ozzy56 Odesláno 16. říjen 2021 Odesláno 16. říjen 2021 (upraveno) jasně--rozumím já jen, že přítlačák se mění podstatně hůř než třeba ty tlumiče... ale jsem rád, že jsi teď ukázal ostatním, že není třeba mít doma půl servisu v nářadí--stačí zajít za kamarádem, nebo prostě do servisu, kde výměna tlumičů (pružin) nevyjde nijak draze, když je doneseš v tašce..., je to rozumnější, než pružinu svazovat drátem, provazem atd., kde hrozí těžký úraz (zažil jsem) Upraveno 16. říjen 2021 uživatelem ozzy56 Citovat
Charlie 607 Odesláno 16. říjen 2021 Odesláno 16. říjen 2021 Jo z pružin jsem měl taky respekt, koupil jsem stahováky asi za 400 a šlo to na pohodu. Když mi v jednom servisu řekli, že to přehodí vzduchovou pistolí (povolení a utažení horního uložení na pístnici tlumiče) tak jsem si to raděj vyměnil po svém. Citovat
Duin Odesláno 17. říjen 2021 Autor Odesláno 17. říjen 2021 Brzdové třmeny jsou silně zkorodované. pístky jsem vytlačil pomocí stlačeného vzduchu, všechny gumové části jsou venku kovové věci jsou v lázni na odrezení pomocí elektrolýzy. po hodině to vypadá takto čakom, Charlie 607 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Duin Odesláno 18. říjen 2021 Autor Odesláno 18. říjen 2021 Po dvou dnech odrezování v lázni brzdiče dopadly nadmíru dobře. Párkrát jsem na ně hrábl ocelovým kartáčem a je to čisté až na kov. RichVa, Charlie 607, Péťa a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Hafity Odesláno 19. říjen 2021 Odesláno 19. říjen 2021 V 17. 10. 2021 at 7:06, Duin napsal: kovové věci jsou v lázni na odrezení pomocí elektrolýzy. Jako elektrolyt sloužilo co za médium Citovat
Duin Odesláno 19. říjen 2021 Autor Odesláno 19. říjen 2021 Jako médium jsem použil dešťovou vodu z bečky a k tomu cca 4 polévkové lžíce sody na praní. Může být prášková nebo krystalická, je to jedno. Hafity, Charlie 607 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Duin Odesláno 20. říjen 2021 Autor Odesláno 20. říjen 2021 Dnes proběhlo zalátání nejhorších děr v nosných i nenosných částech auta. Vypadá to podobně jako zalátaná fusekle. Horší polovina práce je hotová! Tímto děkuji tchánovi za velikou pomoc při svařování. Nedokáži si představit, že by tohle někdo dělal komerčně v autoservisu. Péťa, radim.1008, ozzy56 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
BubakGS Odesláno 26. říjen 2021 Odesláno 26. říjen 2021 (upraveno) ..ta posledni fotka gut... to prostredni slo udelat lip.. ... ale kdyz si s tim jeste trochu pohrajes s bruskou, bude to cajk.... .. mas kliku na tchana, sikovny karosar by si rekl raketu... ..nebo by sis musel koupit rozumne vybaveni (TIG/MIG) a naucit se to sam... Upraveno 26. říjen 2021 uživatelem BubakGS Citovat
ozzy56 Odesláno 26. říjen 2021 Odesláno 26. říjen 2021 jojo, tchán musel řádně nadávat , nechci dělat chytrého, ale lepší je toho starého plechu vyříznout více--až na zdravý plech--, pak se to i lépe vaří..., ale bruska a tmel s přelakovatelným Body to vyřeší BubakGS ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 26. říjen 2021 Odesláno 26. říjen 2021 (upraveno) ...u tech nosnych casti jde o pevnost.... ..tam se to spravne vyrezava az do uplne zdravyho a nepreplatovava se to .... ..ale nam se to od kompu radi co? ..jinac jsem kdysi jeste za mlada, za svobodna a pri penezich renovoval nejake veterany (Octavii Touring Sport 1966, BMW 325 1972 - zraloka a Lancii Fulvia ... ..a par motorek)... tam jsem se nasmrkal do aleluja .. ... dneska uz by se mi nechtelo... bez luxusne vybavene dilny.. ... ... Upraveno 26. říjen 2021 uživatelem BubakGS Citovat
ozzy56 Odesláno 26. říjen 2021 Odesláno 26. říjen 2021 (upraveno) no já to dělal skoro celý život, takže něco vím, ale taky se mi po tom nijak nestýská , a už vůbec nee jak se vyvařovala auta kompletně a s autogenem , o COčku a rozbrušovačce jsme jen četli... dnes autu po havárce skoro nic není a pojišťovák ho pošle do likvidace Upraveno 29. říjen 2021 uživatelem ozzy56 Citovat
Duin Odesláno 28. říjen 2021 Autor Odesláno 28. říjen 2021 (upraveno) Všechny sváry a záplaty jsou už 2x natřeny protikorozní barvou, nakonec přijde ještě na nosníky a podběhy tlumex. Části v motorovém prostoru budou tyrkysové. V mezičase jsem zkompletoval brzdiče s novou sadou gumového těsnění, orezlé pistky průměr 48mm jsem také sehnal nové. Menší 40mm byly bez vady, ty jsem neměnil. Těhlice spolu s novými tlumiči a brzdovým třmenem - připraveno pro montáž do karoserie Upraveno 29. říjen 2021 uživatelem Duin ozzy56, PaKr a Charlie 607 ohodnotil 3 Citovat
Duin Odesláno 30. říjen 2021 Autor Odesláno 30. říjen 2021 Dnešní svařování bylo hlavně v levém podběhu. Vytvořil jsem ho nový z plechu, tchán opět svařoval. Jinak mám už hotovo, zitra nasazuji nápravnici a přední tlumiče s pružinami. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Duin Odesláno 31. říjen 2021 Autor Odesláno 31. říjen 2021 Nový vytvořený podběh,plech tloušťky 2mm. Připraveno pro montáž nápravnice. Péťa, ozzy56 a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
Duin Odesláno 4. listopad 2021 Autor Odesláno 4. listopad 2021 Tlumiče s těhlicemi a nápravnicejsou na svém místě a mám nasazené blatníky s kapotou. Dnes navečer jsem nasadil motor, další fotky přijdou příště. Péťa, radim.1008, PaKr a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Duin Odesláno 7. listopad 2021 Autor Odesláno 7. listopad 2021 Strojím motor- hadice voda, servo, palivo, spousta kabelu. PaKr, Hafity, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Duin Odesláno 10. listopad 2021 Autor Odesláno 10. listopad 2021 (upraveno) Nasadil jsem chladič, připojil hadice nalil novou nemrznoucí směs a zjistil jsem, ze chladič teče. Na jaře, když praskla hlava, natlakoval se chladící okruh, tak to nevydržel radiátor topení - o tom jsem věděl a vyměnil ho. Chladič to vzalo sebou bohužel taky - to jsem zjistil až teď. Takže nový chladič je už doma, přehodil jsem sahary a zkusil na autě. Nic neteče! Upraveno 10. listopad 2021 uživatelem Duin Péťa a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 10. listopad 2021 Odesláno 10. listopad 2021 V 10. 9. 2021 at 6:42, Duin napsal: Nejvíce mě bude mrzet, ze po stavbě ho musím prodat. Někomu pak bude ještě hoooodně dlouho bez problémů sloužit. Až to budeš prodávat tak sem dej vědět. Protože tohle kdo koupí to bude si myslím kauf roku. Citovat
Duin Odesláno 10. listopad 2021 Autor Odesláno 10. listopad 2021 Auto na prodej určitě bude, jen ještě musí odjezdit stavbu a stěhování. Za cca rok a půl se můžete o tuhle nádheru poprat. Komu by se nelíbili současné přední dveře (jsou dole pohnilé) tak už mám připravené jiné zdravé,které nalakuji tyrkysovou na jaře, stejně jako kabinu ať to vypadá všechno stejně. radim.1008, ozzy56 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Duin Odesláno 10. listopad 2021 Autor Odesláno 10. listopad 2021 Aktuální stav: Motor startuje bez problémů, má pravidelný běh, žádné mechanické pazvuky se neozývají, chladící okruh těsný a stabilní. Zkoušeno až do momentu sepnutí sahary. Hádanka za dva bludišťáky: Co je to za logo na přední kapotě? VojtouNerCZ, radim.1008 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.