Přejít na obsah

Duin

Uživatel
  • Počet příspěvků

    270
  • Registrace

  • Vyhraných dnů

    1

Vše od uživatele Duin

  1. Vyfotil jsem modul, který ovládá zásuvku tažného. Podle názvu vypadá, ze je pouze pro blinkry ale podle kódu by se měl starat o všechny dráty v zásuvce.
  2. Takže pravdu jste měli všichni. Vytáhl jsem žárovku z přední obrysovky: žárovka spálená, obal světla prasklý,patice zoxidovaná, kontakty uhnilé- hnus ale už svítí. zadní žárovka dvouvláknová, obrysové vlákno spálené. Dal jsem novou ale stále světlo nesvítí. Při měření jsem naměřil cca 10V, při zátěži spadne na nulu. Někde bude nejspíš špatný kontakt. Vycetl jsem diagnostikou závady BSI, pár chyb tam bylo ale zadní obrysovka stále nic. pokračování přes víkend, musím se v týdnu věnovat stavbě……
  3. Vím, ze je to mimo mísu ale řešil jsem podobný problem, když jsem si přidával couvaci kameru na svůj starý Citroen Jumper valnik. Mám malý externí displej připevněný na stropnici vzhůru nohama, jinak je určený nad přístrojovou desku. A abych měl obraz normálně, tak jsem otočil vzhůru nohama i kamerku, která je nad zadním nárazníkem.
  4. Díval jsem se na krabičku, která je připojená k tažnému zařízení a je to pouze modul pro ovládání směrových světel. Uvniř je několik relé, které spínají směrové světla vozíku. Běžně tyto jednotky umí automatiky odpojit mlhovku auta, pokud je připojený vozík.
  5. Rok a měsíc výroby bohužel nezjistím ale dle německého TP byla první registrace v SRN dne 22.08.2006. Dávám jsem pro jistotu i VIN: VF3EBRFJC13308355 Až se auto dnes navečer vrátí z cest, tak se na něj znovu kouknu. Vyzkouším žárovky a pofotím pojistkové skřínky.
  6. Žárovky mě tedy nenapadlo zkontrolovat. Přední i zadní normálně svítily, připojil jsem vozík, pravá strana zhasla a nedokázal jsem k nim najít pojistky. Nepředpokládám, ze budou špatné ale zkontroluji je taky. Pojistku vždy vytáhnu klestemi ven, vizuálně zkontroluji a propipam ohmmetrem.
  7. Ahoj Pežoťáci, dnes se mi při připojení vozíku na 7dmi pólovou zásuvku podařilo umrtvit na autě pravou stranu obrysových svítilen -> pravá přední a pravá zadní už nesvítí. Na vozíku byla chyba v elektroinstalaci, a to zkrat na kostru u pravého svěla. Snažil jsem se najít, která pojistka je zodpovědná za pravou stranu. Nepodařilo se mi najít adekvátní schéma umístění pojistek, které by odpovídalo našemu autu. Pojistky jsem našel: V motorovém prostoru, všechny proměřeny a jsou v pořádku V kastlíku u spolujezdce za výklopným krytem, všechny proměřeny a jsou v pořádku V kastlíku u baterie pod nohami spolujezdce, všechny proměřeny a jsou v pořádku Takto vypadá modul pojistek v motorovém prostoru Takto vypadá modul pojistek v kastlíku spolujezdce Schema pojistkových skříněk v "Návodu pro obsluhu" neodpovídá jednotkám, které jsou v autě. Když jsem před časem hledal pojistku palivového čerpadla, tak pojistková skříň v motorovém prostoru seděla spíše na 407ku nebo 307ku. Napadá někoho, kde bych ještě mohl najít vadnou pojistku? V pravém zadním sloupku pod obložením je jednotka podobná této https://www.erich-jaeger.com/cs/produkty/321113. Motorizace 2.0i 16V 105kW benzin/LPG, kód motoru RFJ, rok výroby 2005.
  8. Ráno když se auto startuje, tak bylo pod nulou. Stejný problem býval i v loni v létě při +15ti. Nemyslim, ze je to závisle na okolní teplotě.
  9. Ahoj, naše 807 se stále trápila s dusenim motoru při ranních studených rozjezdech (benzin i LPG). Před par dny ale problem zmizel. Na auto jsem od podzimu nesahnul, auto nastartuje stejne dobře jako dříve ale rozjezd i akcelerace při studeného motoru naprosto normální. Tak nevím co se mohlo stát. Pečené kuře z důvodu nízké účinnosti katu stále svítí,baterie odpojena nebyla, řidící jednotku jsem neresetoval. Pomalu přestávám věřit, ze by tohle bylo kvůli špatným hydrostelům- jak píší na zahraničních fórech.To by takhle problem sám ze dne na den nezmizel. Urcite se to projeví dříve nebo později znovu ale zatím příčina neznama.
  10. Napiš kód motoru, který by v autě měl být. Máme v naší 807ce benzinový motor Ew10a (RFJ) a ten bych nedoporučil. Zlobí rozjezdy za studena a žere olej. Má najeto cca 220t km.
  11. Duin

    Auto nenastartuje, startér točí

    Nakonec jsem koupil na e-shopu čerpadlo Bosch. Má trosku jinak elektricky konektor ale kabel bez problému vyšel. Do nádrže jsem zašrouboval opět pomoci přípravku z kanalizační trubky, nádrž už je zpátky na autě a čerpadlo je už slyšet jak vrčí. Motor jsem ještě nestartoval, mám sundané kryty ventilů na motoru kvůli únikem oleje.
  12. Duin

    Auto nenastartuje, startér točí

    Ahoj, zkusil jsem do konektoru čerpadla pod autem připojit žárovku 12/21w a bez problému se rozsvitila tak jak spinalo relé čerpadla. Nádrz už je venku,byl trochu problém vyčerpat zbytky paliva. Nakonec to šlo přes rozpojenou hadici odvetravani. Dole se odpojí všechny plastove spojky, konektor a nakonec šla tlustá guma, která spojuje tankovaci hrdlo s nádrží. Převlečnou matici se mi nedařilo povolit, tak jsem ze zbytku KG kanalizační trubky o průměru 160mm vyrobil přípravek se zářezy a ve dvou lidech jsme matici povolili. Motor čerpadla jsem zkusil přímo na 12V zdroj a rozběhlo se až jsem do nej silněji klepl. Po zastavení a znovu připojení napětí se někdy roztočilo a někdy zase ne. Je to jasné, musím koupit druhé ale od jaké značky? Viděl jsem v nabídce Pierburg, Era, Bosch,Magneti Marelli. Můžete mi něco doporučit? Na tom starém není žádné logo nebo číslo, pouze “Made in France”. Obrousil a odrezil jsem ještě držák nádrže, který byl silně zkorodovaný. Zítra jej natřu Alkytonem, ať to trošku pod autem dobře vypadá.
  13. Duin

    Auto nenastartuje, startér točí

    Chápu, že když jednotka umře, tak se vymění za jinou ale musí sedět konektory a kabeláž, jinak nepůjde jednoduše připojit. A než měnit svazky v motorovém prostoru, tak je lepší pátrat po zdravé jednotce, která tam patrří.
  14. Duin

    Auto nenastartuje, startér točí

    Odpovídám si sám Jednotka, kterou mám v autě, tak neodpovídá tomu co je v manuálu. Zapátral jsem v manuálu ostatních 7ek a mé jednotce odpovídá manuál pro 407ku a 307ku r.v. 2005, podle rozmístění pojistek a konektoru to už sedí. Takže v mém případě budu měřit na pojistce č.5. Netušil jsem, že je v tom takový bordel
  15. Duin

    Auto nenastartuje, startér točí

    Dobré ráno, dnes jsem zkusil nastartovat se zmáčknutým tlačítkem na voliči LPG a nic. Motor točí a ani neškytne. Je docela možné že Prins VSI tohle vůbec neumí. Dále jsem sundal kryt od pojistkové skříňky v motorovém prostoru hned vedle hrdla nádrže ostřikovače abych ověřil funkci relé tak jak poradil Ferry. Rozmístění pojistek je ale jiné, než vidím v manuálu. Pojistka č.2 má sice stejnou hodnotu 15A ale v případě testu relé palivového čerpadla nenaměřím spínané napětí. Relé cvaká ale na jednom pólu naměřím stálých +12V ať je relé sepnuté nebo ne. Odpoledne se dostanu pod auto a zkusím podráždit čerpadlo přes konektor 12V přímo z baterie.
  16. Duin

    Auto nenastartuje, startér točí

    Dnes jsem se k autu bohužel nedostal ale hned zítra ráno ten plynový start zkusím. Co se týče životnosti relé v BSI tak mám vyzkoušeno u 406ky když přestalo spínat relé klimakompresoru, tak jsem musel přímou bruskou vyřezat okénko v obalu BSI abych se k relé dostal a vyměnil ho. Po výměně, klima spínala bez problémů.
  17. Duin

    Auto nenastartuje, startér točí

    Nevím jestli LPG prins umí nouzový start bez benzinu-pohledam. DC klestovy ampérmetr nemam ale zkusím na dráty připojit žárovku 12v/21w s uvidím, jestli se rozsvítí při otevření dveří nebo při startu. Spinac nárazu mě nenapadl, vyzkousim. Má čerpadlo nějakou pojistku?
  18. Včera odpoledne, když manželka chtěla odjet z práce, tak se stalo, že auto nenastartovala a jela domů vlakem. Startér točí svižně ale auto ani neškytne. Ráno přijela normálně a žádné anomálie během poslední jízdy nezpozorovala. Auto je denně v provozu, jezdí 40km tam a 40km zpět. Večer jsme potupně auto přitáhli na laně domů a zkoušel jsem diagnostikou vyčíst závady. Kromě běžných závad (neznámé rádio, snížená účinnost katalyzátoru), nikde nic. Když byl venku ticho a klid, tak jsem zkoušel, jestli uslyším vrčení palivového čerpadla. Vím, že čerpadlo se zapíná v momentě, když se otevřou dveře řidiče - nic jsem neslyšel. Stejně tak když jsem otočil klíčem do polohy před startování - také nic. Diagnostikou jsem zkoušel test akčních členů a je slyšet cvaknutí relé palivového čerpadla kdesi v motorovém prostoru. Nevím, jestli je čerpadlo přístupné z prostoru kabiny, tak jak to měla 406ka ale když se podívám pod auto, tak vidím silný konektor se 4 dráty, které vedou k nádrži. Předpokládám, že tlusté dráty vedou k čerpadlu a tenké dráty jsou od plováku. Když jsem měřil napětí na tlustých drátech konektoru, tak nic nenaměřím. Je tohle kontektor od palivového čerpadla ? Napadá někoho ještě něco co bych mohl zkusit a diagnostikovat závadu, než se pokusím sundat nádrž a vypitvat čerpadlo? 807ka, rok 2005, motor RFJ 2.0 16V, benzin+LPG Auto jezdí 99% jízdy na LPG, na benzín se startuje vždy a po zahřátí přepíná na LPG.
  19. S autem jezdí pravidelně moje žena do práce a nemám moc příležitostí ho zkoumat. Většinou se k autu dostanu až když je pozdě a auto z nějakého důvodu nejede. A to není moc dobře, lepší je problémy řešit už v počátku.
  20. Máš pravdu, na zahraničních fórech popisují stejný problém a jeden motorista dle rady vyměnil hydroštely a má po problému. https://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=96595 Mě osobně se do toho moc nechce.
  21. Ahoj, delší dobou se potýkám s problémem (zhoršuje se), kdy se prakticky nedá rozjet se studeným motorem a to i teď v létě. Auto startuje krásně, drží volnoběh ale prakticky se nedá rozumně rozjet, motor se dusí. Pokud je zapnutý klimakompresor, tak je to ještě horší. Když se auto rozjede, tak při přidání plynu se motor zadusí a netáhne. Stačí ale trošku motor zahřát a už je vše v pořádku. Auto má trvalou závadu už 5 let “Nízká účinnost katalyzátoru” ale tenhle projev je relativně nový-pár měsíců. Připadá mi, jakoby řídící jednotka nevěděla, že je motor studený a špatně řídí bohatost směsi. Teploměr v kabině ukazuje správně ale ten může být řízen jiným čidlem. Stačí ale auto nechat nastartované na volnoběh pár minut a už se při rozjezdech chová normálně. Auto startuje studené vždy na benzin, LPG je deaktivované. Motor benzin RFJ 2.0i + LPG Prins, najeto 220t km.
  22. Duin

    Jumper 2.5D oprava valníku

    Kolik máš prosím uvedenou nosnost v TP? Hádám, že sklápěcí mechanismus a dvojitá konstrukce valníku něco váží, takže pohotvostní hmotnost bude vyšší než u mého obyčejného valníku.
  23. Duin

    Jumper 2.5D oprava valníku

    Malá aktualizace ke stavu auta…. Startuje i jezdí, brzdí, topí absolutně bez problémů, vozí materiál na stavbu domu a jsem rád, že se vše podařilo. Vyzkoušel jsem i cestu dlouhou přes 400km na jeden zátah a kromě bolest v zádech ze sedačky vše normální. Takhle jsem si domů dovezl vazníky na stavbu střechy. Hmotnost cca 650kg, cesta tam i zpět 80km.
  24. Vím, ze je to úplně jiné auto ale na peu 807 jsem se minuly týden potýkal s únikem chladicí kapaliny z horní části hlavy. Prorzela mi protimrazová zátka a kapalina se tudy tlačila ven. Podívej se někam do katalogu na obrázek hlavy, jestli a kde jsou protimrazové zátky.
  25. Duin

    Únik chladící kapaliny

    Auto je zpátky složené a už jezdí. Zatím jsem žádný únik nevidel, dutina s protimrazovou zátkou je suchá. Je normální, že okolí vačky vypadá takto hnusně zakarbonovaně? Když jsem měl rozdělaného letitého Jumpera, tak vše bylo krásně čisté. A to měl určitě těžší službu a zažil mnoho mučení oproti 807ce.
×
×
  • Vytvořit...