Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zas u karavanu máš výhodu, že ho necháš v kempu a jedeš na výlet, Obytňákem musíš vyjet, na každém parkovišti, kde se chce podívat chtějí za parkovný jak za autobus a když se do toho kempu vrátíš, tak dostat se na své místečko nemusí být úplně snadné. Tedy pokud jedeš stylem výběru fajn místa pro bivak a výletů po okolí, je karavan super. Kámoš to po Česku dělal tak, že když bylo pár dní vyloženě hnusně, nechal karavan v kempu a vrátili se domů. Udělali co potřebovali a když se počasí trochu zlepšilo, vrátili se do kempu. Většinou bivakují někde u vody a jezdí všude možně.... 

Akorát na rozumný karavan potřebuješ B+E a odpovídající auto (ale to je MotoMoto v poho)

Odesláno

Kdyz ono na zapade zacina byt cim dal vic problemu s tim nadivoko... na severu to jeste jde, ale zapad a jih... tragedie. Hlavne teda diky dobytkum, co po sobe nechavali bordel vsude, kam prijeli...

A s karavanem bacha na nemecko... na dalnici hezky 80, pokud dany typ nema nemecke schvaleni pro vyssi rychlost - ceske nestaci. V Rakousku mimo obec 80, na dalnici max kilo... taky opruz. A obecne i vsude jinde je jizda s privesem dosti omezena rychlosti.

Odesláno

Ano lidi jsou prasata, vidím to jak na cestách, tak na vodě. Nechápu že co si přivezou si nemůžou i odvézt a pak se vše jen zpřísňuje. My ale na cestách povětšinou nekempujem, ale parkujem což je zatím na spoustě míst zásadní rozdíl. Pomalu ale přituhuje a bude to čím dál složitější.

Odesláno (upraveno)

Jo, Charlie - je to prostě o tom, že se z karavaningu stala během posledních 5ti (možná 10ti) let velká móda a páč je poměrně jednoduché si bydlibus vypůjčit (a net včetně soc. sítí je plnej fotek, rad i "rad" dík kterým se na cesty vypravují rodiny, které by to ještě včera vůbec nenapadlo - ale "Mám prachy a Máňa v práci říkala, že ..."), tak to s sebou přineslo i víc a víc sílící restrikce - a bude hůř. Už v roce 1996 jsem ve Francii viděl parkoviště a stání u silnic osazená značkou zakazující parking obytek a dokonce některá parkoviště ve městech byla osazena bránou s průjezdnou výškou 2,0 m asi právě proto, aby tam obytkáři nenajížděli
Vidím to podobně jako s vodní turistikou. Ještě v 90. letech to celkem šlo a i když už nás nutili spát v campech, tak se na řece vodáci nějak rozprostřeli a dalo se to. Pak v TV odvysílali seroš Proč bychom se netopili a od tý doby se z některých (hlavně lehčích) řek stal Václavák, kde se mnohdy na splutí šlajsny čeká fronta. Netvrdím, že v těch 90. letech člověk nenarazil na ožralé voly, ale určitě ne v takovém množství jako je to v současnosti.
Domnívám se, že základem problémů jsou finančně dostupné půjčovny čehokoliv na každém rohu. Když sis musel za komára sehnat a pak samo-domo přestavět vyřazenou Avii na obytku, když sis musel sám ulaminovat (nebo draze a pod pultem koupit) vlastní kanoi - tak jsi ten přístup měl prostě diametrálně jinej než když vytáhneš několik bankovek a řekneš si: "Já zaplatil, jdu se bavit"

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno
V 19. 1. 2021 at 20:43, HanysR napsal:

To jo, výlety s rodinou super ale upřímně nejraději se projedu sám z určitých důvodů 🙂 Kluk pak pořád kňourá, že bude zvracet 🤣

Pro nás je totiž cíl ta cesta. Oni berou tu cestu jako nutné zlo 🙂

Já jsem si Pavla roky vychoval tak, že mi nejen nekňourá, ale dokonce občas vykřikuje, že jedu moc pomalu. Blbě se v autě dělá manželce (má kinetózu :D ) a tak jezdíme relativně často jen ve dvou

Návštěvník
Odesláno (upraveno)

@MedvědJasně tomu rozumím ale ono tohle moc o výchově není. Buď ti blbě je, nebo není. Když jsem byl malý tak mi bývalo taky zle. Prostě jsem začal cítit nedostatek vzduchu a bylo vymalováno. Zajímavé, že když kdysi taťka koupil Rapida tak v tom mi bylo špatně věčně. Děda měl hezké zelené MBčko 100, a tam mi zle nikdy nebylo. Asi to bylo jinak naladěným podvozkem nebo nevím. Klukovi je blbě ve všem. To dcera ta ne, ta furt jen huláká předjeď ho, předjeď ho :D A manželka, ta je paranoidní a nerada cestuje. Pořád říká jak se někde zabijeme, že má strach, že na cestě je spousty magorů atd takže když jedu s nimi tak je to jako bych vezl vejce. Přitom když řídí ona tak jede jak Loeb 🤣 Chtěl jsem letos autem do Řecka a přespat v Bělehradě ale to mi neprošlo. Pro mne už je ta cesta zážitek. Ta krajina atd. Super ale smůla. Tak volíme normální destinace a daleko letecky 🤪

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno (upraveno)

Podle mě to trochu o výchově (zvyku) je. Mladýmu se taky v autě dělávalo blbě, ale časem si asi prostě zvykl, protože chtěl nebo musel. Manželka trpí už od mala a její rodina nikdy cestování nebrala jako zábavu (přesně jak píšeš " cesta je pruda") a protože nemá potřebu, aby jí cestování začalo bavit, podléhá svému zvedlému žaludku a raději nikam nejede. 
Ono v podstatě stačí, aby si spolucestující našli na cestě něco, co je baví (sledovat co se děje na cestě, že je vpravo na kopci hrad, nalevo rozhledna, přejíždíme po nádherném mostě ...). Mě se v dětství dělalo blbě vzadu v autobuse a tak jsem to řešil tak, že jsem si schválně sedal co nejblíž řidiči (ideálně sedačky 3/4) a "řídil s ním" :D . S Pavlem jsem na cestách hrál různé hry právě ve smyslu "kolik červených škodovek uvidí, kdo uvidí nejdřív rozhlednu apod.", naopak NIKDY jsem mu nepořídil tablet do opěrky a nedovolil čumět cestou do mobilu, pokud jsme jeli spolu autem (na mnohahodinové cestě busem převážně po dálnici je to jiné). Pravdou je, že mě taky trápily jeho CDčka v autě, ale sledování filmu nikdy nemůže zvýšit zájem o cestování (a naše republika je těch krás, které je možno vidět, vyloženě plná)

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

Taky to máme tak, že už cesta je zážitek. On by jinak ani nebyl důvod jet třeba na Severní mys. Kinetózou jsem nikdy netrpěl a cesty autem jsem miloval od raného dětství. Čím delší, tím lepší. Manželka v dětství kinetózou trpěla a v jejich rodině nikdo nikdy auto neměl. Řidičák měla, ale nikdy sama nejezdila. Jsme spolu jedenáctým rokem. První společnou okružní cestu kolem Baltu jsem ještě řídil sám, ona volant odmítala, ale další velkou cestu už řídila a od té doby si pečlivě každý hlídáme své vyhražené dvě hodiny jízdy. Po dvou hodinách se střídáme a dají se takhle ujet docela velké vzdálenosti na jeden zátah. V autě manželku kinetóza netrápí, ale jednou chytla mořskou nemoc na trajektu z Liverpoolu na ostrov Man. Házelo to tehdy fakt hodně. Poprvé jsem na trajektu zažil, že posádka rozdávala pytlíky.     

Problém je po našich krásných Čechách a Moravě, kdy je většinou člověk během dvou hodin v cíli. Pak je dohoda, kdo bude řídit , složitá. 

Upraveno uživatelem petrinza
Odesláno

Tak to máš super. U nás to obvykle dopadne tak, že když se zrovna nikomu nechce (manželka, syn), tak to zbyde na mne (byl to přeci můj nápad, že...). Sice řídím rád, ale někdy bych se rád i vystřídal, i když to byl "můj nápad"

Odesláno (upraveno)

No u nás řídím jen já, takže se mi za volant nikdo necpe :-). Osobákem to do 2tis km (dálničních) bylo napohodu, ale teď s dodávkou prostě parknu a jsem v posteli, takže už takové štreky nejezdíme. No a děcka ty by to taky nevydrželi celý den jen sedět v autě. Naštěstí se jim v autě špatně nedělá (to mě od mala až do teď, ale jen na zadních sedadlech 😄 ).

Upraveno uživatelem Charlie 607
Návštěvník
Odesláno (upraveno)

No já myslím že kdo to provozuje často tak je ideální udělat skupinu B+E. Já jsem si ji kdysi udělal a už mockrát se to hodilo. Pak nic neřešíš a bereš co je. Jinak je to velké omezení. 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno

B96 je také omezeno, ne?

Skládá se ze soupravy o největší povolené hmotnosti převyšující 750 kg, pokud největší povolená hmotnost této jízdní soupravy převyšuje 3 500 kg, ale nepřevyšuje 4 250 kg.

A na klasické B nesmí přívěs přesahovat 750 kg

Takže musím na E

Odesláno

Dneska je to trochu jinak. Můžeš mít přívěs nad 750, ale okamžitá hmotnost musí být do 3,5 tuny. A pochopitelně nesmíš zapřáhnout víc, než kolik můžeš podle TP. 

Jednou jsem jel takhle:)

IMG_20200102_154710.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...