Michael B Odesláno 13. červenec 2022 Odesláno 13. červenec 2022 Po záruce jezdím do auto moto servis co je ve městě a dělá tam skoro všechny značky a mám vše zapsáno v servisce. Nikde není povinost po záruce do autorizáku jezdit a dle vyjádření ČOI za vady zodpovídá výrobce, když je dodržen pravidelný servis na autě. Výměna oleje byla vždy za předesaný Total 0-30W a do 10000km, takže podmínka byla splněna. Ten řemen je na výměnu to je jasné, ale po 38 253km to není tak kritické jak na tech videjích, kde je úplně rozpraskaný nebo ulámaný. Stejně je to bordel člověk si koupí auto s přesvědčením, že má 10 let pokoj a 150000km a oni ho prostě napálí, no chtěl jsem příští rok do nové 2008, ale to radši do japonce nebo číny. Jen by mě zajímalo co tam teď Peugotu dávají za značku řemenu a proč mění kladku a napínák, který má životnost 100000km dle nových podmínek? Jinak ten povrch není oloupaný, ale je to typ řemenu, poslal jsem fotku na rozbor a bylo mi takto odpovězeno, že pokud má řemen do 16,6mm je to v pořádku ( takže je vidět že co servis jiný názor). Spíš mi šlo o to čerpadlo a sítko, aby se nestalo že motor přestane jet. Rozvody u toho motoru je hračka dělat to se dá zvládnout i bez zvedáku. Zase na druhou stranu to mají vymyšlené docela dobře, když si vzpomenu na BMW, Audi nebo japonce tak to už bych teď nechtěl dělat. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 13. červenec 2022 Odesláno 13. červenec 2022 Pěkný. V podstatě je ten řemen ve stejném stavu, jako u té naší 2008 Ale jak vypadal původně nikdo neví. Je fakt, že co jsem kde koukal, tak všechny nové řemeny mají povrch hladký a s nějakým nápisem. Takhle hrubý povrch jsem u nového zatím neviděl To, že se každý půlrok měnilo číslo dílu toho "modifikovaného" řemene taky nevzbuzuje moc důvěry. V podstatě člověk ani neví, co tam teda dát, aby to vydrželo těch 6/100 Jinak by mě zajímalo, jak to s tím olejem? Co tam vlastně patří za typ (normu)? Moc se mi totiž nezdá, že by byl řemen dělaný jen na jeden typ oleje. Když jsem dal vyhledat olej u Totalu, doporučuje to 5W40 classic, případně 5W30 nebo 0W30 Citovat
ozzy56 Odesláno 13. červenec 2022 Odesláno 13. červenec 2022 uvědomuju si, na kterém foru jsem, přesto si myslím, že ten rozv. řemen je průšvih jak cyp--mám stejný názor jako @Michael B, koupíš si nové auto, abys měl s opravami pokoj a pak tohle , jen upozorním, že rozvodový řemen není vadná žárovka, kterou vyměním za pět minut bez následků pro motor..., obecně se tady určitě ví, že jsem tento problém vyřešil výměnou značky auta..., přestože jsem motor 1.2 puretech původně chválil, protože z toho objemu má slušný výkon i spotřebu (typ 110 koní), tak bych si ho už nikdy nekoupil v žádné variantě, tohle testování na úkor zákazníků nemíním podporovat inoxing a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
Michael B Odesláno 13. červenec 2022 Odesláno 13. červenec 2022 (upraveno) JJ máš úplnou pravdu, asi se podívám také po nové značce. Volal jsem si před chvílí s technikem, kde jsem auto kupoval dal mi také za pravdu, že jsou sami z toho nešťastný, ale že už vědí jak to aspoň hlídat, když budeš jezdit do autorizáku. Navrhl mi udělat ty rozvody za 10 000,- Kč, tak jsem mu poděkolval a to si je udělám radši sám za 3 000,-Kč, ale pěkně mě to *neumím psát slušně* to chování od Peugeotu. No aspoň je slušnej a nabídl mi celou sadu na opravu za 3 000,- Kč v rámci dobrých vztahů a že nazanevřu na Peugeota. Jo jinak prej tam teďka dávají sadu od INA - Schaeffler, ale taky nevědí jestli to tech 100000km dá. Fakt dneska se na něco spolehni je to fakt hrůza, nekupuju auto jako spotřební zboží, ale na několik let není to zadarmo. Upraveno 13. červenec 2022 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
inoxing Odesláno 13. červenec 2022 Odesláno 13. červenec 2022 (upraveno) @MJSytic Tímhle bych se 100% neřídil, co najdeš přes Total catalogue- Total to taky značí jinak na různých trzích a něco z jejich stránek nejde u nás ani sehnat. Sám jsem se tam chtěl kolikrát k něčemu dohledat a jejich katalogy mě vyhodily oleje/kapaliny, který v konkrétním autě ani nemůžou být. A mám pocit, že zrovna Total Classic je level olejů pro starší/nenáročné motory, alespoň podle toho, co do "classic" řady je zařazeno za oleje (viz pdf). Do těhle nových motorů bude patřit olej s přídomkem Quartz/Ineo nebo pak vzít něco jiného, ale dodržet hlavně normu výrobce (něco podobného jako: PSA B71 2010) nebo aspoň API/SAE, která je taky nějak směrodatná. Myslím si, že výběrem oleje se tohoto neduhu nejde zbavit u přímovstřiku (potvrzuje to fakt, že se to děje servisovaným autům i z autorizáku). Hlavní problém je v tom, že přímovstřik ředí olej benzínem a to se tomu řemenu nelíbí. Nechápu, že nepřešli už dávno na vhodně zvolený řetěz, když už teda s MPI nejsou schopni dosáhnout emisní normy. Chápu, že verze MPI s tímhle problém nemají, ale bohužel to není omluva. Aby se zadřel nebo potkal motor proto, že výrobce doposud neumí udělat řemen rezistentní běhu v oleji, to je fakt problém. Nevím jestli je to problém fyzikální (prostě nejde vyrobit adekvátně rezistentní řemen) nebo ekonomický (jde vyrobit, ale byl by 10x dražší), ale tohle není nově vyvinutý motor, kde by se problém tohoto rozsahu dal, dejme tomu, omluvit. Cca 10let, co je v provozu tohle 3.válcové EB, je asi už dostatečná doba na odladění... Určitě to není tak jednoduché, ale pokud prostě neumím udělat řemen, musím se vrátit ke králi klackovi a dát řetěz, který bude zvládat ředění oleje bez problému (samozřejmě jde udělat špatně i řetěz, který se natahuje a přeskakuje a špatný napínáky atd. ale to už je problém konstrukční, který vyřešit lze). katalog-ao.pdf total-catalogue-2014-cz-1.pdf total-quartz-oleje-2021.pdf Upraveno 13. červenec 2022 uživatelem inoxing Medvěd a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
MJSytic Odesláno 13. červenec 2022 Odesláno 13. červenec 2022 Díky za rozbor. Já to zrovna řeším u slabší verze a to není přímovstřik a nemá ani turbo. Ptal jsem se právě na to, proč by měl hrát roli olej, když je známo, že problémy řemenu způsobuje benzín v oleji. Ne samotný olej. Proto bych právě rád znal PSA normu pro tento motor. Já osobně si myslím, že do toho právě ta klasická 9000 5W40 bude ze všeho nejlepší. Zvlášť když se bude měnit 1/10 Citovat
inoxing Odesláno 13. červenec 2022 Odesláno 13. červenec 2022 @MJSytic Quartz 9000 5w40 je plná syntetika, existuje už dlouho, předepisovala se už do staré TU5JP4 v servisní knížce (rok 2002?)... Ale neumím říct, jestli ty moderní Totaly (Ineo/First atd.) jsou nějak složením uzpůsobené těm řemenům, aby minimalizovaly jejich degradaci, oproti klasice Quartz 7000/9000 (7000 je polosyntetika a 9000 je plná syntetika). Jestli máš k autu servisní knížku, tak by tam měl být doporučený olej Total s normou B71 xxxx nebo tak nějak. Podle mě to bude nějaký Total Ineo First 0w30 (norma PSA B71 2312). Je zajimavy, ze pokud si prectes datasheet k tomuto oleji (za predpokladu, ze je to ten spravny typ), tak je tam spousta kecu, jak uspora paliva, ochrana motoru atd., ale nic o ochrane/vhodnosti pro rozvodove remeny v oleji. https://www.google.cz/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.fuel-economy.lubricants.total.com/documents/pdf/total_quartz_ineo_first_0w-30_gb.pdf&ved=2ahUKEwirqP6P5PX4AhWPqqQKHSnOAtsQFnoECAYQAQ&usg=AOvVaw1kbHR8gmgSiudghFJ8coU- Citovat
Pe.Tr Odesláno 13. červenec 2022 Odesláno 13. červenec 2022 jen k tomu Total catalogu....x let byl v predpise pro hyundai ineo 5w30 mc3 a ted tam figuruji jine oleje ,presne jak pise vyse kolega. prijde mi ze je potreba lidem obecne v tom udelat zmatek. miliarda nazvu a typu oleju a ve finale budou max 3-4 druhy zakladu a pak budou jen prichute ("malinovka","kiwi",aj ) proste si s nama olejari delaji co chteji. (sfině) Citovat
MJSytic Odesláno 13. červenec 2022 Odesláno 13. červenec 2022 K autu je právě kulový s přehazovačkou V SB jsem našel taky jeden velký prd, proto se to snažím někde dohnat V manuálu je jen:Výměna motorového oleje Informace o intervalech výměny oleje naleznete v plánu údržby výrobce. Aby byla zachována spolehlivost motoru a zařízení pro omezování emisí škodlivin, je zakázáno přidávat do motorového oleje přísady.Specifikace oleje Olej musí odpovídat typu motoru vozidla a splňovat doporučení výrobce vozidla. Dávat tam First C1 nebo Ineo C2 je mi proti srsti. Je to obyčejná atmosférická 1,2 Citovat
Pe.Tr Odesláno 13. červenec 2022 Odesláno 13. červenec 2022 V manualu bude max ze mas davat olej co splnuje acea C2/C3 a SM to jsou dnes skoro všechny na trhu Citovat
ChouLu Odesláno 13. červenec 2022 Odesláno 13. červenec 2022 před 10 hodinami, Michael B napsal: Po záruce jezdím do auto moto servis co je ve městě a dělá tam skoro všechny značky a mám vše zapsáno v servisce. Nikde není povinost po záruce do autorizáku jezdit a dle vyjádření ČOI za vady zodpovídá výrobce, když je dodržen pravidelný servis na autě. Výměna oleje byla vždy za předesaný Total 0-30W a do 10000km, takže podmínka byla splněna. Ten řemen je na výměnu to je jasné, ale po 38 253km to není tak kritické jak na tech videjích, kde je úplně rozpraskaný nebo ulámaný. Stejně je to bordel člověk si koupí auto s přesvědčením, že má 10 let pokoj a 150000km a oni ho prostě napálí, no chtěl jsem příští rok do nové 2008, ale to radši do japonce nebo číny. Jen by mě zajímalo co tam teď Peugotu dávají za značku řemenu a proč mění kladku a napínák, který má životnost 100000km dle nových podmínek? Jinak ten pmovrch není oloupaný, ale je to typ řemenu, poslal jsem fotku na rozbor a bylo mi takto odpovězeno, že pokud má řemen do 16,6mm je to v pořádku ( takže je vidět že co servis jiný názor). Spíš mi šlo o to čerpadlo a sítko, aby se nestalo že otor přestane jet. Rozvody u toho motoru je hračka dělat to se dá zvládnout i bez zvedáku. Zase na druhou stranu to mají vymyšlené docela dobře, když si vzpomenu na BMW, Audi nebo japonce tak to už bych teď nechtěl dělat. Po záruce se jedná pouze o dobrou vůli vyrobce, zda ti něco zaplatí.. a má k tomu své podmínky.. za mě ok řemeny jsou stále DAYCO, a kladky s napínákem se mění obřemen... tzn 105k/6let - řemen, 210k/12let - kladka a napínák a nejedná se o interval daný výrobcem (ten je stále původní), ale doporučený interval... Ajap a Jardel2018 ohodnotil 2 Citovat
ChouLu Odesláno 13. červenec 2022 Odesláno 13. červenec 2022 jediný do EB2 bez turba je 0W30 dle aktuální tabulky Jardel2018 a Ajap ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 13. červenec 2022 Odesláno 13. červenec 2022 ten je do všech 1.2 pjůrtek , podle výrobce Citovat
MJSytic Odesláno 13. červenec 2022 Odesláno 13. červenec 2022 před 1 hodinou, ChouLu napsal: jediný do EB2 bez turba je 0W30 dle aktuální tabulky Tak to je hnus Citovat
MJSytic Odesláno 13. červenec 2022 Odesláno 13. červenec 2022 Protože ta EB2 má 60kW až při 5750ot/min a v běžném provozu je stále nad 2tis (spíš ke 3tis) otáčkách. Navíc s tím 5kvaltem jsou při dálničních rychlostech ještě výš. Za takových podmínek musí ten C1/2 olej dostávat děsně naloženo C2 u na to stavěné nafty budiž, ale do benzínu bych jí nedával Ale nechci tu rozdělávat názorové ohně ohledně olejů. Chtěl jsem jen zjistit normu pro tento motor. Jinak k tématu - konečně jsem asi našel fotku toho "vroubkatého řemenu" který tam je v některých případech z výroby? slimboy ohodnotil 1 Citovat
Michael B Odesláno 14. červenec 2022 Odesláno 14. červenec 2022 jj to je úpřesně on co tam mám, jen je mi divný jak je možné, že tam, je zrovna tenhle a ten se tolik neloupe oproti původnímu. A výroba byla 2016 a meněný nebyl to jsem si zjistil u prodejce i v servisu. Sice dle servisu by měl být lepší, že se neloupe a nedělá takový bordel v motoru, ale stejně je na výměnu. Tak to soudruzi ve Francii stejně posr...., měnit rozvodový řemen po 6 letech to je jak před dvaceti lety. Citovat
ChouLu Odesláno 14. červenec 2022 Odesláno 14. červenec 2022 V 13. 7. 2022 at 18:20, MJSytic napsal: Tak to je hnus v GTi mam také 0W30.. a tam dostává na prdel podstatně více než neoturbené EB2 Jardel2018 a Ajap ohodnotil 2 Citovat
MJSytic Odesláno 14. červenec 2022 Odesláno 14. červenec 2022 No dobře, ale u toho už není co zkazit Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 14. červenec 2022 Odesláno 14. červenec 2022 Tak GTI už za sebou nějakou větší opravu motoru má, ne? XD Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.