oddie Odesláno 13. prosinec 2025 Odesláno 13. prosinec 2025 Nevyřeší. Jsou velké jen zvenku hlavně na výšku se to nevejde. Ale to je fuk, chápu, že pro moje marginání využití nikdo vyrábět auta nebude, že se jede podle toho, co kupuje většina. Holt časem budem muset rozebírat, no. Péťa a Radovanek ohodnotil 2 Citovat
elton Odesláno 13. prosinec 2025 Odesláno 13. prosinec 2025 No fuj, ten je tak nechutný a šrot. Citovat
rhinos Odesláno 13. prosinec 2025 Odesláno 13. prosinec 2025 Já to viděl real v Brně na MSV. A byla to celkem hezká kráva Ale ten iD Buzz se mi líbí hodně. Ale má to i hodně háčků. Bavil jsem se o něm u Šmuclera v Plzni. A dá se tam i půjčit elton ohodnotil 1 Citovat
Ajdamek Odesláno 13. prosinec 2025 Odesláno 13. prosinec 2025 před 4 hodinami, oddie napsal: Nevyřeší. Jsou velké jen zvenku hlavně na výšku se to nevejde. Ale to je fuk, chápu, že pro moje marginání využití nikdo vyrábět auta nebude, že se jede podle toho, co kupuje většina. Holt časem budem muset rozebírat, no. Proto se vyrabi drzaky na tazne Citovat
Pepito Odesláno 13. prosinec 2025 Odesláno 13. prosinec 2025 před 7 hodinami, rhinos napsal: A co Cybertruck? Takový? Citovat
oddie Odesláno 14. prosinec 2025 Odesláno 14. prosinec 2025 před 12 hodinami, Ajdamek napsal: Proto se vyrabi drzaky na tazne Už jsem to psal několikrát, držáky na tažné, na kufr či na střechu neřeší možnost to auto někde nechat bez dozoru, dvě tři hodinky na návštěvu města, půl dne na výlet, ferratu atd, přes noc u ubytka, abych nemusel řešit a omezovat výběr na to, kde je možnost nějaké úschovy. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
rhinos Odesláno 14. prosinec 2025 Odesláno 14. prosinec 2025 @Pepito jj a druhý byl pomalovaný. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Radovanek Odesláno 14. prosinec 2025 Odesláno 14. prosinec 2025 Dost zajímavě se ta potvora řídí. Člověk neustále hledá, jak se vejít na silnici. Ale adaptivní tempomat a hlídání jízdy v pruzích to řeší. Jediný problém, parkovat se dá jen na invalidech a to ještě těch fakt širokých. Citovat
Pepito Odesláno 14. prosinec 2025 Odesláno 14. prosinec 2025 A ten Cybertruck má natáčecí zadní nápravu. VID_20251206_094027.mp4 Citovat
Ajdamek Odesláno 14. prosinec 2025 Odesláno 14. prosinec 2025 před 11 hodinami, oddie napsal: Už jsem to psal několikrát, držáky na tažné, na kufr či na střechu neřeší možnost to auto někde nechat bez dozoru, dvě tři hodinky na návštěvu města, půl dne na výlet, ferratu atd, přes noc u ubytka, abych nemusel řešit a omezovat výběr na to, kde je možnost nějaké úschovy. Bezne takhle kola nechavam, ale mam kola za nizsi desetitisice. V urcitych oblastech bych mel pres noc asi trochu obavy, ale par hodin ve meste na parkovisti me nestresuje. Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Radovanek Odesláno 14. prosinec 2025 Odesláno 14. prosinec 2025 Představte si, že jste výrobce nejlepších telefonních budek na světě. Inovujete je už přes 100 let a jste v tom opravdu dobří. A do toho se objeví nejdříve klasické mobilní telefony, následně smartphony. Založíte divizi telefonů, trošku se zpožděním, první na světě sice nejste, ale výroba jede dobře. S nástupem mobilů je zřejmé, že budkám odzvonilo. Co uděláte? Budete pokračovat v budkách, nebo investujete veškeré úsilí do vývoje telefonů, abyste se i v nich dostali na špičku? Úplně stejné je to momentálně s auty. Prodeje aut do zásuvky dosáhly na největším světovém trhu 50% a do pár let tam zmizí spalováky úplně. Je naprosto zřejmé, že technologie, která promění 2/3 energie ve ztrátové teplo, nemá proti elektromobilu šanci. Argumentovat "ochranou" před Čínou nedává žádnou logiku. Pokud jim chceme aspoň trošku konkurovat, tak nemá smysl napínat úsilí do zastaralé technologie, stejně jako nemá smysl investovat do telefonních budek. Je smutné, kolik lidí tuhle jednoduchou logiku nechápe. Zdroj: Future. Dave_k, dýzl, miroska a 3 další ohodnotil 5 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. prosinec 2025 Odesláno 14. prosinec 2025 Tak tenhle text CTRL+C a CTRl+V jsi opravdu sem dávat nemusel, lítá to po celým internetu a myslim si že číst umíme, to není žádná echt zpráva kterou by jsme museli kopírovat. Pepito, pavelu96 a Radovanek ohodnotil 3 Citovat
rhinos Odesláno 15. prosinec 2025 Odesláno 15. prosinec 2025 @Radovanek až na to ,že to moc nesedí tak jsem se docela zasmál Citovat
Radovanek Odesláno 15. prosinec 2025 Odesláno 15. prosinec 2025 Je to hezké a polopatické. A platí to na tytéž myslitele, co se smáli (a smějí často i dnes) lidem s LPG osobními auty, pak se smáli lidem s naftou v osobáku, a dnes by Vám rozbili ústa, když se otřete slovem o jejich dýzl v turbu v koktáfce. Historie se je opakuje s elektrikou. Bohužel článek popisuje několik evropských průserů poslední doby. Fotoaparáty na kinofilm, mobilní tlačítkové telefony, vakuové obrazovky (vzpomeňme, jak jistý nižší šlechtic Zeman bojoval za Philips továrnu u Hranic na Moravě s jistou kadeřnicí, majitelkou pozemků, aby se továrna po dostavbě rychle zavřela, protože ploché obrazovky) a nyní elektrovozidla od bicyklů po autobusy. Takže sedí to, jak zadel na hrnec. Bohužel. elton a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 15. prosinec 2025 Odesláno 15. prosinec 2025 Ty myslitele ale muselo "něco" přesvědčit, aby se potom mohli svobodně rozhodnout a vybrat si.... Medvěd, miroska a dýzl ohodnotil 3 Citovat
pavelu96 Odesláno 16. prosinec 2025 Odesláno 16. prosinec 2025 (upraveno) Ford ustupuje od výroby elektromobilů Upraveno 16. prosinec 2025 uživatelem pavelu96 Pepito a miroska ohodnotil 2 Citovat
Radovanek Odesláno 16. prosinec 2025 Odesláno 16. prosinec 2025 Nemohu hodnotit Seznam zprávy, protože to je hodně prolhané médium. Takže nemohu komentovat údajné rozhodnutí Fordu. Jeho vozidla se prodávají dobře a lidi jsou s nimi spokojení. Takže to spíše beru jako fejk. Sám jsem je řídil a na průkopníka spalovací mobility super. Citovat
BubakGS Odesláno 16. prosinec 2025 Odesláno 16. prosinec 2025 https://www.reuters.com/business/autos-transportation/eu-relent-combustion-engines-ban-after-auto-industry-pressure-2025-12-16/ Range Extendery, synteticka paliva, hybridy a taky spalovaky budou nakonec existovat i po roce 2035 a taky dojde k upravam pozadavku na emise... miroska ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 16. prosinec 2025 Odesláno 16. prosinec 2025 Tak nějaké existovat asi budou, mávnutím kouzelného proutku všechny stávající nezmizí. Jeden by skoro dodal "bohužel". Nicméně jaké to budou, to už tak snadné říct není. Třeba takový Stellantis, tomu nakonec může být úplně jedno, jestli bude nebo nebude nějaký zákaz. Konkurenceschopný nemá ani spalovák, ani elektro. Může si tak akorát házet kostkou, co je u něj větší průšvih - jestli pověstný PT s už asi stotřetí variantou stále se rozpouštějícího řemene a nevyřešeným karbonováním, neméně pověstné praskající řetízky a odcházející adblue u dieselů nebo to, že nedokáže nabídnout ani slušné elektro. Co bude asi tak reálně nabízet, když se "zruší ten zlý zákaz"? Zázračně si najednou vycucá nějaké motory z palce? To jsem fakt zvědav. A není sám, je takových víc. Lidi sice často kupují auta podle vzhledu a "image", takže sežerou i ty průsery a pak se diví a dávají plačtivá story na fejsbůček, ale to má taky svou mez... elton, BubakGS a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.