Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

hmm to je dnes mládež. Za nás patřilo minimálně podřazení s meziplynem k základní abecedě řidiče i na osobácích. A co teprve na vojně s "pásákem". Tam bez srovnání otáček kvalt nevlez ani nohou.

Odesláno

Na Liazke to bolo , stlačiť spojku, vyradiť rýchlosť, + 300 otacok k aktuálnym pri vyradení, hodiť nižšiu rýchlosť pustiť spojku. 

Ale určite sú tu takí ktorý s tým jazdili,tak daco napíšu.

Odesláno (upraveno)

No jo no však dnes má  automatickou nebo poloautomatickou převodovku i většina traktorů.   O nákladních autech a osobácích nemluvě.  Ale kdo umí řadit s dvojím šlápnutím spojky nahoru a s meziplynem dolů tak to je pan šofér a z dnešních " výtvorů "  který vylezou z autoškol to je jen mizivé množství.

Ono to fakt není jen o tom šlápnout spojku vyřadit do neutrálu a bezmyšlenkovitě hnápňout na plyn a znova spojka a rvát tam šaltpákou kvalt dokud nezapadne. Chce to trochu cviku a hlavně citu pro mašinu.  Ale byli i tací střelci kteří u takových strojů jako   PV3S   apod. uměli jezdit tak že spojkový pedál používali jen na rozjezd a zbytek řazení zvládali jen s použitím meziplynu a citu pro mašinu v autoškole nám to instruktor předváděl na PV3S a šlo to.

Pravdu mají pánové výše že tohle umění kdysi muselo patřit  do základních dovedností i pro řidiče osobních vozů.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Jo u trambusa taky řadím s meziplynem.. Rozjedu se na 2 sešlápnu spojku a vyřadím--->pustím spojku a přidám plyn a počkám až malinko otáčky spadnou a zas sešlápnu spojku a hrknu tam 3 atd jo a tak stejný je to i při podřazování...  Princip je ten, že při meziplynu nesmí být sešláplá spojka aby u aut bez synchronu se ty kolečka v té špajzce líp poskládaly... :)

Odesláno

ja si vrkam pri podrazovani na motorce, ale to je takovy pseudomeziplyn :D

Odesláno

Tazatel bude asi těžkej nováček jak v Tatře tak v našem foru, protože asi 5 odpovědí odpověděl na mail který mu přišel jako upozornění o nové odpovědi, a tim to všechno přišlo na podporu fora.

No odepsal jsem mu a ted to sem dám teda, nějak si to přeberete

Citovat

1.dík a neboj
.mám první den jízdy s Tatrou815..dnes to byla hrůza!!sám zub

2.nejde to!!pořád to jde přes zuby!ale dik

3.Ok dík a dobrou

4.dekuji

Odesláno

Přišla mi odpověd, opět do mailu Info(at)peugeo..........com

Citovat

Pane DOKONALY od autoškoly /2013/jsem nejezdil s žádnym nakladakem!! chapeš pane dokonaly??a rovnou jsem nastoupil na nejtěší nakladak Tatra 815, není snadne stímto vozem hned první den couvat uličkami na těsno a jezdit v plnem provozu v centru Brna nemysliš??!!

Odesláno

Tak třeba je pořád tak vyplašený z té Tatry. I když asi pokud do té práce nastupoval tak měl mít aspoň trochu povědomí o tom čím a na jaké práci ta firma jezdí. Ano ano žádnej učenej z nebe nespadnul a každej z nás nějak začínal.

Odesláno

Jo jo. taky jsem dělal autoškolu na LIAZu a PV3S . Na PV3S mne učil rozjíždění do kopce aniž bych couvnul víc než cca 30 cm.  :o  To byla "prča"

Meziplyn byla taková automatická činnost, že jsem ho cpal podvědomě i v osobáku.  Jo a rozšíření na návěs jsem dělal na LIAZu s vlekem s tak vylágrovanou kulisou,  že jsem se prvních 15 minut učil / osahával jak tam ty kvalty sypat.

Staří mazáci to znají : Když chceš dát za 4 tak nejdříve doleva naznačit na 2 mezitím padnou otáčky a šupna 4 :papa:super

Odesláno (upraveno)
před 14 hodinami, Havlicek.Lukas napsal:

doporucuji si to vyskouset nekde nanecisto nez zrusis auto

Jo jo to je VELKÁ pravda. Na začátku jsem si taky čučel pod ruce a pod nohy a instruktora mále trefil šlak, protože tuplákama už jsem byl mimo asfalt  :mad:

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno
před 2 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

Přišla mi odpověd, opět do mailu Info(at)peugeo..........com

slusnej magor :D  Neni to HyeNa?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...