Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

207 pokud je vedro rozsvítí se chyba airbagu


Radek Hurvajz

Recommended Posts

Už mě to začíná vytáčet, to auto nemá rádo teplo, asi proto že je z Dánska.

Když stojí na slunku, venku okolo 30°C tak se rozsvítí chyba "Airbagu nebo pyropředpínače pásu". Zkusil jsme už dvakrát rozpojit a zapojit konektory pod sedačkama, říkám si klasika, chyba zmizela, ale po nějaké době je opět při horku zpět. Dneska jsem na konektory nesahal a chyba zmizela za jízdy sama, zřejmě jak se interier vychladil.

Nevi někdo co to zpusobuje, není to nějaký evergreen zase? Podle mě nejspíš nějakej konektor nebo prostě spoj kdekoliv

Dík

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Radek Hurvajz changed the title to 207 pokud je vedro rozsvítí se chyba airbagu

To jsem zrovna slyšet nechtěl. Radši bych to dal do kupy a jezdil pár let. Jenže jestli to bude vic a vic věcí co je potřeba udělat tak nevim nevim.

Navic uplně se neztotožňuji s prodejem něčeho co není v cajku. Leda tak to nechat někde protiučtem, jenže to mně zase odrbou :D

Navíc si nijak nepomužu, jakykoliv další auto bude zase starší a bude to to samý, znovu to budu vychytavat.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Trápil jsem se airbagy na 206tce. Měl jsem dvě jednotky (obě funkční), funkční airbagy (řidič + spolujezdec + původní airbagy sedadel) a pyropásy. Problém jsem měl v páčkách pod volantem.

Ale důležité je, že jsem tuto chybu zjištoval přes diagnostiku a nakonec se jí povedlo odhalit tak, že jsem řekl autu (změna konfigurace), že nemá airbag řidiče. Po výměně páček chyba sama zmizela a v logu nic nebylo.

Můžeš zajet k někomu na diagnostiku, aby vypnul (nenakonfiguroval) např airbagy sedadel a zkusit třeba týden jezdit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radku, já jsem měl něco podobného když jsem jel na LEGENDY,tak se mi na dálnici před Prahou rozsvítil airbag, chvíli na to přestal ukazovat budík rychloměru. To bylo ve čtvrtek. V pátek jsem měl celý den na výstavišti otevřenou střechu a v sobotu už nešla ani ta střecha otvírat. PeTr v diagnostice nenašel nic, co by s tím souviselo. V neděli jsem v pohodě dojel domů se všemi těmi chybami. Druhý den ráno jsem jel do práce, celé dopoledne pršelo. Po práci jsem sedl do auta a chyby nikde. Zkusil jsem střechu a vše v pořádku. Dodnes se už žádná chyba nevyskytuje. Je to záhada hlavolamu zvaného Peugeot. :myslim

Myšlenka od @dzavel je zajímavá. :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Radek Hurvajz @HonzaZ

V jednotce nebyly uložené žádné závady (byť nahodilé) ani v BSI ani v AirBag jednotce. Co se týče závad na Airbagu, tak tam zůstávají "viset" i závady přerušované/nahodilé, dokud je někdo nesmaže. Páčky to samozřejmě dělat můžou, protože celý komplet je vč. přípojů k samotnému airbagu/flex kabelu atp.- tedy u airbagu řidiče. Deník závad,resp.minulost závad jsem neprohlížel tehdy, protože jsme měli z Radkem na pořadu dne tempomat. 

 Změnou konfigurace pochybuju, že se něco změní- vypnutí airbagu v konfiguraci způsobí akorád trvale svítí kontrolku v přístrojovce (ikdyž ji někdo nakóduje tak, jak popisuješ- že příslušný airbag bude absent). Je to z důvodu bezpečnosti, aby to kde kdo jednoduše nevypl přes diag, především z nečestných důvodů.

To, jak se to projevuje bych přisoudil spíše problému s komunikací ECU-ECU/výpadkem napájení atp. Kdyby to byla jednotka např. parkovacích senzorů, tak tam se může stát, že jednotka nahodilou chybu dokáže poté sama smazat, po obnovení správné funkce např. senzoru. U airbagu to možné není, aspoň co já si pamatuju, minimálně od r.v. 2006+

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...