Francouz_407 Odesláno 13. březen 2020 Odesláno 13. březen 2020 Už dlouhou dobu shanim krbovky s kourovodem 150mm, kazdy rok koukam na akce od Mountfieldu. Mate s nimi nejakou zkusenost? Nevim jestli kachlova nebo bez kachlicek. Prichazeji v uvahu tyto https://www.mountfield.cz/krbova-kamna/?123=150&r=top Nebo se dajicza podobnou cenu sehnat jinde? Prosim o doporuceni. Dekuji Citovat
Hafity Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 (upraveno) Ten průměr odkouření je jediné kritérium? Upraveno 14. březen 2020 uživatelem Hafity Citovat
Francouz_407 Odesláno 14. březen 2020 Autor Odesláno 14. březen 2020 Průměr kouřovodu:150 mm Výkon 1 místnost 53,35 m3 2 místnost 49,7 m3 Jestliže chcete vytápět starší stavbu, budete potřebovat dvakrát tak větší výkon, než když pořizujeme krbová kamna do novostavby. 1 kW k vyhřátí 20 m3 starého domu. Mám prpojení dvě místnosti kuchyň a obývám, krb bude uprostřed těch dvou místností. Potřebuji tedy kamna s výkonem do 5kW. Citovat
radim.1008 Odesláno 15. březen 2020 Odesláno 15. březen 2020 Není lepší se zeptat topenáře nebo prodejce, jaký kamna ti doporučí? Citovat
ozzy56 Odesláno 15. březen 2020 Odesláno 15. březen 2020 kachlová kamna déle drží teplo, jinak nic..., vyber taková kamna, jaká se ti líbí a s požadovaným výkonem, to je jasné..., na ceny se podívej i jinde, jsou speciálky ešopy na kamna, kde mohou být ceny i nižší, navíc mají dopravu zdarma (někde), dobře topí i litinová kamna třeba tu https://www.krbymorava.cz/eshop-kategorie/krbova-kamna/?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=5299187147_VS_obecne&utm_content=[krbova+kamna]&utm_term=krbova+kamna Hafity ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 15. březen 2020 Odesláno 15. březen 2020 Minimálně 2 lidi nezávisle na sobě mi řekli "krbovky už nikdy více". Na dotaz proč mi shodně bylo odpovězeno. Vysoká prašnost a zvýšený výskyt čtyř a vícenohé havěti ze dřeva v místnosti. Dnes maximálně vestavnou vložku, kde lze přikládat jako to bylo na zámcích z druhé strany (garáž, chodba). Péťa ohodnotil 1 Citovat
Agrafik Odesláno 15. březen 2020 Odesláno 15. březen 2020 Vysoká prašnost - jasně, vždycky něco uteče do místnosti, tomu se nadá vyhnout, ale když se přikládá správně, tak to je OK. Havěť ze dřeva - platí pravidlo, z venku přímo do kamen. Kam to vlastně má být? RD, chata, chata na víkend, zděná, dřevěná? Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Francouz_407 Odesláno 16. březen 2020 Autor Odesláno 16. březen 2020 Je to domů, kuchyň obývák. Ale je to spíše pro případ rezervy, kdyby nám odešel v zimě kotel atd. Původního krbu, který tam byl, když jsem barák koupil jsem se zbavil asi před 5 roky, už měl svoje roky. Teď přemýčlím o dalším. A podmínka je cca 5kW a 150mm kouřovod. Citovat
*nohafuc* Odesláno 16. březen 2020 Odesláno 16. březen 2020 Máme krbovky v obyváku,kterej je propojenej s jídelnou a kuchyní.Takže v podstatě asi to,co máš ty,jen o něco menší.Tenkrát mi topenář říkal,že krbovky do 5kw.Nakonec jsem pořídil krbovky 7kw a jsem spokojenej.Hřejou prakticky okamžitě.Mají trubkovou konstrukci a tak jsem ještě ze tří otvorů udělal asi 2m dlouhý svod teplého vzduchu do další místnosti.Oplach skla mi přijde stejný,jako u jinejch krbovek - čas od času to sklo prostě musíš vyčistit.Prašnost mi přijde taky v pohodě,když se naučíš přikládat a na čištění používám zásadně vysavač.Kouřovod maj 150 a přívod vzduchu 120.Ten mám skrz podlahu ze sklepa,ale není podmínkou.Na závěr jen dodám,že to jsou HS Flamingo Masterflamme Piccolo I. Dělaj je i v různejch barvách.Já sem spokojenej. Citovat
P607Olda Odesláno 16. březen 2020 Odesláno 16. březen 2020 Psal jsem zde Kachlová kamna máme 23 let, pořád spokojenost, topíme každý den dvakrát (nevybírat popel, zatopit, za hodinu zavřít sání a pak se nestarat). Stály dost peněz, vyplatily se, hlavně co se týký ekonomiky (6 m3 za sezonu) a málo starostí. Stavěl pan Jauernig z Hanušovic, je schopen stavět i u vás, dělá např. i v Německu, v zařízeném bytě postaví kamna. Citovat
Francouz_407 Odesláno 16. březen 2020 Autor Odesláno 16. březen 2020 Díky Oldo, na kamna není moc místa. Raději krb. Ty piccolo nejsou špatné. Někde jsem četl co vše krby musí mít, aby se sklo nešpinilo. Na těch minulých jsem každý den musel čistit sklo, úplně čené, ale mohlo to být dřevem. Prý to musí mít nasávání vzduchu nahoře i dole a tím se tolik sklo neznečistí. Máte s tím nějakou zkušenost? Citovat
Guest Scratch Odesláno 16. březen 2020 Odesláno 16. březen 2020 mam tyto a spokojenost.... https://kamna.astranet.cz/fulvia-nordica/3327536?gclid=Cj0KCQjwx7zzBRCcARIsABPRscNfPo_tmvhSd7X8PoJXYuWifTWGUG_jvvwFdzDsBzsShpTf3kuqqOEaAo5SEALw_wcB Citovat
P607Olda Odesláno 16. březen 2020 Odesláno 16. březen 2020 (upraveno) Se sklem nemám zkušenost, ale základem je suché dřevo, mám 3 roky. Mokré dřevo dehtuje a dá málo tepla. Mám udělaný kovový vozík, zajede do skříňky (pavouci). Ještě jednou upozorňuji na bezroštová, nemusíš vybírat popel. Jednou za dva měsíce kbelík. Upraveno 16. březen 2020 uživatelem P607Olda Citovat
MilanF1 Odesláno 16. březen 2020 Odesláno 16. březen 2020 S kamny neporadím, mám levná z OBI. Mám ale i radiátory na plynový kotel. O teplo nouze není. Ale topim výhradně dřevěnými briketami, hranate. Zatopenim 3 až 5 kg, po 10 až 15 minutách úplně zavřu spodní přívod vzduchu a horní mám tak do 1/5. A dalších 3 hodiny to hoří/žhne bez jakékoliv údržby. Popelnatost malá, prašnost minimální, sklo čistím jednou za 14 dní. A zvířátka nejsou, jelikož brikety jsou v igelitu (běžně mám doma 400 až 500 kg briket). Maximálně si tam něco přinesu v bedynce s třískama. Samozřejmě brikety nejsou levné (4.90 Kc/kg), ale za ten komfort mi to stojí. Citovat
Francouz_407 Odesláno 16. březen 2020 Autor Odesláno 16. březen 2020 Brikety jdou do všech krbovek nebo to musí nějak umět? Citovat
ozzy56 Odesláno 16. březen 2020 Odesláno 16. březen 2020 palivové dřevo musí být suché, tzn. asi dva roky sušené na vzduchu, takže každý rok koupit tolik, kolik se běžné propálí a na topení brát to usušené--tohle je bez debat dřevěné brikety jsou super, ale zase o dost dražší jinak na jesenicku stojí palivové dřevo furt stejně (zhruba), i když je to samý polom a kamiony se dřevem jezdí jeden za druhým, tomu fakt nerozumím, v ostravě koupím naštípané dřevo levněji, než na chatě, kujva asi sem chyběl, když se probíral kapitalismus ve škole Citovat
Fruktis Odesláno 16. březen 2020 Odesláno 16. březen 2020 @ozzy56 to mas jako s benzinem na ceske pumpe...trh s ropou se propada...a nikde to neni znat...ale jakmile byt o dolar zdraží tak tady jdou ceny nahoru. Citovat
ozzy56 Odesláno 16. březen 2020 Odesláno 16. březen 2020 (upraveno) právěže u nás to znát jde--bral jsem v sobotu benzín za 26.90 , ale to dřevo mi fakt do kebule nejde , protože ve Vrbně smrk za 1000 a v Ostravě za 850 Upraveno 16. březen 2020 uživatelem ozzy56 Citovat
Guest Scratch Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 max na ono jsou tyto ceny, v praze jsou stale kolem 30 za drevo na chalupe (jicinsko) jsem platil cca 1500 za 2,5m3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.