily nebo nejakym delnasum na dodelani a udelam vymenu. Jen vyvareni/vymena deravych plechu na prahach bude ranec... a to si sam neudelam Velky auto budu chtit i nadale, mam dve decka, minimalne dalsich 5 let budou jeste primarne jezdit s nama po dovolenych apod., do toho obcas vozim tchyni s tchanem s nama, nebo kamarady, obcas delam taxika na plavecky zavody pro 4+ dalsich decek... proste velky auto je zaklad . Medvěd a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
radim.1008 Odesláno 2. červen 2024 Odesláno 2. červen 2024 Máme jedno dítě a včera jsem taky využil prostor pro tři dětský sedačky... Za mě lepší využití velkého auta s vozením vzduchu a nebýt limitován velikostí. Samozřejmě nepíšu o autě velikosti Boxera. Držím palce ať seženeš něco zajímavého. Medvěd a Rikic339 ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 2. červen 2024 Odesláno 2. červen 2024 (upraveno) Velký auto = velký pohodlí. Osobně bych Galaxu už za menší neměnil - uvidíme kdo půjde do důchodu dřív a co jí případně nahradí. Ty roky, kdy jsem sebe a rodinu vozil v prťavé 306 už bych zpátky nechtěl a požadavku na velký rodinný auto v případě Sitlera opravdu rozumím. Ad Ozzy - zadlužit se kvůli plechovce je nesmysl, který bych od starýho zkušenýho psa opravdu nečekal. Za mě je jednoznačně lepší jezdit starším autem velikosti jakou potřebuju bez kompromisů než se vozit v nový prskavce a řešit její velikost/malost + veškeré problémy spojené s novějšími auty - všichni víme kam šla kvalita aut (a nejen aut) za posledních 15 let. Upraveno 2. červen 2024 uživatelem Medvěd radim.1008 a Rikic339 ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 2. červen 2024 Odesláno 2. červen 2024 @Medvěd ono svoji pravdu máš Ty i Ozzy. Ozzy to bere ze svého pohledu kdy jak zde už nesčetněkrát popisoval svoje mládí pod různejma starejma pixlama takže chápu jeho názor že je lepší rozumně se zadlužit a mít auto které má před sebou třeba 8-10 roků bez nějakých obřích investic než se sice nezadlužit ale pořídit auto které má před sebou poloviční dobu bez těch obřích investic. Na druhou stranu zadlužit se kvůli pixle která má před sebou dva tři roky nebo dokonce si vzít auto na dluh a udělat druhý dluh na zaplacení prvního servisu je nesmysl. BubakGS, ozzy56, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 @Vena garážmistr proto jsem psal, že se to musí dobře promyslet, ostatně nikde jsem nepsal zadlužit se na nové auto , ale rozumně si půjčit a mít novější auto třeba stejného typu je určitě chytřejší, než ty prachy utopit do starého auta, ale přesvědčovat nikoho nechci-- jsou věci které potřebují mít něco v hlavě a trochu zkušeností a rozhledu samozřejmě pokud si budu auto udržovat sám je jiná situace a pak se vyplatí dojezdit auto do mrtě, bo cena práce je od komančů úplně jinde Vena garážmistr ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 3. červen 2024 Autor Odesláno 3. červen 2024 @ozzy56 tvemu pohledu naprosto rozumim , prave proto budu delat nejakou kalkulaci, kolik to spolkne "dat do pucu". Udrzovat stary auto za kazdou cenu smysl nema. ozzy56, Vena garážmistr a dýzl ohodnotil 3 Citovat
Péťa Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 před 21 hodinami, Medvěd napsal: Velký auto = velký pohodlí Naprosto souhlasím. Vidím to teď u sebe, kdy jsem si říkal, že velké auto už nepotřebuji, ale není to pravda. To Béčko je pro nás malé BubakGS, Medvěd, Rikic339 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
sitler Odesláno 10. červenec 2024 Autor Odesláno 10. červenec 2024 no.. C4 stoji v servisu, ceka ji par drobnosti a hlavne zhodnoceni, jak to bude s technickou a co by ji cekalo na dalsi 2 roky provozu. A v patek se pro sichr zjedu mrknout na jinou C4, o par roku novejsi, o 170 000km mene ojetou... tak uvidime co z toho ve finale vyleze. BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.