KoudaK Odesláno 15. červen 2020 Odesláno 15. červen 2020 Ahoj. Chtěl bych znát vaše názory na tuhle autochladničku. Ve čtvrtek jedeme do Alp a nějaká se doma i na cesty hodí. Cena je 3700 Kč když si pro ni přijedu a nebude muset řešit poštovné. Líbí se nám na ní 30°C chlazení vůči okolí a taky to, že je na 220 a 12V a cena.. Protože kompresorove začínají na 9000,- Kč a to už se mi dávat nechce... Děkuji za názory.. Citovat
Weri 605 Odesláno 15. červen 2020 Odesláno 15. červen 2020 Mám za 2.700,- chladící box 17'C oproti okolí, taky na 12 i 220 Takže za mě - neznám, ale za ty prachy .... Citovat
Milan+ Odesláno 15. červen 2020 Odesláno 15. červen 2020 Je to docela známá firma v tomto oboru, vůbec bych se toho nebál. Je pozor na baterii aby jsi nastartoval. Citovat
KoudaK Odesláno 15. červen 2020 Autor Odesláno 15. červen 2020 Naštěstí nás pojede tlupa takže káble beru.. Ju můžu vyzkoušet ještě doma než pojedeme... Uvidíme jak to dopadne.. Zatím jsem rozhodnut pro... Péťa ohodnotil 1 Citovat
Agrafik Odesláno 15. červen 2020 Odesláno 15. červen 2020 Po zkušenostech s chladničkami s peltiérem bych už další nekoupil. Když se dívám na ten příkon, tak to nevybočuje z řady jiných termoelektrických boxů. Co mě spíše překvapilo, tak je to poměr vnějších rozměrů/užitný objem. Asi pěkná porce izolačního materiálu. Z těch, co znám z vlastní zkušenosti , žádný nedokázal ochladit "teplé" pivo a minerálku v množství ,které se do ní vešlo v rozumném čase - trvalo to spíše dlouhé hodiny. Udržení studených potravin a nápojů zvládaly všechny, ale např. v autě to nešlo použít v plném zavazadlovém prostoru a "chladnička" musela do klimatizované kabiny vozu. Dnes používám obyčejný pasívní upravený chladící box a mrazící vložky.Dobře zabaleno mezi věci v kufru to udělá stejnou službu. Kolega, co jezdí kempy ... má kompresorovku a podobné zkušenosti. MotoMoto a xSilver ohodnotil 2 Citovat
Charlie 607 Odesláno 15. červen 2020 Odesláno 15. červen 2020 Šel bych do kompresorovky, IndelB fungují spolehlivě a cena od těch 9ti tis. Ale chladí to/mrazí to a nesežere baterku. Do peltiera bych už dneska nešel. Agrafik ohodnotil 1 Citovat
KoudaK Odesláno 15. červen 2020 Autor Odesláno 15. červen 2020 Tak už to tu můžeme zamknout... Už ji mám doma.. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 15. červen 2020 Odesláno 15. červen 2020 Opravdu zamknout? Nenapíšeš sem pak svoje zkušenosti a postřehy? Agrafik ohodnotil 1 Citovat
KoudaK Odesláno 15. červen 2020 Autor Odesláno 15. červen 2020 Tak jo... Už ji mám puštěnou v autě a uvidíme jak se s tím 5 let stará baterka popere jestli ráno otočí motorem... Citovat
Vena garážmistr Odesláno 16. červen 2020 Odesláno 16. červen 2020 No v osobáku bych asi neriskoval ji nechat běžet přes noc. V Berlingu mi kámoš pro tyhle účely nainstaloval do kufru zásuvku ovládanou přes relé které ji spínalo když jsem rozsvítil světla. Je fakt že tyhle skříňky jsou spíš udržovače teploty než že by dokázali z limonády kterou si koupíš po cestě to uchladit na pití které bude poživatelné ale na druhou stranu i pokud to budeš používat každý den tak přece není takový problém večer doma vrazit dvě lahve pití do lednice a ráno při odjezdu je nezapomenout a přehodit je do chladítka v autě. Protože když do ní naláduješ materiál který bude trochu nachlazený tak už to umí udržet nebo pokud dáš polovinu materiálu nachlazeného a druhou nechlazenou tak to dokáže uchladit na stejnou teplotu. Agrafik a Hafity ohodnotil 2 Citovat
KoudaK Odesláno 16. červen 2020 Autor Odesláno 16. červen 2020 Tak ráno auto naskočilo na brnk... Na baterce nebylo vůbec znát, že ji něco celou noc ždímalo na 75% svého výkonu.. Dal jsem ji na 100% výkonu a uvidíme kolem 16te hodiny jak to zahejbe s baterkou... @Vena garážmistr ono když jsi v Rumunsku a kempujes mimo kempy 10 dní tak tam moc ledničky volně přístupné po okolí nejsou... Pepito, Péťa a MotoMoto ohodnotil 3 Citovat
KoudaK Odesláno 17. červen 2020 Autor Odesláno 17. červen 2020 Tak včera v 16 hodin v chladničce 5°C a baterka už to trochu poznala ale auto naskočilo.. Po pěti letech věrné služby si myslím, že podává dobréj výkon... Takže asi tak nějak... Citovat
Agrafik Odesláno 17. červen 2020 Odesláno 17. červen 2020 (upraveno) V plné, nebo prázdné? Upraveno 17. červen 2020 uživatelem Agrafik Citovat
mmartinkovic Odesláno 17. červen 2020 Odesláno 17. červen 2020 My sme davali do chladnicky aj tak chladiace vlozky, aby to hned malo chlad. Potom som pouzival iba chladiace tasky, dal tam 2 chladiace vlozky a v pohode cely den chladna voda a jedlo. Citovat
ozzy56 Odesláno 17. červen 2020 Odesláno 17. červen 2020 na delší cestu jen tu chladící tašku a dát ji i s obsahem na noc do lednice, nápoje atd. vydrží studené až do HR Citovat
KoudaK Odesláno 17. červen 2020 Autor Odesláno 17. červen 2020 před 1 hodinou, Agrafik napsal: V plné, nebo prázdné? V prazdne.. Jen teploměr ležel na dně... Citovat
KoudaK Odesláno 17. červen 2020 Autor Odesláno 17. červen 2020 @ozzy56 právě k tomuto účelu je dobré, že je i na 220. Takže ji ráno píchnu na 220 a pak až pojedu tak ji přenesu do auta a tra dá směr Alpy... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Agrafik Odesláno 17. červen 2020 Odesláno 17. červen 2020 před 1 hodinou, KoudaK napsal: V prazdne.. Jen teploměr ležel na dně... Můžeš ještě schválně zkusit nějaké láhve o pokojové teplotě? Citovat
KoudaK Odesláno 17. červen 2020 Autor Odesláno 17. červen 2020 Zítra by to šlo. Než pojedu tak je vytáhnu... Agrafik ohodnotil 1 Citovat
Weri 605 Odesláno 18. červen 2020 Odesláno 18. červen 2020 Vem si prodlužku.... nikdy nevíš jestli někde nenarazíš na 220......... Hafity ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.