MotoMoto Odesláno 14. červen 2023 Odesláno 14. červen 2023 Tak výlet to zrovna nebyl, pokud se výletu na Liberecké traumatologické oddělení místní nemocnice dá říkat výlet. Shrnuto, ráno otázka: mám jet do práce na kole nebo na motorce? Odpověď: raději na kole, nerad bych se vysekal, je to přeci jen bezpečnější. A výsledek? Zůžení silnice u tramvajové zastávky a nutnost přejet mezi koleje a pak to nastalo. Protože proti jelo auto nechtěl jsem riskovat moc kolmý nájezd na koleje abych nešel moc na to auto a přední kolo se mi kouslo do koleje a já provedl salto mortále přes přední část kola. Na zádech notebook v batohu, ale přežili jsme oba. Co nepřežilo byla helma a je na dvě části. Naštěstí helma a ne hlava. Až někdo bude říkat, že helma je blbost, tak mu to rád ukážu a věsvětlím. Nebudu to rozvádět, částěčné bezvědomí, odvoz na treumacentrom, několik rentgenů, CT a výsledky dobré. Lehký otřes mozku, pohmožděný loket levé ruky, hodně moc naražených žeber a naštíplá klíční kost. Takže večer už doma, bolesti jako kráva a celou noc jsem nespal, ani moc léky nezabíraly. Na závěr, okolo jedoucí dvě auta okamžitě zastavila a v jednom velmi ochotný a schopný pán, který vše organizoval. O zavolání záchranky přes policii až po řízení dopravy. A v druhém paní evidentně záchranářka, která mi poskytla první pomoc včetně zabalení do folie a dohlížele než dorayila rychlá. Policie mi v nestřeženém okamžiku dala dýchnout a pak odjeli a odvezli moje kolo. Když jsem si dnes volal kde skončilo, tak na Dopravní policii, ale synovi ho nevydají, musím přijít já, podat vysvětlení a zaplatit pokutu. Takže pamatujte, bez helmy jezdí jen sebevrah Péťa, Medvěd, Pepito a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Medvěd Odesláno 14. červen 2023 Odesláno 14. červen 2023 (upraveno) Jako že fakt takhle čerstvý prožitek? Proti tomu je moje ledvinová kolika procházka růžovou zahradou Tak hlavně zdraví a ať je líp P. S. K těm ochotným řidičům aut. Před lety jsme se s Helou i Pavlem účastnili hromadného cyklovýletu u Votic. Jeli jsme po okresce, Pavel byl tak 100m přede mnou, Hela někde za mnou, když ze zatáčky vyjelo proti Pavlovi auto. Pravda, Pavel nebyl úplně u kraje, ale reálně nic nehrozilo - kdyby se Hela nelekla. Za mnou se ozvalo: "PAVLE !!!!", což naštěstí Pavla nerozhodilo (v klidu se stáhl na krajnici a s autem se minul) a pak už následoval kdesi za mými zády velký rachot. Hela v panice podklouzla na písečku u krajnice a ležela na silnici jak dlouhá tak široká. Auto, co se míjelo s Pavlem u Hely zastavilo a z paní řidičky se vyklubala doktorka nebo zdravotní sestra - už nevím přesně (je to možná 6 -8 let zpět), ale každopádně Helu i s kolem naložila do svého kombíka a odvezla zpět do Votic na penzion, kde jsme byli ubytováni. My s Pavlem pak celý výlet dojeli, ale Hela od tý doby na kolo nesedla. Upraveno 14. červen 2023 uživatelem Medvěd MotoMoto, Péťa a Pepito ohodnotil 3 Citovat
Pepito Odesláno 14. červen 2023 Autor Odesláno 14. červen 2023 @MotoMoto, tak to jsi měl ve vší smůle štěstí i na lidi kolem. Pád na kole je vždycky nepříjemný, mohl bych za ty roky vyprávět. Bez přilby už dlouho nejezdím a už mi také při pádu předloni praskla. Hlavně že to nebylo vážnější. Přeji Ti brzké uzdravení. MotoMoto a OK406 ohodnotil 2 Citovat
MotoMoto Odesláno 14. červen 2023 Odesláno 14. červen 2023 (upraveno) To jen malý silniční lišej a mém poničeném loktů. Upraveno 14. červen 2023 uživatelem pavelu96 Upraven formát vložení fotografie. Citovat
pavelu96 Odesláno 14. červen 2023 Odesláno 14. červen 2023 Je zajímavé, jak všichni co už jednou helmu na kole rozlouskli vejpůl, tak mají jasný názor na používání helmy pro cyklisty. A ti co nemají tuto zkušenost jsou jakoby nerozhodní... Citovat
MJSytic Odesláno 14. červen 2023 Odesláno 14. červen 2023 JJ, je to stejné, jako s helmou pro lyžaře. Ještěže jí Schumi měl Při vší úctě ke všem pumpičkářům, když vidím, jak někteří kolo ovládají, a jakou na tom mají "stabilitu", tak mi připadá, že to není jízda, ale kontrolovaný pád Ať se každý chrání, jak uzná za vhodné. Ale musí taky počítat s tím, že když se to má stát, tak se to stane a nezachrání ho ani anděl strážný Ale to platí pro jakoukoliv sportovní činnost... Pepito ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 14. červen 2023 Odesláno 14. červen 2023 (upraveno) Pavelu - já jsem jezdíval na kole bez blembáku celý moje dětství a dospívání (ani nevím, jestli se v té době helmy pro cyklouše vůbec prodávaly - každopádně si ale nevybavuju nikoho, kdo by v blembáku před rokem 89 jezdil). Změna nastala až když začal na kole jezdit Pavel a já trval na tom, že bez přilby na kolo nesedne. No a protože příklady táhnou, začal jsem si automaticky na vyjížďku na kole brát helmu i já a dnes Pavel - ač pubescent jak víno - bere blembák jako jasnou součást výbavy a bez něj jsem ho vyjet neviděl. Upraveno 15. červen 2023 uživatelem Medvěd Pepito a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Akoc Odesláno 14. červen 2023 Odesláno 14. červen 2023 před 2 hodinami, MotoMoto napsal: ... podat vysvětlení a zaplatit pokutu. Za čo tá pokuta? Nafúkal? Citovat
Medvěd Odesláno 14. červen 2023 Odesláno 14. červen 2023 Myslím, že prosté nezvládnutí vozidla Citovat
sitler Odesláno 14. červen 2023 Odesláno 14. červen 2023 taky jsem odjezdil cely detstvi na kole i na lyzich bez helmy. Na kolo jsem si ji poridil az kdyz zacala jezdit dcera - aby to videla..., a na lyze az kdyz jsem si koupil fakt rychly lyze . Ale dneska pri dnesnim provozu, rychlostech a "ohleduplnosti" ji vozim jak na kole, tak na lyzich.. a dcera samozrejme taky. Na lyzich jsem jednu helmu roztriskal, na kole jeste ne . (ale to bude tim, ze na kole proste neumim jet 80, na lyzich to slo ) Medvěd a Pepito ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 14. červen 2023 Odesláno 14. červen 2023 jako děcko nepamatuju, že by helma byla v prodeji, takže ji neměl nikdo, ale taky nepamatuju, že by z kola někdo spadl tak, že musel do nemocnice, pár škrábanců to jo... na druhé straně když vidím, co všechno dneska dělají lidi na kole, třeba ty divoké sjezdy a kotrmelce v lese mezi stromama (třeba loni v Kopřivné), tak nechápu, že nemusejí mít spec. zdrav. pojistku Pepito a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 14. červen 2023 Odesláno 14. červen 2023 před 1 hodinou, sitler napsal: taky jsem odjezdil cely detstvi na kole i na lyzich bez helmy. Na kolo jsem si ji poridil az kdyz zacala jezdit dcera - aby to videla..., a na lyze az kdyz jsem si koupil fakt rychly lyze . Ale dneska pri dnesnim provozu, rychlostech a "ohleduplnosti" ji vozim jak na kole, tak na lyzich.. a dcera samozrejme taky. Na lyzich jsem jednu helmu roztriskal, na kole jeste ne . (ale to bude tim, ze na kole proste neumim jet 80, na lyzich to slo ) Ty kokso - MY se v něčom shodneme? Citovat
pavelu96 Odesláno 14. červen 2023 Odesláno 14. červen 2023 Tak samozřejmě v ranných 80kách se na kolo helma nebrala. Ale později v roce 85 kdy nám s kamarádem rodiče (přes tetu co pracovala jako vedoucí v domácích potřebách, kde se kola dala koupit ) sehnali kolo RMX20, a my na nich začali dělat psí kusy v podobě skoků z 1,5m vysoké tribuny na náměstí i nám došlo, že integrální přilba na motokros a chrániče jsou dobrý nápad Chvíli na to vznikl v Československu pod záštitou SVAZARMU sport s názvem Bikros a tady už byla jasná pravidla. - Nikdy nezapomenu na závody v Benátkách nad Jizerou, kdy jsem v rozjížďce porazil vycházející hvězdu tohoto sportu Michala Marošiho a ve finále se rozsekal po vytlačení z trati, kdy mi helma zachránila život. V současnosti (když to čas dovolí) využívám nedaleké traily Singltreku a tam by mě ani ve snu nenapadlo jet bez helmy A aby to nebylo , tak odkaz na Singltrek pod Smrkem můžete vzít jako tip na super cyklovýlet Pepito a Péťa ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 14. červen 2023 Odesláno 14. červen 2023 @Medvěd my se shodneme na víc věcech, jen ten nesouhlas je víc vidět @pavelu96tak na bikros je to jasný no , stejně jako na trialu se helma vozila. Ale normálně na cestu nebo blbosti na parkovišti moc ne. Medvěd a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
MotoMoto Odesláno 14. červen 2023 Odesláno 14. červen 2023 před 4 hodinami, Akoc napsal: Za čo tá pokuta? Nafúkal? Ne, nenafual, nejsem blázen. Prostě malá dopravní nehoda. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
zbynek..s Odesláno 15. červen 2023 Odesláno 15. červen 2023 @MotoMoto štěstí v neštěstí a v dobrých lidech To jsi tedy dopadl dobře, jak jsi "pouze" odřený a natlučený. Bez nějakých zlomenin Já osobně jezdím v helmě cca od roku 1995 a bez ní bych už ani nevyjel, děti musí samozřejmě taky s helmou. Jednou mi taky zachránila život, že mě nemusela odvážet sanitka, ale na traumačku jsem dorazil po vlastní ose. Prý jsem byl ten den první cyklista , který dorazil sám (1 z 9). Pepito a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 15. červen 2023 Odesláno 15. červen 2023 Vzpomínám si, jak jsem svou první helmu "pokřtil" hned v den nákupu, koupil jsem ji u Fialy a hned od něj jsme jeli na výlet na Ameriku, kde jsem v jeskyni vzal hlavou o strop Pepito ohodnotil 1 Citovat
MotoMoto Odesláno 15. červen 2023 Odesláno 15. červen 2023 Tak výlet pokračuje. Syn mě veze na traumačku na druhý pokus. Zvýšená teplota, nemohu se nadechnout, dost velké bolesti. Asi víkend nebude výlet do Karlových varů. Citovat
sitler Odesláno 15. červen 2023 Odesláno 15. červen 2023 Tipnul bych to na problem narazenych zeber. Boli to jak svina, boli to dlouho a je to hnus fialovej Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.