Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Startér aspoň stojí pár kaček xD Na prázdniny, když nejsou auta tolik vytížený je v plánu automat (olej, ventily, rozebrat a vyčistit rozvaděč), přetěsnit poloosy na obou autech, nový poloosy na zlatým, ložiska na zlatým. To zas dopadne :D 
Jen přemýšlím, mám ve sklepě startér z dvoulitra, mitsubishi. Tak jestli dát do kupy ten a pak hodit na auto, nebo ho tam hodit provizorně a opravit ten originál. Ani nevím, jakej tam mám typ. A když už, co u něj vše vyměnit? Hádám uhlíky, a když bude rotor, kotva a cívka OK, tak se na ně vykašlat? Nebo aspoň kotvu udělat? 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Ja ted na 206 jen protahnul drazky na komutatoru, prejel ho skotch brusnou vatou, vycistil a lehce maznul jadro civky a proplachnul a znovu namazal jehlove lozisko ulozeni kotvy na strane k setrvaku a zas to poskladal s novyma uhlikama zpatky. U cabria jsem jeste maznul kolecka planetovy prevodovky

Jinak taky jsem mel nahradni misivbusi starter, ten ma 4 uhliky, myslel jsem, ze ho do 206 docasne soupnu, ale ten "repas" valeo starteru mi zabral necely dve hodky, tak jsem misivbusi zas schoval do zasoby ( je stejnej i na 1,6hdi ve focusu)

Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, Ferry napsal:

lehce maznul jadro civky

Toto doporučuji nedělat , i když se to zdá být utěsněný , časem se do toho jádra dostane prach ze spojky a zalepí ho , pak to blbě vysouvá pastorek a spíná kontakty nebo se naopak pastorek nechce vracet a visí v zubech setrváku , takže jádro cívky vždy nasucho ...

Jinak souhlas s postupem , jenom doplním , že japonský startéry trpěly na vydírání futer , tak je zkontrolovat a popřípadě vyměnit , pak ještě zmáčknout jádro cívky nadoraz a zjistit , kde spínají kontakty , jestli až na konci , tak radši vyměnit , je to pak zbytečná práce to znovu vyndavat po 2 měsících .

Upraveno uživatelem jarokare
Odesláno

@jarokare Dobra poznamka, s tim prachem jsem si to taky rikal, ale nakonec jsem to fakt jen tak lehounce liznul vazelinkou, co mam od LiquiMoly na kontakty autobaterie. Ona na dne u kontaktu civky vazelina z vyroby byla, tu jsem vytrel, zdala se mi uz ztuhla.

Odesláno
před 3 hodinami, jarokare napsal:

japonský startéry trpěly na vydírání futer

Vono asi jak který.... Na Galantu jsem se jednou rozhodnul, že mu dopřeju za ty dlouholeté služby aspoň nějaké to vyčištění a promazání.... Tak jsem ho rozhodil a čuměl na valivý ložiska místo futer.... Na, v podstatě, obyčejným startéru bez planet.... :o

Odesláno (upraveno)

Tak jelikož dnes pálí slunce, rozhodl jsem se vytepovat sedačky, koberce a vyleštit tapce. Vypadá to parádně, jde vidět, že ty bílý vlákna jsou už fakt bílý, a ne šedý :D Použita kosmetika od autofinesse, interior cleaner, interior detailer a nějaký sajrajt na kůži. Sedačka řidiče bude chtít ještě péči, pořád z ní něco leze a není úplně bílá, ale nechci to u těch vyhřívaných sedáků přehánět. Moc fotek nemám, nechal jsem mobil v kufru a přehrál se xD Ještě by to chtělo vymyslet, co z vnějškem. Leta jdou už poznat 😕 Nicméně když jsem s tím byl u člověka, co by mi to vyleštil, došlo se k závěru, že kapota, oba nárazníky a blatníky by se musely znova láknout, střecha by se možná dala zachránit, ale spíš lak nebo tam dát černou fólii, aby to splynulo z panoramou + trochu pošéfit prahy, zadní vrata (pod SPZ povrchovka). 

DSC_1466.JPG

DSC_1465.JPG

• VojtouNerCZ changed the title to 307 sw - tepování
Odesláno

Soužití a dvěma dětmi na cestách mě naučilo, že nájmu croissant je úplný nic :D , taková termixova kapsička kvalitně ohozena po tapecirunku dveří a tekutá lihová fixa po plastech ... To už možná stojí za řeč :D

Odesláno

To jsem překvapivě uhájil a kluci v autě nejedli. Teď jim je 18 a stále to dodržují :D To ale nemá vliv na stav auta, je zahnojený :D

Odesláno (upraveno)

Nojo. To je tak když si lidi myslí že to stihnou. 😕 Rumun. Ten to má horší, vysklil jsem mu okno. Já zrcátko, prasklina v okně. 

Kdyby měl někdo zrcátko, výhřev, elektricky nastavitelné a elektricky sklopitelné, beru. 

Blbý je, že uniqa jeho pojišťovnu nezná tak uvidíme, co z toho vyleze. 

DSC_1478.JPG

DSC_1479.JPG

Odesláno (upraveno)

Tak dnes zase chyba motoru. 1 chyba p0444, třetí p0403. 2 a 4 bez kódu. Zkoušel jsem otestovat čerpadlo, ale hodí to chybu, že člen nešlo zpustit. Přitom po startu čerpadlo běží. U ventilu slyším akorát tak cvakat něco u BSM. Kde ten ventil vůbec je? Dá se to nějak vyměnit nebo celá nádobka? 

DSC_1502.JPG

Odesláno

Odvetravaci ventil evap by mel byt nekde pobliz nadobky s aktivnim uhlim, mozna i primo na na (pokud to neni ten prepousteci do sani). Divim se, ze tam neco takovyho mas, normalne byva jen jeden ventil evapu, ktery prepousti benzinove pary do sani.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...