Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

407 RHR ulomená vačka od čerpadla


hiphoper123

Recommended Posts

Zdravim, kontroloval jsem čerpadlo a zjistil,že je ulomená vačka (skoro celej jeden půlměsíc) . Tak jsem to rozebral, ale to co chybí jsem tam nenašel. Je tam kanálek dolu, ale ten se mi zdá menší než to co se ulomilo. Nevíte někdo, jestli ten kanálek vede až do vany? Že bych tedy sundal vanu a našel to tam? Samozřejmě mezikus a hřídel čerpadla k.o. Díky za nějaké rady

20200104_124408.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už jsem to konečně opravil. Ty ulomený zbytky jsem našel ve vaně,bylo to na 3 kusy. Nová vačka (značka FAI) je o dost lepší,není z trubičky a není dutá, ale je z pořádnýho materiálu. A ten kus vačky co pohání čerpadlo je o něco silnější, než na tý starý vačce, takže bych řekl,že to i déle vydrží. Čerpadlo jsem rozebral a koupil novou hřídel + novej mezikus. Teď má motor konečně normální zvuk . Jo a najeto má cca 270 tis.

Upraveno uživatelem hiphoper123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 7 měsíců později...

Ahoj mám ten samý problém akorát mně už to nejede tlak čerpadla 0 je nějaké úskalí rozdělat vršek motoru nebo to jde bez problémů? Co bylo s hřídelí čerpadla? Mám ji jenom malinko vymacklou od unasece bude to v pohodě?myslím že by s novým unašečem mohlo fungovat.dekuji za rady je tohle častá závada?

IMG_20200903_174728.jpg

IMG_20200903_174822.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,ta hřídel nevypadá,že by to bylo jen trošku vymačkané, to bude chtít určitě novou. Ten novej mezikus nesmí mít vůli,jinak to bude zase cvakat a ničit novou vačku. Rozebrat to šlo celkem vpohodě a počítej, že určitě bude muset dolu i vana, tam najdeš ty ulomený kousky vačky. Co jsem tak koukal na netu, tak to je časta závada po 200 000 km

Upraveno uživatelem hiphoper123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A kdo má poblitý od motorového oleje motor pod čerpadlem a vrch převodovky, případně zadek motoru, tak si rovnou vyměňte to oranžové gufero na čerpadle, hned první co je v řadě. Dostává se tama kolem hřídele olej a odfukem (malou dírečkou) pak vytíká a kape dolu na blok a převodovku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podobný jsem to měl po opravě asi po měsíci,akorád to byla nafta na převodovce. Tak jsem sundal znovu čerpadlo a zjistil,že to teče kolem těsnění co se půlí čerpadlo. Přitom vypadalo jako nový,když jsem ho tam vracel. A když jsem ho pak porovnal s novym,tak byl rozdíl ihned vidět.  Takže jsem raději koupil komplet všechno těsnění a gufera a vyměnil. Teď po půl roce vše krásně suché .

Rada: pokud budete měnit hřídel,kupte raději i nové těsnění

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj ,povolíš těch 6 šroubů a vytáhneš víko přes hřídel. Pak sundáš kolečko s lamelama a potom vytáhneš hřídel i s tou tlačnou deskou. A když to budeš mít rozebraný,tak rovnou zkoukni ty lamely i to kolečko v místě co je váleček,aby to nebylo moc vyběhaný.

Upraveno uživatelem hiphoper123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak jenom info v čerpadle nebyla špatná jenom hřídel ale doobjednano i těsnění a pal. čerpadlo lamelové které bylo prasklé a drážka na pero vymlacena viz foto jak tam ta vačka mlátila.Proto to nejelo protáčelo se na hřídeli.Vše poskládáno a vše teď funguje děkuji všem za rady.

IMG_20200916_095343.jpg

IMG_20200916_095245.jpg

IMG_20200916_095236.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...