Vena garážmistr Odesláno 22. prosinec 2021 Odesláno 22. prosinec 2021 No hele jestli to není tajný kolik Tě stál ten člověk který tam s Tebou byl? Ono totiž málokdo přizná že v takové věci dal na někoho aby mu poradil a upřímně já osobně jsem to šacoval že po tom kolik rozumů jsi tady od nás dostal tak že se do toho pustíš sám. Z mých zkušeností protože mimo jiné taky občas jezdím na obhlídky aut jsem zjistil že spousta lidí se kterýma jsem jel by vzali první nebo max. třetí auto i přes věci které se jim na autě nelíbili protože je zkrátka přestalo bavit prohlížet další auto protože uživatel vidí jen to co vidět chce. A většina z těch lidí pak přiznala že ty prachy který jsem si za to účtoval byli dobrá investice (u většiny aut se mi povedlo usmlouvat cenu o můj honorář dolů) . jirka307 a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 22. prosinec 2021 Odesláno 22. prosinec 2021 Já to měl úplně stejně jak píše Véna, ale z druhé strany. Nechal jsem si auto dovézt člověkem, kterého jsem nejdřív dlouho sledoval na netu. Nejdřív přes něj vybíral auto brácha a páč on JE tak trochu pacient, tak jeho BMW vybírali asi půl roku. Já jsem byl podstatně jednodušší materiál a tak moje Galaxa byla doma během měsíce od chvíle, kdy jsme se dohodli, že mám prachy a budeme vybírat. David dělá dle mého poctivý výběr a kontroluje vše tak, jako by vybíral auto pro sebe. Moje Galaxy stála 5600 € a dovoz včetně 3 prohlídek mě stál 14000 Kč. Právě proto, jak on k výběru přistupuje jsem si ho zvolil a po více než 3 letech od dovozu jsem přesvědčený, že to byla ta nejlepší cesta. Citovat
filoyof012000 Odesláno 22. prosinec 2021 Odesláno 22. prosinec 2021 @sam_217 Gratuluju... nahoď ty foktky, ať se pokocháme pěknou 807... @Vena garážmistr No to je přesný. Zákazník, co si vybral typ a užuž to auto chce... pak nevidí neslyší a na to jsou handlíři experti no, takovýmu prodaj kdeco.. viz ten Davocars. A nakonec to auto inzerujou jen o trochu levnějc, než tohle... Několikrát jsem chtěl připsat ještě jednu radu a sice "jakmile se ti něco nezdá, otoč se a odchod... aut je i dneska dost. Nic nevysvětluj, s nikým se nehádej, prostě odejdi a hotovo." Honza Medvěd, brutall, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
sam_217 Odesláno 22. prosinec 2021 Odesláno 22. prosinec 2021 (upraveno) Tak super tajné to není, pan Červ má svoje stránky - já platil tu nejvyšší cenu https://autoradcerc.cz/ a to jsem měl ještě slevu kvůli doporučení přes bývalého kolegu z práce, protože v podstatě prohlédl 3 auta, celkem tam kvůli nám strávil určitě 4 hodiny a nepočítám různé konzultace a dopisování si přes email/whatsApp. před 2 hodinami, Vena garážmistr napsal: ...upřímně já osobně jsem to šacoval že po tom kolik rozumů jsi tady od nás dostal tak že se do toho pustíš sám... Taky jsem váhal, jestli bych to nedal sám, ale začali jsme se spolu bavit defacto ještě předtím, než jsem začal psát pořádně sem na fórum a v podstatě mě chybělo to prakticky vidět... "rozumů"/teorie jsem odsud pochytil dost, ale nevěděl jsem, jak to má doopravdy vypadat (jasně, možná bych mohl zkoušet někde vygooglit na youtube něco jako "2.0 HDI Dissassembly", ale všechno to stojí dost času který jsem neměl a budu se tím zabývat až auto bude). V podstatě jsem zaplatil zejména za pocit ujištění, že mi to schválil člověk, co ty zkušenosti má a za to, že mi bylo všechno ukázáno, vysvětleno co je špatně a co není atp... a i tak to pro mě bylo dost "z rychlíku" - hlavně si musí ještě vyjistit to s tím termostatem... zapomněl jsem se zeptat, na co ten termostat je, ale motor prý byl po testovací jízdě moc chladný - jen 70° prý to mělo mít tak 90°. Ale výsledek vidíte sami ... vybrali jsme si s manželkou tuhle hnědou a on nezávisle na tom vyhodnotil to auto jako nejlepší. Tedy za mě to za ty peníze stálo a v podstatě i vám za rady tady dlužím "alespoň pivo", neboť i to je důvod, proč jsem k té koupi došel zrovna sem... @filoyof012000Foto v příloze, heslo "p807" (bez uvozovek). Jinak možná vás budou zajímat postřehy celkově z těch 3 aut: 1) modrá P807 - auto slušný, interiér o něco horší - bylo to vidět opět "madlech" u řidiče a spolujezdce, ale jinak se mi ten interiér dost líbil - opět zmatení z fotky - vzor/materiál sedaček je stejný jako u hnědé P807 z DAVO, jen ty přední sedačky nejsou elektrika 2) modrá P807 měla jen zadní parkovací senzory, uvnitř motoru bylo na některých nosných částech trochu koroze - bohužel názvy těch věcí jsem zapomněl. Hlavně tam bylo bahno a celkově to auto jezdilo asi po soli. Bohužel, foto nemám, ale až budu mít své auto doma, vyfotím o co šlo. 3) stříbrná P807 s 90 tkm - přišli jsme na to, že auto bylo bouraný, pravej přední světlomet byl vyměněn - měl ročník 2008, levej je přitom z 2013 (a celé auto je z 2013), dál si už ale nemůžu vybavit, celkově to auto nevypadalo za tu cenu tak atraktivně. Taky nemělo přední park. sezory ale za to sedačky v elektrice... 4) v modré P807 asi větší úniky oleje - u olej. vany to bylo orosené, stříbrná myslím že taky, u hnědé P807 nic. Všechny ty auta ale jsou dost slušný, výfuky čistý u všech - prý se s tím i po těch opravách měsíc jezdí, než to jde do prodeje, aby na diagnostice pak neskákaly hned chyby při testovacích jízdách (opět už nevím přesně důvod, pochopil jsem že to souvisí nějak s těmi senzory, než si to asi "sedne"...). Jen prostě to hnědý vyšlo jako nejzajímavější i přes ty kilometry. A jak píšete - já nebyl úplně ten klient typu "vidim jen to co chci", i proto jsem si tam toho člověka vzal - kdyby mi řekl, že prostě ta modrá P807 za to stojí nejvíc, beru jí - už jsem v podstatě byl i předpojatej a dopředu jsem jásal, že ta barva se mi vlastně dost líbí, pomalu mě mrzelo, že tu modrou tam nakonec nechávám. Jinak u té (již snad zanedlouho už naší) P807 to tažný je komplet (koule schovaná v pytli), ale budu muset zjistit, co se s tím dá, prý na to nosič na kola dát asi nepůjde, je to spíš na tahání... prohlidka.zip Upraveno 22. prosinec 2021 uživatelem sam_217 Péťa ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 22. prosinec 2021 Odesláno 22. prosinec 2021 (upraveno) Gratuluju ke splnění snu a přeju, aby vše makalo jak má Té poslední větě o kouli moc nerozumím. Jediný problém, proč by na kouli nemusel jít nasadit nosič na kola bych viděl v pátých dveřích = je třeba nosič kupovat s autem v zádech a rovnou vyzkoušet, zda jde včetně kol sklopit tak, abys páté dveře otevřel. Já jsem na Galaxu použil nosič od THULE a funguje to i když jsou páté dveře fakt celkem velký. Upraveno 22. prosinec 2021 uživatelem Medvěd sam_217 ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 23. prosinec 2021 Odesláno 23. prosinec 2021 @sam_217 taky gratuluji k vánočnímu dárečku @Medvěd nedávno to psal @Vena garážmistr ve vlákně ( asi) k 5008 a už to tady zaznělo i dřív. Pro nosič kol je lepší používat pevné tažné, protože nosič působí jinými silami než vozík, což asi může vést k větším vůlím v uchycení (nebo možná poškození bajonetu) sam_217 ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 23. prosinec 2021 Odesláno 23. prosinec 2021 před 5 hodinami, sam_217 napsal: Ale výsledek vidíte sami ... vybrali jsme si s manželkou tuhle hnědou a on nezávisle na tom vyhodnotil to auto jako nejlepší. Tedy za mě to za ty peníze stálo a v podstatě i vám za rady tady dlužím "alespoň pivo", neboť i to je důvod, proč jsem k té koupi došel zrovna sem... No tak to jsem rád že ti to tady takhle pomohlo a pokud máš opravdu pocit že nám dlužíš " alespoň na pivo " tak budeme moc rádi když si v eshopu pořídíš členství protože to je asi tak nejlepší způsob jak se odměnit tomuhle spolku pacientů a nějaké malé výhody to taky má to členství. HonzaC2, pavelu96, Péťa a 4 další ohodnotil 7 Citovat
filoyof012000 Odesláno 23. prosinec 2021 Odesláno 23. prosinec 2021 Fotky vypadají OK, vidím nový kosti stabilizátoru (celkem normálka, když začnou klepat je to děsněj rachot a nejsou drahý) a řekl bych, že je nová i krátká poloosa. S těma kilometrama to tak je.. Cena za prohlídku mi připadá adekvátní a určitě se vyplatila. Za mě dobrý. CO se termostatu týče, nevím jak dlouhou tu testovací jízdu prováděl, ale on tenhle motor moc netopí, proto to taky má přídavné topení. A i tak, pokud se topí do auta se za kratší cestu motor na 90 neohřeje ani náhodou. To by musel najet 100km... tak to možná ani problém není. Tažný: nevím, proč by se na něj nedal nasadit nosič na kola. Jde na každý. Podle fotek je tam koupe IMHO na šroubech a ne na bajonetu, to kola udrží. Obecně tažný mívají povolené svislé zatížení 50kg, což je s váhou nosiče na 3 až 4 kola. Některý mají povolený 80kg. Já používám levný nosič, co není sklopný, takže přístup do kufru s kolama neřeším, nakonec v 807 se dá do kufru docela dobře dostat z auta sklopením sedačky v 2. řadě. Jinak ano, je šikovný si vyzkoušet, jestli sklopný nosič skutečně umožní otevření kufru. Ale problém moc nečekám, vezmu-li v úvahu, že se mi párkrát podařilo k něčemu nacouvat tak blízko, že už jsem kufr neotevřel, ale vždycky byla ta mezera fakt malinká... Tak ještě jednou blahopřání k pěknýmu vánočnímu dárku a ať slouží ke spokojenosti Honza Medvěd a sam_217 ohodnotil 2 Citovat
sam_217 Odesláno 29. prosinec 2021 Odesláno 29. prosinec 2021 Díky ještě jednou všem, auto je doma, členství jsem si pořídil. Jeden povánoční dotaz - musím natankovat, v ColorCars mi doporučili EuroOil ale pak v telefonu, když jsem se ptal znovu, že prý je to skoro jedno, že jsou dnes aditivované všechny nafty. Blízko mám nejlevnější benzínku ČS PRIM v okolí - momentálně nafta 33.50,- . Nemáte s ní někdo zkušenosti? Resp. vůbec z hlediska životnosti - jakou naftu do svých P807 s HDi lejete? A je to s tou kvalitou nafty tak vážné, že by tomu motoru vadilo, když by jednou vyjímečně dostal méně kvalitní naftu? Citovat
Vlado81 Odesláno 29. prosinec 2021 Odesláno 29. prosinec 2021 Hlavně natankovat nad 10l aby zaregistrovala jednotka a stříkla svoje aditivum. ozzy56 a martg ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 29. prosinec 2021 Odesláno 29. prosinec 2021 Jak píše Vlado81 tankuj co největší množství naráz aspoň čtvrt nádrže. Co se týče kde tak na eurooilu je nafta bez biosložek nebo aspoň to tvrdí. Oproti jiným společnostem. Co se týče kvality nafty tak už to dneska není tak hrozné ale s ohledem na to že jsi psal že nájezd nebudeš mít moc velký tak bych ti doporučil tankovat na pumpách kde tankuje hodně náklaďáků nebo autobusů zkrátka kde ta nafta v nádržích neleží dlouho a při tankování přidávej VIF kterej dokáže stabilizovat naftu aby vydržela. Citovat
Milan+ Odesláno 29. prosinec 2021 Odesláno 29. prosinec 2021 Pokud nechceš mít nádržku eloys prázdnou hned,tak ber vždy co nejvíc, ideál, když se rozsvítí kontrolka, protože čerpadlo aditiva tam foukne stejné množství ať vezmeš 10lt nebo 70lt. Jináč Čepro teď vlastní krom EuroOil ještě RobinOil. Citovat
Medvěd Odesláno 29. prosinec 2021 Odesláno 29. prosinec 2021 Osobně tankuju naftu vždy na "velkých" pumpách (BENZINA, MOL, OMV, SHELL) a většinou beru tu "dražší" naftu - jsem přesvědčen, že pak nemusím docmrndávat žádné VIFy ani další aditiva. Jinak tankují až po rozžnutí hladového oka - na rezervu je dojezd cca 50 - 100 km a benzínpump je jak když naseje. martg ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 29. prosinec 2021 Odesláno 29. prosinec 2021 před 3 hodinami, sam_217 napsal: Resp. vůbec z hlediska životnosti - jakou naftu do svých P807 s HDi lejete? A je to s tou kvalitou nafty tak vážné, že by tomu motoru vadilo, když by jednou vyjímečně dostal méně kvalitní naftu? z hlediska životnosti je nejdůležitější , aby nafta byla co nejčistší--takže určitě měnit naftový filtr dříve, než doporučuje výrobce, takových 30 tisíc je asi ideál, takže třeba co druhou výměnu oleje v motoru, pokud budeš měnit co 15 tisíc max., což je taky pro motor vhodné , jinak pokud si budeš přidávat VIF do nafty sám máš jistotu, že tam opravdu je, ,,VIF zimní'' dávej určitě na zimu, takže už v listopadu martg, sam_217 a pavelu96 ohodnotil 3 Citovat
MP Odesláno 29. prosinec 2021 Odesláno 29. prosinec 2021 Podobně jak ostatní. Tankuju jen Benzina , dříve občas EuroOil když jsem kolem jedné jezdil , dnes už po cestě nemám tak jen ta Benzina . Celoročně VIF do každýho tankování . A vždy do plné . Většinou o chvilku dřív než se rozsvítí hladový oko. Filtr palivový co dvě výměny oleje , a olej po cca +- 13 000 km . RichVa ohodnotil 1 Citovat
sam_217 Odesláno 1. leden 2022 Odesláno 1. leden 2022 (upraveno) Opožděně díky za odpovědi a vše nejlepší do nového roku. VIF jsem si pro jistotu pořídil, snad bude zimní (vzal jsem to na alza.cz), ale nestihl jsem ho použít - nakonec jsem natankoval v tom EuroOilu tu jejich "Diesel Optimal" naftu bez biosložek - není do toho VIF trochu "overkill"? Takže to aditivum do DPF se čerpá při každém natankování nad 10l? Koukám, že zde https://www.citroeny.eu/aditiva-pro-fap/eolys-powerflex-3l-kit-aditivum-pro-filtry-fap-citroen-peugeot-walker-80620-80602-9736a1.html je ten eolys za 2000kč 3l? To je asi dobrá cena? Musím si ještě pořádně pročíst manuál. V zadu na pravém sloupku v kufru mi nesvítí žárovka = kufr je osvícen jen vlevo, snad to bude jen na výměnu. Dál občas nechápu nastavení světel interiéru - ty stropní středová světla když mám na střední poloze tak ikonka značí, že by se měly rozsvítit při otevření dveří - mě se ale rozsvěcí jen vepředu. Když je zapnu "natvrdo" tak ale svítí. Dál se mi objevuje občas hláška "Tlak v pneumatice(kách) není sledován" - asi to souvisí s tím jediným restem co vyjel na diagnostice - ty senzory jsou v kolech? Jinak zatím pocit z jízdy super, co jsem jel na dálnici tak jsem ale ještě neřadil ani 6tku... bylo mi řečeno prodejcem, že ideální otáčky pro tenhle motor jsou v intervalu 1800-3500 rpm - v 1800 ot/min zabírá turbo a motor prý nepodtáčet. No občas se dostanu do situace, že jedu na 3ku okolo 1200 rpm a není moc komfortní přeřazovat na dvojku. Nebo naopak pomalá jízda na dvojku a přijde mi divné kvůli tomu přeřazovat jedničku - tu jsem bral vždy jen na rozjezd, ale nejsem moc vyježděný řidič ještě... nevím jak moc to má vliv na životnost motoru a jestli to neberu "moc vážně" ? Prý tam pak vznikají při podtáčení silné rázy a celý ten motor tím víc trpí. + žena mi nechala před pár dny za deště otevřené dveře u řidiče v dešti - trochu napršelo na ovládání stahovaček/zrcátek - bylo to možná pár minut, hned jsem to otřel tak doufám že takhle hned po pár dnech užívání auta to tu elektriku v těch dveřích moc nepoznamená, zatím vše funguje snad normálně. Upraveno 1. leden 2022 uživatelem sam_217 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 1. leden 2022 Odesláno 1. leden 2022 (upraveno) VIF pokud ho nadávkuješ podle návodu tak nikdy neublíží. Elois v autě je nádrž na cca 3-4 litry měla by vydržet na nějakých 160-180 tis. km doplňuje se v servisu nebo u někoho kdo má diagnostiku musí se to nastavit diagnostikou že je doplněno. To jak psali kluci že se dávkuje při tankování přes 10 litrů tak to dávkuje počítač z té nádrže do velké nádrže. V kufru je světlo jen v levém (po směru jízdy) sloupku. Na pravém to vypadá jako světlo ale je to jen krytka. Alespoň u mě. Stropní světla nastuduj v návodu ale tuším že při odemčení se rozsvěcí jen přední teprve když se otevřou šoupačky tak by se mělo rozsvítit i uprostřed a vzadu ale to nevím jistě já prostřední světlo v kabině nemám místo něj tam mám CD přehrávač. Senzory na tlak jsou v kolech. Pokud na ten ovladač nepršelo celý den tak se nic nestane. Upraveno 1. leden 2022 uživatelem Vena garážmistr Medvěd a sam_217 ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 1. leden 2022 Odesláno 1. leden 2022 Ženu ZAHLUŠIT Ne - pokud tam netekla voda proudem půl hodiny, tak by to ovládání mělo být v cajku (výrobce s nějakým tím otevřením dveří nebo spuštění okna v dešti přece musí počítat) Co se týče těch stropních světel - můžou být nejspíš v háji kontakty v šoupačkách, začal bych jejich kontrolou a event. bych je stříknul nějakým WDčkem nebo podobnou srajdou Další dotazy jsou už pro mě, co nikdy 807 nevlastnil, příliš odborné sam_217 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 2. leden 2022 Odesláno 2. leden 2022 mno, já budu tvrdší--vysvětlovat si, že není dobré nechat na dešti cokoliv od elektriky asi nebudeme, že ? jinak bych poradil dveře zavírat nejen kvůli dešti--když foukne najednou vítr, mohou se dveře tzv. převrátit, pro karosáře lahůdka a pro majitele hodně drahá oprava... Milan+ ohodnotil 1 Citovat
filoyof012000 Odesláno 2. leden 2022 Odesláno 2. leden 2022 @sam_217 Bych to s tou naftou zase tak nehrotil, pokud to není vysloveně nádrž někde v JZD... obvykle tankuju u jedný levný pumpy v Jablonci nebo v Globusu nebo Makru. VIF jsem koupil v létě, že to propláchnu cestou na dovolenou a postupně jsem tu pixlu spotřeboval no. Obvykle beru když mi tozahlásí nedostatek nebo těsně před tím a skoro vždy plnou, ať mám na chvíli pokoj... K tomu řazení... hele nevím, ale od 1500 to je to IMHO ok a napak, moje auto se přes 3000 podívá jen výjimečně... zrovna teď jsem objížděl Prahu po jižní spojce a 80 na tempomat na 6 a bez problémů, převaluje se to někde kolem 1500 a to zase nějak extra podtočený není. Ale tak ej to trochu o citu, ta 6 se tam klidně dá dat kolem 90, když se na dálnici rozjíždíš.... Pokud to hlásí, že tlak v pneu není monitorován, tak v kolech buď nejsou snímače a nebo nejsou napárovaný do auta. Hlásí to s poměrně malou frekvencí a vždy jen na chvíli, pak to zase mlčí. Já na novým měl v kolech snímače, koupil jsem druhý do zimních kol a dodneška mi to nefunguje a pořád ani spolehlivě nevím, jestli auto umí dvě sady, nebo jen jednu. Kašli na to, IMHO to nestojí za peníze, co nacpeš do řešení... škoda, že mi tohle nikdo neřekl tady před rokem. Honza sam_217 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.