Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Vím, je to prostě krása za "raketu". Když jsem si hodil do kalkulačky data a viděl výsledek, přešla mě chuť. Ale jinak Tě obdivuju, na fotkách je to krása a co teprve ve skutečnosti.

Odesláno

Ten detail spočívající v replice plechové oválné CSky na hundertce mě teda dostal

Co to má za podivnou konstrukci pod zadním nárazníkem?

Odesláno (upraveno)

Taky jsem si ho kdysivá musel vygůglit, nepamatoval jsem si ho.

Na té skupinové fotce to není vidět, ale chtěl jsem trochu oživit plato u zadního okna, jenže jsem nepřišel na to, jak udělat proložku s vejci v měřítku 1:8, tak jsem tam dal, na co jsem si troufnul a co tam taky bývalo.

20230419_162711 (1).jpg

Upraveno uživatelem petrinza
Odesláno (upraveno)

Petrinza - kdybys k tý lékárničce  udělal psa s pokyvující hlavou, co se taky vozíval na zadním platu a metrovou anténu s ocasem na jejím konci, to by byla pecka 

11682_2017-06-16_22-54-04_84.jpg

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

Milan +

Jako že se na vozík dávala stejná SPZ jako mělo tažný auto? To bylo v sedmdesátých letech normální u všech vozíků za OA - jak to ale bylo s TP to netuším. Vím, že kluci, co vozili lodě na závody na vleku za OA to tak tutově měli (nejeden kamarád měl SPZ na vozíku dokonce ručně psanou na plechové tabulce a jezdilo se tak i za hranice). Až někdy koncem sedmdesátek (možná s vyhláškou 100 ?) se objevily speciální přívěsové SPZ ve tvaru xx - AA - xx, kde x jsou číslice a AA písmena označující okres.

Odesláno

PAV 100 nebyl brán jako klasický vozík koneckonců nebyl určen na tažné ale prodával se jako příslušenství k vozu schválené výrobcem takže se opravdu SPZ přendavala z auta. Už netuším jestly to rádoby tažné bylo vůbec zapsáno někde v TP auta ale myslím že ani ne protože se to montovalo doma. 

U klasického vozíku na tažné ať už domácí výroby nebo kupovaný nejčastěji slavný SPORT JACHT normálně TP a SPZ byla, dokonce SPZ byla speciální a měla písmena označení okresu uprostřed a ne na kraji jako u auta, takže na první pohled bylo poznat že se jedná o SPZ vozíku. 

Odesláno (upraveno)

Peter23p - jak píšu, vybavuju si v sedmdesátých letech spoustu samo-domo dělaných přívěsů, které měly stejné SPZ jako tažné auto. Ta speciální vleková SPZ se podle mě objevila až na přelomu 70-80 let.

Ve stejné době se objevily i SPZ s červenými znaky - to byla auta a vleky z půjčovny (v Praze PRAGOCAR)

Ve wiki jsem to taky našel 

20230420_125949.jpg

Odesláno

Jo jo strýc mi to potvrdil,že to tak bylo,SPZ na káru spešl v roce 78,to mi bylo 13 a to jsem se tedy po karách za autami nekoukal. Celkově jsem se o tohle nezajímal,tak to překvapilo. Začlo to až cca o rok déle když se začlo s fichtlama.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravím, dorazily další dva náklaďáky od DeAgostini. Cisternu Š706 už jsem měl, tak druhý kousek už přechází přestavbou. Sněžný pluh ZIL 157 D470 jsem chtěl založit do archivu jako u nás neprovozovaný, ale v sešitu k náklaďáku je černobílý obrázek jednoho z muzea silnic ve Vikýřovicích, Na netu jsem k němu našel ale jen pár mrňavých barevných obrázků, z kterých přesnou podobu "našeho" pluhu nesestavím. Nemá prosím někdo kvalitní obrázky z Vikýřovic?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...